-
Dziewczyny, rzućcie może paragrafem czy właściwą kolejnością zdarzeń- co robić, żeby sie odchrzanili. Dzwoni do nas Alior (z tego miejsca: NIE POLECAM). Nie chce powiedzieć, co chce, bo "mamy mu podać swoje dane celem uwiarygodnienia się". Oni oczywiście uwiarygodniają się w ten sposób, że mówią, że to oni :P My z założenia, po licznych przykładach ludzi wrobionych w kredyty i inne kabały, nigdy swoich PESELI czy adresu przez telefon nie recytujemy, bo ktoś tam w słuchawce chce. Więc oni nie ...
-
Tym wszystkim naiwnym ematulkom którym sie wydaje ze analiza umowy u "dobrego prawnika" to wystarczające zabezpieczenie dla zwykłego człowieka w starciu klient-bank dedykuje ten artykuł.
forsal.pl/artykuly/850469,bte-czyli-bedziesz-tumanie-eksmitowany-banki-trzymaja-frankowiczow-w-garsci.html
Moze przejrzycie na oczy i zrozumiecie o co chodzi zanim zalozycie kolejny bzdurny watek pt. dlaczego ludzie nie idą do sadu na wojnę z bankiem.
-
Muszę otworzyć rachunek w banku, zwykły ROR, bez karty kredytowej.
Jaki polecacie (dlaczego)/jaki odradzacie?
dziękuję
-
Moja mama ma karte kredytową w banku,karte ja obsługuję bowiem mama jest osoba starsza,wiec obce sa dla niej tajniki nowej bankowości,ja robie zakupy na nia mamie,ja wyplacam pieniadze,ja obsługuje spłaty,wszystko ja.Ostatnio musiałam pobrac gotówke z takiej karty wiec bedzie sporo oprocentowana.Posadzilam mame obok siebie i dzwonimy na infolinie no i mama zaczyna rozmowe,rozmowa sie nie klei bo mama sie mnie pyta ja odpowiadam, a Pani kategorycznie zabrania mamie rozmowy ze mną,mama sie dene...
-
Witajcie,
Moze ktoras z Was ma jakies pojecie i bedzie umiala mi doradzic, co jeszcze moge zrobic.
W tym roku mialam dostac zwrot z PITu. Calkiem spora kwota jak dla mnie. W zeszlym mialam zajecie komornicze (pozostalosc po ex mezu). Pojechalam do US spytac, czy w tym roku tez mam zajecie. Okazalo sie, ze nie i ze pieniadze poszly na konto.Co lepsze w tym roku i 2 lata temu tez.. Zdziwiona.. bo nie pamietam, zebym podawala jakies konto. Po prostu bylo tak, ze od kilku lat nie dostawalam zwr...
-
Dzisiaj nasza firma dostała wyciąg z konta z PKO BP. Na koncie figuruje debet na 52zł. Problem w tym, że nigdy w tym banku żadnego konta nie mieliśmy. Jutro idę to wyjaśniać skąd im w 2012 konto na nas znalazło. Dlaczego wszędzie jest bałagan od urzędów, przez banki po ubepzieczalnie.
-
"Wchodzę"sobie dzisiaj na strone jednego z bankow,na moje konto aby zrobic przelew.Ostatnio skonczyla mi sie lokata wiec poszlam do oddzialu banku i ją przedluzylam.No i "weszłam" a tam pieneidzy na tej lokacie nie ma.Jest 0.Az mi sie goraco zrobilo bo to wszystkie moje oszczednosci z 10ciu lat jakie mialam i,na ktore bardzo ciezko pracowalam.I teraz nie wiem co robic,panikowac,nie panikowac,popedzic tam jutro?Kurde az mi gorąco z wrazenia.Mialyscie cos podobnego.?
-
Dziewczyny, dostałam przed chwilą telefon z banku (???). Miły, a jakże, pan zaproponował zwiększenie limitu na karcie kredytowej o 50%, bez opłat, prowizji, blablabla. Sceptycznie jestem nastawiona do tego rodzaju propozycji przez telefon, ale pan znał tyle szczegółów, a poza tym i tak chciałam to zrobić. Powiedzcie, czy to nie żadne naciąganie? Nie ma tam naprawdę ukrytych opłat itp ? Mogę się zgodzić? Pasowałoby mi to zrobić telefonicznie, zamiast latać po bankach. Dziwi mnie tylko brak jak...
-
Ematka wszystko wie, to może mi doradzicie, bo mi już ręce opadają...
Jakieś 6 lat temu zmieniłam nr telefonu. Szybko okazało się, że poprzednim właścicielem tego numeru był szalenie rozchwytywany facet, ciągle dzwoniły baby. Ale się w końcu uspokoiło.
Od kilku lat dzwoni jeden i ten sam bank. Co kilka tygodni domagają się rozmowy z Grzegorzem. A ja im spokojnie tłumaczyłam za każdym razem, że to nie jest już jego numer. Ale dzwonią dalej. I ja się robię coraz mniej uprzejma... Na moją proś...
-
Muszę zmienić bank, bo moj dotychczasowy mnie wkurzył.
I poszukuje:
0 oplat za prowadzenie
0 oplat za przelewy internetowe
Mozliwość zalozenia w ramach konta kilku subkont (np dla dziecka).
