balkonu

(9 wyników)
  • Witam Sąsiadów, Pytanie do osób, które mają mieszkania na ostatnim piętrze. Przy tych mieszkaniach są bardzo duże balkony zadaszone tylko do połowy. Połowa balkonu jest pod grubą warstwą sniegu. Jak ten śnieg zacznie topnieć to może w końcu zacząć przeciekać na mieszkania niżej położone. Co robicie z tym śniegiem? Dzwoniłam do spółdzielni z tym pytaniem i powiedziano mi, że można (a nawet należy) po prostu zrzucać ten śnieg na dół, a z chodnika zostanie to sprzątnięte przy o...
  • Wieść o stanie surowym balkonów i mnie zaskoczyła - w końcu właśnie za te nieszczęsne płytki juz zapłaciliśmy:( Koniecznie trzeba tę sprawę wyjaśnić w spółdzielni. Jeśli ktoś wie coś konkretniejszego proszę o info.
  • balkony(20)

Co o nich sądzicie? Czy u Was też jest na dole w części 'drewnianej' taka sporo przerwa przez którą łatwo może coś wypaść? Wygląda to tak jakby brakowało jednej deski na dole... myślicie, że moznaby to zgłosić?
  • Wydaje mi się,że w II klatce ktoś urządził sobie palarnię.Drogi sąsiedzie (sąsiadko) jeżeli przeszkadza ci smród papierosowego dymu w swoim mieszkaniu to nie pal!Klatka schodowa to nie palarnia!
  • rynny(6)

Witam! Czy wiecie coś o zakładaniu dodatkowych rynien w naszym bloku? Wczoraj był u mnie Pan i mierzył balkon... mówił, że wszystko jest uzgodnione ze spółdzielnią.... tylko ja nic o tym nie wiem, (być moze dlatego, że nie chodzę na zebrania...)
  • ...leży na II klatce schodowej.Właściciel tego psa z pewnością nie należy do gatunku homo sapiens.Więc do cholery (przepraszam wrażliwych) czego szukasz w bloku przeznaczonym dla ludzi.Won do lasu!Mam nadzieję,że dowiem się kto to jest a wtedy wielka kupa na twojej (specjalnie piszę z małej litery bo na dużą nie zasługujesz) wycieraczce stanie się faktem.Szkoda,że nawet w tak nielicznym gronie,jak mieszkańcy jednej klatki schodowej,nie można dojść do porozumienia w tak oczywistych sprawach.
  • Witam Mieszkam na parterze, a cześcią tego mieszkania niestety jest taras. A dlaczego niestety? Bo ladują w nim wszystkie pety "miłych" sąsiadów z pionu. Nawet nie wszystkich (bo pierwsze piętro jest niezamieszkałe) a 2. Usilne prośby o wyrzucanie petów do kosza nic nie dały, co więcej zasugerowano mi ze sprawcami tego niecnego czyny są robotnicy z I piętra. Z tym, ze robotnicy raczej nie palą cienkich mentolowych papierosów a co więcej wynieśli się a pety dalej spadają z góry. Ju...
  • Czy ktoś z was (dotyczy mieszkańców ul. Szwai) montował już antenę sat. na dachu lub elewacji budynku? Jeżeli tak, to jak należy to załatwić ze spółdzielnią (ewentualna pisemna zgoda)? Kto posiada klucze od włazów wejściowych na dach? Czy istnieje możliwość podpięcia anteny do istniejącej instalacji telewizyjnej, aby otrzymać sygnał z anteny sat. w obecnym gniazdku antenowym?
  • Witam:)(7)

I zapraszam do dzielenia się wszelkimi informacjami oraz doświadczeniami związanymi z zakupem i eksploatacją mieszkań w SM DdM.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się