Forum Dom Developerzy: Warszawa
ZMIEŃ
      banki

banki

(379 wyników)
    • biznes.interia.pl/finanse-osobiste/news/kredyty-w-euro-znikaja-przed-czasem,1733263 Nasz kraj jest przecież zobowiązany bdo przyjęcia wspólnej waluty. Rozumiem rezygnację z kredytu w CHF, ale w Euro?
    • Przykładowe wyliczenia dla rodziny 2+2 przy zarobkach 5314zł: wydatki stałe to 450zł limit na kartach to 500zł inne raty i zobowiązania to 300zł Przy takich parametrach maksymalna rata w PLN to 2449 zł a maksymalna wartość kredytu to niemal 373 000 zł. Mini ratka i zdolność będzie większa jeżeli nie będziemy mieli innych zobowiązań i limitu na karcie wtedy odpowiednio maksymalna ratka to 2764 zł a maksymalna zdolność kredytowa to 420 000 zł. Teraz nałóżcie sobie ceny w Warszawie i zobac...
    • wyborcza.pl/1,75478,12223597,Banki_dzwonia_do_swoich_klientow__Doplac_do_kredytu.html Spłacić natychmiast część długu albo zgodzić się na dodatkowe ubezpieczenie - takie ultimatum dostają setki osób spłacających kredyty we frankach. Nawet jeśli nigdy nie zalegały ze spłatą Pani Małgorzata jest jedną z ponad 700 tys. osób spłacających kredyt hipoteczny we frankach. - Kredyt wzięłam w PKO BP. Duży, bo dom był w całości budowany za kredyt. Ale raty płacę bez opóźnień. Kilka dni temu telefo...
    • www.rp.pl/artykul/8,389547_Kupujesz_nowe_M__potrzebujesz_wyceny.html Kupujesz nowe M, potrzebujesz wyceny Grażyna Błaszczak 09-11-2009, ostatnia aktualizacja 09-11-2009 01:40 Coraz więcej banków żąda od klientów wyceny nowych mieszkań, na które pożyczą im pieniądze. [b]Obawiają się, że wiele ofert może mieć przeszacowane ceny [/b] Do jesieni zeszłego roku, gdy ceny nieruchomości rosły, banki nie przywiązywały aż takiej wagi do wyceny mieszkań. Bankowcy nie mieli bowie...
    • Ciekawy tekst w dzisiejszej "Rzepie" - o tym, jakie banki mają wymogi i jakie są faktyczne wielkości wkładu własnego w kredytach hipotecznych. Wymogi są ogólnie znane, ale wartości empiryczne zaskakują: www.rp.pl/artykul/8,349884_Masz_mniej___ubezpiecz_sie.html Np. BZ WBK udzielił dwa razy tyle kredytów z wkładem powyżej 40% niż kredytów z wkładem 20-40%. W PKO BP średni wkład własny to 38,6%, w Millenium 44%. Wychodzi, że miekszania nabywają głównie ludzie dysponujący całki...
    • a w Irlandii : wyborcza.biz/biznes/1,100896,7605937,Irlandia_ma_zgode_na_bank_zlych_dlugow.html Do banku złych długów trafią przede wszystkim kredyty, które firmy deweloperskie zaciągnęły na zakup gruntów i budowę nieruchomości w okresie boomu gospodarczego. Okazało się jednak, że na irlandzkim rynku nieruchomości wyrosła potężna bańka spekulacyjna, której pęknięcie spowodowało drastyczny spadek cen mieszkań i bankructwa deweloperów. Załamanie szczególnie uderzyło w największe irlandzkie ...
    • Dawno nie pisałem, ale materializuje się coś o czym pisaliśmy wcześniej więc postaram się wyjaśnić dlaczego banki będą wymagać dodatkowych zabezpieczeń, spłaty kwoty niezabezpieczonej, podwyższać marże lub ubezpieczać. Poza zwykłymi obawami przed potencjalnymi stratami kredytowymi wynikającymi z rosnącego bezrobocia, spadku wartości nieruchomości i/lub wyższej wartości kredytu walutowego od wartości zabezpieczenia jest zwykły rachunek ekonomiczny z którego każdy biznes musi się...
    • Ciekawi mnie jedna kwestia zwiazana z mozliwoscia uzyskania kredytu hipotecznego w zagranicznym banku z krajow UE ? Czy bedac obywatelem Polski i pracując w Polsce mam szanse na taki kredyt ? Czy jedym kryterium jest tu moja zdolnosc kredytowa ? Pomijam aspekt zawiłości językowych i związnych z tym utrudnień. Prosze o Wasze doświadczenia lub o podanie obostrzeń w tym zakresie ?
