-
Dziewczyny bardzo prosze o rade w sprawie konta bankowego. Mam teraz w bzwbk <30 ale za chwile bedoe wiecej ;) i bede zmieniac. Ogolnie jestem zadowolona z tego,brakuje mi tylko bezplatnych wszytkich bankomatow. Takie mozliwosci wiem ze daje ich konto "wydajesz zarabiasz" ale tam oplata za karte jest comiesiecja 5zl,nie wiem czy i czasem przelewy smskody nie sa platne. Mi zalezy glownie na tych darmowych bankomatach no i fajnie jakby nie bylo oplat za karte,zeby latwo sie obslgiwalo bankw...
-
Mam zwykły rachunek ROR czy mogę się jakoś zalogować na ichniejszej stronie i sprawdzać sobie stan konta, wpływy i od kogo - czy też muszę sięprzenieść do opcji inteligo - jak to jest - może ktoś wie? Czy muszę coś za tą opcję płacić? Chcialam troszkę rzeczy wystawić na allegro i myśl o tym że co chwilę będę musiała zasuwać do banku w celu sprawdzenia wpłat i od kogo mnie przeraża, może da się to jakoś przeprawić na opcje internetowe?
Ma ktoś doświadczenia w tym zakresie?
-
Zakładam jednoosobową działalnosc, muszę szybko otworzyc rachunek, a nie mam żadnej orientacji gdzie jest tanio i dobrze.
Polecicie coś? :)
-
-
witam
moja cora ma kaszel. lekarka zasugerowala banki bezogniowe, tyle ze ja nie
wiem jakie kupic? Czy takie jak w zalaczonym linku sa dobre? ktos uzywal? ma
jakies doswiadczenia? czy te bezogniowe tez musza byc szklane? ktore lepsze?
pomocy!!!!
miskaa
-
dziewczyny co sadzicie o bankach
-
Zastanawiam sie w jakim banku najlepiej zalozyc sobie konto - takie, zeby nie
placic za przelewy i w ogole malo placic za prowadzenie:)
-
Mój bank "uszczęśliwił" mnie nową kartą debetową typu PAYPASS. Naczytałam się w necie, że najlepiej nosić tego typu karty w specjalnym zabezpieczającym etui.
Czy najtańsze etui w cenie kilku złotych (np. z allegro) spełni swoją rolę i zabezpieczy kartę przed zeskanowaniem? Polećcie coś proszę.
-
Odnosnie mojego wcześniejszego wątku,
no i chyba potwierdzenie jest fałszywe bo wysłane w formacie tif czyli zdjęcia, można w nim zapisac zmiany a inne potwierdzenia dostawałam zawsze w formacie pdf i co teraz?
-
Dziewczyny, wygrałam dzisiaj dla synka grę Scooby Doo, numer konta był podany w aukcji, przez PZA nie można było zapłacić. Pytałam kobiety o jej dane bo wiadomości z allegro przychodziły z opóźnieniem. Podała mi, dokonałam przelewu, a Ona teraz pisze mi, że nr konta był źle podany w aukcji! Co ja mam teraz zrobić? Weszłam na stronę banku i nie ma tam tego przelewu!? To znaczy, że pieniądze nie wyszły? Czy ktoś może być tak, że ktoś inny dostał i babka mi nie wyśle gry? Miałyście taką sytuację?
-
Witajcie.
Pytanie do doświadczonych :)
Do tej pory nie używałam płatności z allegro do zapłaty. Płaciłam bezpośrednio na konto sprzedającego. Tym bardziej, że chyba nawet nie ma Lukas Banku po wybraniu opcji PzA ?
A skoro jej nie ma to nic mi to nie daje. Tzn i tak muszę kopiować dane do przelewu więc to dla mnie żadna różnica czy kopiuję dane sprzedającego czy dane z PzA.
Niestety dzisiaj musiałam zapłacić poprzez PzA gdyż sprzedający nie podawał numeru bezpośredniego konta.
I teraz ma...
