banki

(198 wyników)
  • Zastanawiam się czy załozyć lokatę w tym banku-warunki niby ok ale po tej aferze z amber gold az strach lokowac pieniadze w "nieznanych"miejscach. Ja nie znam tego banku-ani ja ani nikt z moich znajomych nie ma tam konta ani innych "produktów" Jeżeli ktoś z Was drodzy Forumowicze ma jakies doswiadczenia z tym bankiem prosze o opinie i rady MOJA TABLICA: tablica.pl/oferty/uzytkownik/58OZ/
  • Czy dla bezpieczenstwa warto to aktywowac ? Przy kazdej wypłacie lub wpłacie na konto przychodzi na telefon sms z informacją, jaka kwota i kiedy itd. W moim banku jest to płatne 5 zł/miesiac. Czy warto to aktywowac czy szkoda pieniedzy ?
  • Ile macie kont w banku? ...tak się właśnie zastanawiam. Jak na razie mam 2 - w ING BŚ oraz PKO BP. Pierwsze jest naprawdę osobiste :), natomiast drugie mam "w pakiecie" z kredytem mieszkaniowym. Zastanawiam się właśnie nad otworzeniem kolejnego - Alior Sync ze względu na Money Back (?)
  • Kiedyś czytałam o "bankach czasu", które polegają na wzajemnej i bezgotówkowej wymianie usług np: ty mi umyjesz okna a ja pomogę twojemu dziecku z matematyką, nauczę Cię angielskiego w zamian za pomoc w statystyce itp itd. Działa w Polsce coś takiego? Szukam i nie mogę znaleźć a bardzo podoba mi się ta idea :)
  • hej, szukam jakiegoś fajnego dobrego banku by założyć konto oraz konto oszczędnościowe. Rynek bankowy jest dla mnie raczej czarną magią, stąd prosze napiszcie jaki bank polecacie. Zależy mi na tym, by: *opłaty za prowadzenie, za kartę, za bankomaty (najlepiej wszystkie), za przelewy internetowe były za darmo *by można było założyć dodatkowe konto oszczędnościowe (fajnie gdyby była możliwość wpłaty co miesiąc tam pieniędzy i rozsądny %) lub ewentualnie jakieś okresowe lokaty na dobry...
  • Czy znacie taki produkt? Doradca w GB bardzo mnie namawia na to. Część wpłaconej kasy zostaje w banku na 15 lat i niby przynosi niezly dochód po tym czasie. Część pieniędzy jest na wysoki procent ale tylko na 3 miesiące. Mam do zainwestowania 100 tys zł. ale jakoś się boję.
  • zastanawiamy się z mężem nad zmianą banku. Do tej pory mieliśmy konto w mbanku, niesty ostatnio mamy wrażenie, że znacznie obniżyli loty... ostro podnoszą ceny - niby samo prowadzenie konta jest darmowe, ale poza tym na wszystkim koszą... Możecie coś polecić??
  • witam, zakładał ktos z Was lokaty w alior banku? w getin skończyła mi się własnie lokata na start a kolejne byłyby już gorzej oprocentowane w alior banku proponują oprocentowanie nominalne 6,03 i mozna założyc dowolną liczbę lokat, więc warunki, o ile nie ma "haczyków" korzystne będę wdzięczna za opinie, bo dopiero startuję z lokatami ;)
  • Zgodnie z tematem - jaki bank polecacie?
  • Mam pytanie odnośnie lokaty w Getin banku (internetowym) w VI założyłam lokatę na start chyba na 2 mies. i dzień przed jej zakończeniem zadzwoniono do mnie z banku czy nie chcę przedłużyć bo jakaś super lokata tym razem na 3 mies. zgodziłam się i dziś miała mi się ona skończyć i pieniądze miały być przelane na moje konto. Teraz wchodzę na swoją stronę i widzę, że lokata została automatycznie przedłużona o kolejne 3 mies. ale na gorszy %. Czy tak mogli zrobić? myślałam, że dziś pieniądze z % b...
