banki

(57 wyników)
  • Witam, czy muszę zabierać ze sobą gotówkę (nie chcę wozić ze sobą pieniędzy)? W jakim banku założyć konto aby móc bez problemu wybrac pieniądze na miejscu? Proszę o podpowiedź. Dzięki
  • czesc, mam problem, zastanaiwam sie czy jest mozliwość jakiegos latwego, bezprowizyjnego transferu pieniedzy z usa do polski(poza westernunion itp.)a ponadto np mało/bezprowizyjny dostep do pieniedzy ($) zdeponowanych wcześniej w Polsce będąc w usa? tak na wszelki wypadek gdyby okazały sie potrzebne? szczególnie interesuje mnie odp. na drugie pytanie. No właśnie czy jest w Polsce jakiś amerykański bank? lub może jakiś polski bank oferuje w tym względzie dogodne warunki, np współpracuje z ban...
  • Czy mam mozliwos zalozenia konta w banku bedac na wizie turystycznej? Wynajmuje mieszkanie i place rachunki na moje nazwisko. Mam wazna wize (turystyczna:(). Czy jest jakas mozliwosc? DZiekuje z gory za porady.
  • Wyjezdzam na kilkanascie miesiecy do Stanow i zastanawiam sie w jakim banku zalozyc konto aby nie miec problemu z przelewami do Polski. Ma ktos jakies informacje badz doswiadczenia? Z gory dziekuje za odpowiedzi.
  • chce jechac do usa na wakacje- wiec musze starac sie o wize ;-) bylem juz raz w usa na wizie studenckiej (plus legalnie pracowalem). ostatniego dnia mojego pobytu zrobilem spory debet na koncie - okolo 1600 dolcow. (kumpel na koncie ktorego byly jego i moje pieniadze zgubil kartke platnicza, trzeba bylo zaplacic za wynajecie samochodu, wiec uzylem mojej karty, a poniewaz na koncie nic nie bylo, powstal debet) chcialem te pieniadze splacic pieniedzmi ze zwrotu podatku. zalogowalem sie po...
  • 1)Jak w temacie, ale potrzebuje wiedzieć co mam ze sobą zabrać. Zaraz po wlocie do usa ( immigrant visa ) chciałbym najlepiej w ten sam dzień otwrzyć konto i wpłacić kase na nie. 2)Czy otrzymam kartę płatniczą? 3)Co muszę spełniać, by otrzymać kartę kredytową?
  • ...przed wyjazdem do USA zeby bylo jak najmniej problemów z pobieraniem pieniedzy?
  • banki(5)

czy ktos majacy kłopoty z bankami w polsce moze miec problemy z dostaniem wizy?
  • Jak można otworzyć rachunek bankowy w USA i w jakim banku, jeśli się mieszka zagranicą, ale ma się obywatelstwo amerykańskie.
  • Wyjeżdzam do Stanów. Obecnie mam konto w banku, który nie jest dla mnie korzystny-przelicza najpierw na euro, później na dolary.Co polecacie, jaki bank? I czy po założeniu konta wpłacić bezpośrednio dolary?
  • Hej ... wlasnie sobie chodzilem po centrum Toronto na dundas street i nigdzie nie moglem wyciagnac pieniedzy na wize elektron , czy ta karta debetowa naprawde tu nie dziala ? Wlasnie przeczytalem w angielskiej wikipedii ze jest akceptowana na calym swiecie oprocz Kanady , Australii i USA ... kur... uzywalem jej i w indiach i w chinach czy nepalu jak i calej europie i wszedzie luz a tu jakas porazka .... czy moze cos zle robie ????
  • Czy ktos z Was zakładał konto w banku w USA? Jak to wygląda? Co jest potrzebne? Jakie sa problemy? Jadę na 9 tygodni. Chce zalożyć konto w citibanku i przelac na nie pieniądze z Polski. Dziekuję za wszelkie odpowiedzi i sugestie. A.