Mile widziana
Nieupierdliwość banku
Mozliwosc wyplaty z dowolnego bankomatu bez oplat
wszelkie dodtkowe atrakcje, typu zwrot jakiegos procenta wydatkow mile widziane :)
Na ematce jest duzy ruch, więc pewnie i wiele doświadczeń. Ja przeleciałam juz oferty kilku banków i żaden nie proponuje ca...
-
Co zrobić w tej sytuacji?
Kilka miesięcy temu starałam się o kredyt w dwóch bankach.
W obydwu dostałam - jednak wybrałam ten bank, który zaoferował lepsze warunki.
O tym drugim banku już mogłabym właściwie zapomnieć gdyby nie list od nich jaki do mnie pewnego dnia dotarł.
Napisano w nim, że na MOJA REKLAMACJA została rozpatrzona pozytywnie i powstałe na MOIM KONCIE ZADŁUŻENIE zostało anulowane... zaś MÓJ RACHUNEK został zamknięty.
1. Nie zakładałam żadnego konta w tym banku w związku z...
-
I to niby nic raptem chodziło o 15 zł ale gdyby nie mój upór,pismo za pismem i wiele innych aspektów(m.in. zbywanie mnie przy każdej próbie uzyskania jakiekolwiek info nt mojej sprawy)to dziś zapewne Dyrektor tegoż Banku już by zacierał ręce z profitu od jakiegoś durnego klienta który nie sprawdza do końca załatwianych spraw.
Dziewczyny,tak na przyszłość.Uważajcie jakie dyspozycje wydajecie w banku bo jak przyjdzie co do czego to człowiek który pamięta Was dobrze(Wasz doradca) zaprze się na ...
-
nie jestem bankowcem
nic o poruszaniu się w przepisach bankowych nie wiem
na jakiej podstawie poblokowano konta?
czy bank może to zrobić ot, tak sobie bo ktoś z pracowników usłyszał
o śmierci klienta albo przecztał to na pudelku?
z tego co kojarzę - to w dawnych czasach było tak, że likwidację
konta osoby zmarłej robiło się na postawie aktu zgonu, do tego czasu
bank nie wiedział, że klient zszedł
czyli podstawą był jakiś dokument, a zanosiła go zazwyczaj rodzina.
(mówię o czas...
-
Mam konto w PKO BP.....takie zwykłe plus "oszczędnościowe" już trochę nosiłam się zamiarem by go zmienić, ale zawsze mąż był przeciwny -koronny argument-ilość bankomatów (w tym 1 blisko nas).
Podpowiedzcie dobry bank na taki zwykły rachunek-żeby z bankomatów można było wyciągać różnych i żeby prowizje i opłaty nie były wielkie...-acha i nie chcę mieć karty kredytowej.
-
Witam! potrzebuję obiektywnej oceny mojej sytuacji i mam nadzieję,
że mi pomożecie. do niedawna mieszkaliśmy za
granicą. mamy konto w pewnym banku, a wybraliśmy go, bo był polską
filią banku, w którym mieliśmy konto, gdy
byliśmy w innym kraju. dzięki temu mieliśmy darmowe i odrobinę
szybsze przelewy międzynarodowe, co przy wysokim
wówczas kursie euro, było dla nas ważne- oszczędności trzymaliśmy na
polskim koncie. tak się składa, że w tym
samym banku pracuje mój szw...
-
Witam.
Mam pilne pytanie dotyczące rachunku w banku PKO.
Otóż w 1999r. otworzyłam w tym banku rachunek. Prowadzony był około 1 rok, co miesiąc wpływała pensja itd.
Mniej więcej w 2000-2001r. wypłaciłam z tego konta wszystkie pieniądze i już nigdy moja pensja nie wpłynęła na ten rachunek, nigdy nie korzystałam już z tego konta, nie zgłaszałam się do PKO w żadnym celu, ale też nie "zamknęłam" rachunku.
Dzisiaj wyjęłam ze skrzynki list z PKO z wezwaniem do zapłaty około 700 zł !!! Napisano, ...
-
Ech, szlag mnie trafia.
Właśnie będę płacić ratę za mieszkanie i przypomniało mi się, że 2 tygodnie
temu podnieśli nam oprocentowanie, wrrrrrr. Kredyt we frankach, wzięty 3 lata
temu.Oprocentowanie początkowe to 2.96% a teraz 5.35%. Poszaleli, wrrrrrrrrr.
A w telewizji trąbili wtedy, że kredyty we frankach będą tanieć bo LIBOR czy
WIBOR czy COSTAM maleją. A tu taka niespodzianka.
Żeby było zabawniej to na wakacjach władowaliśmy się w drugi kredyt. To już
zdążyli obniżyć oprocentowanie...
-
super pomysł:)
-
warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34889,9046340,Chcial_do_toalety__bank_nie_pozwolil__Rusza_proces.html
Biorąc pod uwagę poniższe:
"Rozporządzenie Ministra Infrastruktury w sprawie warunków technicznych, jakim powinny odpowiadać budynki i ich usytuowanie z dnia 12 kwietnia 2002 r. z późniejszymi zmianami.
Rozdział 6
§ 84. [Ustępy ogólnodostępne] 1. W budynku użyteczności publicznej i zakładu pracy należy urządzić ustępy ogólnodostępne. Jeżeli liczba osób w pomieszczeniach przeznaczonyc...