    • Przy kredycie wziętym na koniec bańki, 08/2007 jest już 20% więcej do spłaty, czy banki mogą wymagać dodatkowych zabezpieczeń na nieruchomości??? P.S Nie musicie mi współczuć, problem nie dotyczy mnie osobiście
    • banki.onet.pl/2051944,wiadomosci.html Ponad milion klientów banków zalega z płatnościami ponad pół roku (PAP, dd/30.09.2009, godz. 06:08) Już blisko 1,5 mln klientów banków zalega z płatnościami zobowiązań powyżej 60 dni, a ponad milion Polaków ma opóźnienia przekraczające pół roku, podaje "Rzeczpospolita". Ok. 100 tys. osób ma zaciągniętych co najmniej po dziesięć kredytów, a miesięczna suma rat przekracza ich miesięczny dochód, alarmuje gazeta. Co 11. kredytobiorca ...
    • właśnie.. mija już 9 dzień od którego na naszym koncie powinny się pojawić pieniądze z banku za sprzedaż mieszkania[akt notarialny podpisany, bank miał 7 dni na przelew pieniędzy]. Kupujący tłumaczą się, że bank nie wypłaca pieniędzy bo nie ma jakiegoś dokumentu ze spółdzielni odnośnie ustanowienia hipoteki [pomijam fakt, że to PKO BP i że ponad miesiąc czasu mieli, aby stwierdzić że to co otrzymali wcześniej nie jest kompletne]. W akcie notarialnym jest klauzula natychmiastowej wykonal...
    • Wg informacji jakie posiadam, banki przy kredytowaniu nowych budów na Bemowie wyceniają ceny mieszkań na poziomie 5800zł/m2 Po takich mniej więcej cenach będą wchodzić na rynek nowe inwestycje
    • www.bankier.pl/wiadomosci/article.html?article_id=1719915. Nad mieszkaniami wisi krach Banki nie chcą już kredytować zbyt drogich mieszkań, a biura nieruchomości nie przyjmują zbyt drogich ofert. To wyraźny sygnał, że w 2008 r. czeka nas nie stabilizacja, lecz poważny spadek cen na wciąż "napompowanym" rynku nieruchomości. Pozornie wszystko jest po staremu - względna równowaga. Z danych portalu Oferty.net wynika, że za metr kwadratowy mieszkania w Warszawie sprzedający ...
    • Mam pytanie czy ktos brał kredyt hipoteczny w tym banku;może zechciałby podzielić sie opiniami na ten temat.
    • wyborcza.biz/biznes/1,100896,7616027,Polbank_zaostrza_polityke_udzielania_kredytow.html no to wam chlopaki odkreci ze hoho, tak ostro ze az gwint przekrecili, nawet zlotowkowe juz nie beda dostepne na ponad 90% LTV, wielka fala popytowa nam idzie...
    • gospodarka.gazeta.pl/Gielda/1,85951,5792876,Deweloperzy_na_lasce_bankow__Szykuja_sie_bankructwa.html " Jeszcze nigdy groźba upadłości firm deweloperskich nie była tak duża jak obecnie. I - niestety - utraty pieniędzy przez tych, którzy już im je powierzyli na budowę mieszkań Szalejący na światowych rynkach finansowych kryzys może zmieść z powierzchni ziemi nawet duże i doświadczone firmy deweloperskie Szalejący na światowych rynkach finansowych kryzys może zmieść z powierzchni ziemi...
    • jak dotychczas najwieksza plajta w historii USA biz.yahoo.com/ap/080926/washington_mutual_future.html
    • Chcę sprzedać udział w inwestycji mieszkaniowej i kilkanaście osób chciało ode mnie ten udział odkupić. Szkopuł w tym, że kazdy był zaintersowany po rozmowach na tak, ale żaden z potencjalnie kupujących nie miał gotówki na odstępne, tylko chciał to skredytować. Jak przprowadzić taką transakcję przy założeniu, że developer zgadza się na cesję. Jednak w cesji nie ma kwoty odstepnego, a jedynie przeniesienie praw i dotychczasowe rozliczenia z developerem. Bez uzwzględnienia w jakiejś...
    • Witam Mam kredyt w bosiu (CHF) i wielki niesmak. Atrakcyjne warunki wzięcia kredytu stają się mało ważne w obliczu sposobu przeliczania waluty na wypłacane transze. Po pierwsze kursy ustalane są kilka razy w ciągu dnia. Po drugie poinformowano nas, że transze przeliczane są wg kursu otwarcia z danego dnia (czyli zamknięcia z dnia poprzedniego) co przy następnej transzy okazało się nieprawdą (oba kursy były inne). Kiedy usiłowaliśmy dowiedzieć się jakie są zasady ustalania kursu ...
    • Czy ktoś miał problem z uzyskaniem kredytu hipotecznego w banku na mieszkanie w JWC Os. Górczewska? Bo mnie się to przytrafiło. PKO BP nie chce udzielić kredytu, mimo bardzo dobrej zdolności kredytowej, tłumacząc że developer NIE ma uregulowanej sprawy gruntów. Podobno jest sprawa w sądzie tylko o zmianę numerów KW działek, tak twierdzi developer. Czy ktoś coś wie na ten temat? Czy ktoś już dostał kredyt, może w innym banku? Z góry dziękuję za informacje. Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się