  • Wiadomym jest, ze uslugi finansowe roznia sie tu w dosc znaczny sposob od tych w Polsce. Zastanawiam sie nad wyborem banku i nie wiem jakie kryterium przyjac. Czy ilosc bankow w miescie, czy wysokosc oplat i prowizji, czy prestiz i wielkosc banku? :| Moze jakies porady? a moze ktos odradza jakis zdecydowanie, to cenne rady - dzieki z gory
  • Witam, Wiem, że ten temat był poruszany wiele razy, jednak chciałabym się ostatecznie upewnić jak to jest:) Czy jest możliwe założenie konta bankowego w USA bez SSN? Do USA zabieram dość dużo pieniędzy i nie chciałabym chodzić z nimi po ulicy lub zostawiać w miejscu, gdzie będę na początku mieszkała do czasu, kiedy otrzymam SSN. Czy komuś udało się założyć konto? Jeśli tak, to byłabym wdzięczna za nazwę tego banku. Dodam, że posiadam GC, a dokładniej pieczątkę w paszporcie...Z ...
  • Chcę założyć konto walutowe jednak nie wiem w którym banku. Prośba do was czy możecie wpisać rodzaje dobrych banków które mają w swojej ofercie konta walutowe. Prosił bym o pare szczegółow ile się placi na miesiąc za takie konto. Czy majac dolary na końcie doliczane są odsetki , jeśli tak jak wysokie. Ile kosztuje w przybliżeniu przelew 5000$ Czy do założenia takiego konta potrzebne jest założenie normalnego rachunku w PLN ? W zeszłym roku byłem na W&T i bardzo żałowałem ze tego ...
  • czy wszedzie mozna nia płacic? mam karte typu charge (czyli z odroczonym terminem płatności), czy to ma jakies znaczenie?
  • Za tydzien wyjezdzam z cala rodzina do USA gdzie chcemy spedzic nasz tegoroczny urlop. Jestem przeciwnikiem jezdzenia w obcym kraju z gotowka w kieszeni. Jak mi moja walute ukradna lub jak ja sam zgubie to mi ta strate nikt nie zrekompensuje. A w przypadku Travelers Cheques wystarczy zglosic kradziez i w ciagu 24 godzin otrzymuje sie "nowe" czeki! Tak przynajmniej reklamuje to American Express. Ale ja mam inny problem i pytanie. Kto juz placil takimi czekami w USA? Jak to wyglad...
  • Cześć Jestem studentem i w te wakacje biorę udział w programie Work & Travel USA. Jadę do Północnej Karoliny. Ponieważ jest to moja pierwsza wyprawa za ocean, proszę o wszelkie porady na temat tego, co powinienem wiedzieć, wybierając się do Stanów. Z góry dziękuję za wszelkie informacje – nawet te, które Wam wydają się oczywiste, dla mnie mogą być cenne. W szczególności proszę o porady na temat: 1. Czego nie powinienem przewozić przez granicę, żeby nie mieć kłopotów? 2. Jaką...
  • Pytam sie o to samo w innym watku, ale raz jeszcze: Po sprzedazy domu w Polsce nie chce wozic pieniedzy w walizce.Jak najlatwiej zrobic transfer pieniedzy z Polski ( za mieszkanie pewnie ktos zaplaci w zlotowkach ale mozna wymienic chyba bez problemu - czy mam racje ???)), jak polskie przepisy dzialaja przy przelewach wiekszych sum, jakie sa oplaty, restrykcje itd. Jak tutejsze banki zalatwiaja przelew ( oplaty, tlumaczenie skad sa pieniadze, podatki ). Interesuje mnie sytuacja Polska...
  • Jak bedac w USA korzystac z amerykańskich sklepów internetowych? Jakiego rodzaju kartę kredytowa nalezy posiadac?Czy bedac na wizie turystycznej jest mozliwość korzystania z takich sklepów? Jak będąc w Polsce kupować w tego typu sklepach w USA?Czy jest to oplacalne?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się