banki

(189 wyników)
  • Witam, ten post jest dla tych którzy chcą wręcz pragną zamieszkać w swoim wymarzonym domu. Instytucja finansową, który udzieli Wam kredytu w ekspresowym terminie to DnB NORD BANK. Jednak pamiętajcie aby nie zaniedbać kilku podstawowych zasad BHP. Pomyślcie więc zawczasu o kilku podstawowych sprawach: *idźcie do swojego pracodawcy i poproście go o minimum 2 miesięczny urlop, jest to o tyle niezbędne, gdyż głupio wychodzić co 2-3 dzień z pracy na 3-4 godziny po to aby do banku dowieź...
  • Witam serdecznie. Zwracam się na forum z prośbą o poradę co mogę zrobić w niżej opisanej sytuacji. Dwa lata temu zaciągnęłam kredyt hipoteczny który regularnie spłacałam,rok temu nadarzyła się możliwość jego całkowitej spłaty i tu pojawia się problem. Kredyt był we frankach szwajcarskich. Doradca bankowy który był moim pośrednikiem zobowiązał się dokładnie obliczyć ile mam spłacić w złotówkach, oczywiście zależało mi aby co do grosza uregulować dług więc prosiłam go kilka razy o dokła...
  • Bank pomylil sie w umowie kredytowej i napisł w umowie kredytowej "hipoteka kaucyjna do kwoty 150310,89 PLN (słownie sto pięćdziesiąt tysięcy trzysta dzisięc i 89/100 CHF)" Sąd wpisał do KW 150310,89 PLN bank po otrzymaniu odpisu zorientował się w pomyłce i podsunął bratu do podpisania aneks ze zmianą części 150310,89 PLN na 150310,89 CHF Czy trzeba podpisywac taki aneks? jakie mogą grozic konsekwencje w przypadku nie podpisania w/w aneksu?
  • Witam Kupuje mieszkanie na rynku wtórnym, cena 300 tyś. Kredyt 100% w euro. Czy myslicie, że to bedzie dobry wybór? Byłem u doradcy, polecił mi BOŚ i Polbank ale wiem, że w swojej "ofercie" ma on nie wszystkie banki. Czy są jeszcze jakieś banki na rynku, które by mi zaoferowały podobne warunki. Moj dochód netto to 3750 zł. Kredyt na 1 osobę na 30 lat.
  • Witam, Poproszę o poradę osób które specjalizują się w kredytach hipotecznych. Podobno można odzyskać pieniądze które bank naliczał poprzez podwyższenie oprocentowania do czasu wpisu do hipoteki. Czy to prawda i w jaki sposób można się o to ubiegać. Kredyt mam w Nordea Bank a czas jaki był do czasu wpsiu do hipoteki to 9 miesięcy i w tym czasie rata była wyższa prawie o 400 zł. Może to i ważne kredyt był brany w 2007 roku. Dziękiuje bardzo za odpowiedz
  • może ma ktos doświadczenia w tym względzie.Co jest bardziej opłacalne- czy są w ogóle różnice. Czy bardziej sie opłaca pójść osobiście do banku i pytać o kredyt czy też to co ma w ofercie ekspander to to samo co zaproponuje nam bank jeżeli się do niego pójdzie. Czy kredyt hipoteczny w tym samym banku może być rózny w zależności od sposobu załatwiania. Chodzi o to, że mamy wstepną ofertę z ekspandera i nie wiem czy warto uderzć do banku i sprawdzic co proponuje. Nie chciałabym a...
  • Mam pytanko?W jakim banku mam szanse na kredyt w wysokości 400 tyś i wkładzie własnym około 20% przy nienajlepszym BIK-u a dokładnie to nietrminowe spłaty rat w przedziale 90-180 dni.Mój dodód to 3400 netto.
  • witam zakładam, że posiadam zdolność kredytową zależy mi oczywiście na jak najmniejszej racie, czyli spread i marża będą odgrywały tu rolę dominującą dotychczas po długich przemyśleniach wybrałem się do 2 banków i otrzymałem następujące rezultaty: koszt nieruchomości ~320.000pln wkład własny 30%, czyli 96.000pln kwota kredytu 70%, czyli 224.000pln okres kredytowania: 30 lat 1. multibank a. marża - 0,95% b. spread - około 10gr c. ubezpieczenie nieruchomości - 20,8 pln /m-c d. ube...
  • Mozecie mi poleciec do jakiego banku przeniesc kredyt mieszkaniowy w CHF?. Mamy kredyt mieszkaniowy w kwocie ok. 195 tys zlotych. Chcielibysmy przeniesc ten kredyt z Pko Bp do innego banku. Zalezy nam na minimalnych formalnosciach, minimalnych oplatach i oczywiscie niskiej marzy banku za udzielenie kredytu. Oprocz tego kredytu nie posiadamy innych kredytow.