-
Kupiłam przedmiot, zapłaciłam już dawno temu przez Płacę z Allegro,
ALE:
- z mojego konta w mBanku nie pobrano tej kwoty
- sprzedający oczywiście nie dostał tej kaski
- kiedy wchodzę w tę aukcję i klikam na "Zapłać przez płacę z
Allegro" mam status "Rozpoczęta" oraz informację "Zdefiniowałeś
płatność, czekamy na informację z banku o zleceniu wpłaty"
O CO TU CHODZI???
A tak poza tym nie mam w Moim Allegro listy moich wpłat za aukcje
jako kupująca, kiedys taka lista była, tera...
-
tydzien temu zwracalam w kappahl sukienke. jako że za te większe zakupy placił
mąż swoją kartą, ja nie miałam jej przy zwrocie. wobec tego pani przy kasie
poprosiła o dowolną moją karte.no i niby ok, zwrot zrobiony,paragon mam. tyle
ze czekam na kase juz 8 dni i nic :(
kiedys w hm miałam zwrot po 2 czy 3 dniach. zaczac sie juz martiwc?? jest
jakis ustawowy czas czekania na wpływ kasy??? gdzie ewent. interweniowac? w
kappahlu, w banku, w firmie obsługujacej terminal???
macie jakies dosw...
-
Czy jest to dane automatycznie czy trzeba coś wypełnić.
No i jak to funkcjonuje w praktyce może mi ktoś wyjaśnić?
Sprawa trochę pilna:)
[img]https://tiny.pl/zdzl[/img][img]https://tiny.pl/zdz4[/img]
-
co to jest dokładnie za opcja płacę z allegro, czy ja mogę zrobić normalny
przelew, czy to się odbywa w jakiś inny sposób?
-
Szok, do tej pory nie moge wyjsc z szoku!
Dzis o 9 wieczorem siedze sobie i nagle telefon. Dzwoni kobieta,
przedstawia sie ze jest z banku w ktorym mam karte kredytowa. Pyta
czy to ja kupowalam drogie wczasy 2 wrzesnia na stronie internetowej
hiszpanskojezycznej. Zatkalo mnie i mowie ze tej karty nie uzywalam
chyba od marca, mam ja caly czas w domu i nie nosze ze soba i
wyjelam w chwili rozmowy te karte.
Powiedziala ze platnosc tyko dlatego nie przeszla bo nie mialam
wystarcza...
-
Zrobiłam zakupy na Amazon i jakie było moje zaskoczenie jak zobaczyłam, że mbank przelicza mi funta po kursie 4,75. Podrożyło to moje zakupy o ponad 20zl :(
-
Chcę kupić krzesełka w czeskim sklepie, prawdopodobnie z odbiorem osobistym, ale nie wiem, czy nie będę musiała jednak poprosić o wysyłkę. I tu pojawia się problem: w jaki sposób zrobić przelew z polskiego konta na czeskie? Na stronie sklepu nie widziałam możliwości płacenia przez PayPal, więc prawdopodobnie będę musiała zrobić zwykły przelew przez internet.
Czy takie przelewy są dodatkowo płatne i czy w ogóle możliwe ze zwykłego rachunku?
Tylko proszę się nie śmiać z tego pytania, ale w te...
-
Czy spotkałyście się kiedyś z sytuacją, że sprzedający wystawia pierwszy
pozytywa i to przed zaksięgowaniem wpłaty?
W piątek przed północą mąz kupił mi książkę na allegro. Zaraz napisał do
sprzedawcy, że pieniązki przesyła jak najszybciej. Ja zaraz przelałam te
pieniądze, bo zazwyczaj odrazu po zakupie dokonuję przelewu. W sobotę mąż
sprawdza pocztę a tam powiadomienie o komentarzu pozytywnym. Jestem zdziwiona,
bo mój bank nie wykonuje przelewów w weekendy, więc nie możliwe, żeby
sprze...
-
Kupiłam dziecku aparat vtech, dwa dni siedział w koszyku, dziś dostał status wyslanego, a kasy z konta nie pobrało. Mam kartę mbanku z delfinem (nie wypukłą, ale przechodzi), limit ustawiłam tak jak radzilyście. Kiedy Amazon powinien pobrać pieniądze? Czy to będzie widoczne w historii przelewów czy płatnośc kartą przez net jest jakoś inaczej klasyfikowana? Czy muszę coś zrobić czy po prostu czekać aż sobie wezmą pieniadze?