balkonu

(8 wyników)
  • Napiszcie jakie macie rady, by pozbyć się gołębi na balkonie... w sensie odstraszać je ... ? Chodzi o blok i balkon blokowy. Usunęliśmy już wszystko z balkonu co mogłoby je zachęcać do siadania na nim, a one jak siadały i sra..y tak robią to dalej. Sąsiedzi stosują torebki foliowe, płyty uwieszone na balkonie, ale mówią że to nie działa. Stawialiśmy na balkonie jakąś maskotkę dużą, bo podobno się tego boją - nic nie zadziałało. Ja co tydzień muszę skrobać te kupy z balkonu i co tydzień jest...
  • Dziewczyny chciałam się zapytać czy któraś ma markizę na balkonie który nie jest niczym osłonięty po bokach. Mam południowy balkon, na narożniku budynku, co oznacza że jest czasami wietrznie na 2 p. Nie wiem czy taka markiza będzie wytrzymała, jeśli chodzi o wiatr. Latem mam straszną spiekotę. Myślałam o takiej markizie zwijanej do kasetki? Patrzyłam też na parasol w Ikei, ten z połowy koła, ale chyba jest za delikatny?
  • Co się najlepiej sprawdzi jako pokrycie podłogi na tarasie będącym w sumie balkonem, bez zadaszenia, około 12 m2? Żeby się nie ślizgało, łatwo czyściło i nie kosztowało fortuny :-)
  • Pomimo, że wiosny nie widać, postanowiłam rozplanować swój nowy balkon i zastanawiam się nad drewniana ławką, taką: allegro.pl/styldrew-lawka-skrzynia-pojemnik-schowek-kolory-l2-i3102518534.html Czy macie jakieś doswiadczenia z drewnianymi meblami stojącymi na zewnątrz? Czy trzeba będzie ją chować na zimę?
  • Przepraszam, że tworzę podobny wątek ale ciekawi mnie to, jak na balkonie można zrobić ogródek warzywny ;) Nie ukrywam, że sama bym chciała się za to zabrać ;) Jak rozumiem ziemię trzeba kupić ale jakie głębokie doniczki mają być? Jakieś specjalne warunki muszą mieć takie warzywka?
  • Hej Potrzebuję rad. Ja nie palę, mój chłop kopci jak smok. Pali na balkonie ale balkon jest przy obecnej pogodzie non-stop otwarty. I niestety, jak wchodzę do domu to czuję papierosowy smrodek w przedpokoju i dużym pokoju tam gdzie jest balkon. Proszę o rady jak się pozbyć tego smrodu (którego serdecznie nienawidzę) przy następujących założeniach że: chłopa się nie chce pozbyć chłop palenia nie rzuci balkonu nie mogę zamykać za nim za każdym razem jak pali (nie spędzam przy balkonie 24...
  • Nadszedł czas na zmianę kurtki. :) Ale, znając mojego pecha (bo zawsze tak mam) - na początku nie kupię, a później już nie będzie interesujących mnie rozmiarów. Po weekendowym przeglądzie asortymentu stwierdziłam, że: - jakieś cienkie takie - to co jest w sklepach, to już zimowe, czy jeszcze jesienne? - 100% poliester, jeżeli ma kosztować rozsądnie, czyli tak 300-max 400 zł. - z interesującym mnie wypełnieniem, czyli > 50% down, widziałam aż jedną, kosmicznie drogą, za 1200 (Tommy Hi...
  • W piątek po pracy mam gości. Zdąże przyjechac do domu, ogarnąc dzieci, zrobic tort bezowy (to tylko kwestia ubicia smietany kremówki i serka maskarpone, wyłożenia na blaty bezowe i przykrycia owocami, ok 15 minut roboty). To podam z lodami do kawy. I potem zaczynają się schody. Chciałam podac zupę meksykańska na kolację, ale raczej podaje się ją na ciepło, więc w upał na kolację odpada. Pdrzuccie jakiś pomysł na danie, które przyrzadzę jutro, a w piątek podgrzeję. Normalnie mam głowe pełną p...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się