  • Jak byście radzili? Spieram się z koleżanką, która lada dzień pożyczy na 30 lat 300 000. Osobiście sam jestem związany z branżą, więc nieobiektywny, ale ciekawi mnie, co inni myślą, a najlepiej Ci którzy już brali. Lepiej przez brokera czy bezpośrednio w banku?
  • Witam serdecznie Mam proste pytanie .Chce wziąsć kredyt na 30 lat najlepiej w CHF lub PLN na 450 000 zł .Kupuje mieszkanie od developera ,mam 200 000 wkładu własnego. Moje pytanie który bank jest najtańszy? Jaką walutę wybrać? Zarabiam ok 5500 netto , mąż 3500 netto. madaleine2@wp.pl
  • witam potrzebuję kredytu na 100% wartości mieszkania (60 tys) + na remont (15-20 tys). prowadzę 1-osobowe gospodarstwo domowe, dochody 2900 brutto/m-c, który bank wybrać???? chciałabym kredyt we frankach, na 20-25 lat, bez kosztów wcześniejszej spłaty, bez karty kredytowej. doradźcie co wybrać ;) czekam już na decyzję w millenium.
  • Który bank ile się cofa do tyłu jak sprawdza bik ?
  • co dzieje się z zaciągniętym kredytem jeśli: 1 - bank upadnie 2 - zostanie wchłonięty przez jakiś inny 3 - ktoś go obrabuje czy piorun z jasnego nieba go trafi :-) Takie rzeczy mogą mieć miejsce jeśli kredyt bierze się na 30-40 lat. Co w takich wypadkach dzieje się z kredytem? Nie zakładam żadnego z ww. przypadków. Ino tak z ciekawości pytam. Pozdrawiam
  • Mamy problem. Potrzebujemy skredytować zakup mieszkania. Mamy 30 procent wkładu i myślimy o kredycie w chf. Tylko w jakim banku teraz wziąć a w zasadzie na jakich warunkach i czy przy dochodach rzędu 4700 netto na trzyosobową rodzinę i kwocie kredytu 150 tyś dadzą ten kredyt.I czy wybór chf w obecnej chwili to dobry ruch.
  • Witam, Po ponad dwutygodniowym oczekiwaniu na decyzje kredytową w mbanku, zaczeliśmy szukać, gdzie indziej. Odwiedziliśmy zarówno expandera jak i open finance, gdzie w obydwu miejscach polecono nam Kredyt Bank. Warunki te same, jak lepiej złożyć papiery, bezpośrednio w banku, czy przez doradcę? Nie ukrywam, że w tym momencie najwazniejszy dla mnie jest czas. Do 29 czerwca muszę mieć podpisaną umowę kredytową.
  • Witam. Chciałbym kupić mieszkanie w Gdańsku na rynku wtórnym. Mam upatrzone mieszkanie w cenie 475 tyś. Chciałbym uzyskac poradę gdzie mogę obecnie uzyskać kredyt hipoteczny przy założeniu nastepujących danych: mieszkanie to, które chcę kupić jest mieszkaniem drugim, obecne które posiadam jest dwupokojowe (wart. ok 270 tys), za małe dla rodziny 4-osobowej, ale jeśli to możliwe nie chcemy go sprzedawać, chcemy je wynajmować po przeprowadzce a środki z wynajmu częściowo przeznaczyć ...
  • Witam chciałabym bardzo kupic mieszkanie na rynku wtórnym-jakas mała kawalerke tak do 230 tys. Zarabiam netto 2600 mies, mieszkam z rodzicami, wydaje tyle co na komórke i rachunek za internet, spłacam równiez pozyczke bankowa mies.145 zł (zostało mi jeszcze do spłaty 5000 tys). Jest szansa na taki kredyt? z góry dziekuje za odpowiedz:) pozdrawiam
  • Witam, potrzebuję porady odnośnie wyboru banku i oferty dla kredytu na zakup lokalu mieszkalnego. Przed 2 tygodniami podpisałem umowę przedwstępna na zakup mieszkania i potrzebuję teraz znaleźć atrakcyjną ofertę kredytową. Moje wymagania to: waluta CHF, kredyt na 100% wartości nieruchomości, okres spłaty 30 lat, raty malejące, możliwość wcześniejszej spłaty bez dodatkowych kosztów, ubezpieczenie na życie. Zaraz po podpisaniu umowy przedwstępnej złożyłem wniosek do MultiBanku (mar...
  • Jak uważacie czy lepiej załatwiać całą procedurę kredytową bezpośrednio z doradcą danego banku czy lepiej skorzystać z usług firmy pośredniczącej typu Open Finance;Expander;Emfinanse.A jeśli pośrednik to który???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się