  • Witam, chciałabym gdzies wpłacać co miesiąc dana kwotę na mieszkanie ( ok 800-1000 zł) i zastanawiam się 1. w jakim banku 2. i właściwie co... książeczka mieszkaniowa ? czy są jakieś inne opcje ? Chodzi mi o to by co miesiac do tego rachunku dopłacać. Poradźcie :)
  • Jak w tytule - bank -ten zatrudniający gwiazdora w reklamie- przez pomyłkę zablokował/unieważnił mi kartę płatniczą. Rzecz działa się w czasie mojego wyjazdu urlopowego, zostałam znienacka bez dostępu do konta, z nędznymi groszami w kieszeni, w połowie urlopu 2 000 km od Polski. To co miałam wystaczyło na opłacenie autostrad i paliwa. Teoretycznie dramat, panienki z infolinii bezradne. Nici ze zaplanowanego zwiedzaniai i okazyjnych zakupów, stres niebotyczny. Czy mogę żądać odszkodowania za ...
  • czy moze rozdysponowane w 2 ,3 ?
  • Witam! Mój teść założył kilka lat temu własną małą firmę.Ostatnio będąc w odwiedzinach u rodziców męża zaczęliśmy ich z mężem zachęcać do otwarcia darmowego konta w banku,przekonywać jaskie to są oszczędności w skali roku itp...Na to teść nam odpowiedział,żę jeżeli siedziba jego firmy jest zarejestrowana na tej wsi to,że on ma obowiązek mieć tam główne konto firmy w razie kontroli z urzędu skarbowego itp...Mówił,że taki jest przepis,że firmy w jakiś sposób muszą utrzymać ten wiejski oddział ...
  • Tak czytam wątek obok o bankach i nasunąło mi sie pytanie. Jak wasze banki obliczaja podatek od odsetek? Swego czasu było głośno, że co poniektóre jednostki próbuja wyjść na przeciw klientom i naliczaja codziennie, po to, aby po zaokrągleniu w dół wyszło 0. Ja podzielę się, że mbank ma w nosie klientów i liczy tak, że czasami zamiast 19% wychodzi 2 razy tyle. Czyli w pewnych sytuacjach zamiast np reklamowanej stopy 6% po odjęciu podatku masz dla siebie niewiele ponad 3%
  • Dziś mnie to zastanowiło. Bo dziwnie się poczułam kiedy otworzyłam list z banku. Na początku listopada rozbiłam auto. Dostałam szybszą wypłatę za zlecenia od szefa. Przerzuciłam te pieniądze na konto Eurobanku ( zawsze to jakiś procent przy większej kwocie a auta nie kupuje się w tydzień) z tytułem przelewu AUTO. W końcu kasę znów przelałam i autko kupiłam. A dziś dostaję ofertę z banku o limitowanej ilosci klientów dla których mają kredyt samochodowy. I nie koniecznie musze kupić auto ...
  • Witam!!! obecnie jestem w PKO BP, jednak chciałabym zmienic bank na jakis bez opłat typu przelewy internetowe, za karte itp, szczerze nie jestem w tym orłem wiec was prosze o pomoc, dodam , ze tez mam załozone konto oszczednosciowe i zalezy mi na jakims tez lepszym oprocentowaniu, myslałam o getin banku co wy na to jakies opinie na temat tego banku?? bede wdzieczna za kazde sugestie dziekuje
  • Czy jakiś bank pobije PKO BP? 6,90 zł za prowadzenie rachunku + 2 zł za dostęp internetowy.
  • Może ktoś będzie potrafił doradzić, w którym banku korzystniej jest się zadłużyć, albo przynajmniej którego unikać. Muszę pożyczyć kwotę 6 tys. na okres dwóch lat. Chciałabym też uniknąć pośredników. Czy korzystniejsza będzie oferta banku, w którym mam konto od lat i są na nim regularne wpływy, czy szukać w "obcych" bankach? Na co zwrócić uwagę przy staraniu się o taki kredyt?
  • jest tak: praca jest, i jest firma. pensja wchodzi na konto normalne. zaś z firmy przychody są nieregularne (a poza sezonem działalność zawieszona) dlatego mamy konto zwykłe i firmowe (bo być musi). w jednym banku. firmowe-właścicielem jestem ja i mam kartę płatniczą, konto normalne jestem właścicielem jest mąż współwłaścicielem , albo odwrotnie, to nieważne, ale oboje mamy karty. 2konta, 3karty. za dużo tego dobrego. wchodzę na konto i widzę, że pobrali 14zł prowizji, prawdopodobnie...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się