Forum Nauka i edukacja Matura O maturze
ZMIEŃ
      biologia

biologia

(369 wyników)
    • Zastanawiam sie co wybrać Biologia UJ czy Biotechnologia UMCS?? Nie chodzi mi o prace nauczycielki. PO którym kierunku mam lepsza perspektywe zatrudnienia w laboratorium lub firmie farmaceutycznej.
    • Hej!!Pisał z was ktoś poprawkę z biologii??Jeśli tak to piszcie co było, trudne, łatwe??Pzdrawiam!:)
    • Ludzie pomóżcie! Naprawde nie wiem gdzie mam skladac papiery z takimi wynikami. Oba przedmioty pisane na poziomie rozszerzonym. Myslalem o akademii medycznej ale z taką chemią...
    • w poniedziałek pisze biologie i boje sie pytań:-( mam wrazenie ze beda trudne... zreszta co sie dziwic... cke w tym roku nie jest zbyt łaskawa dla maturzystów.. jezeli wiecie co moze byc na podstawowej to piszcie:-)
    • chodze do klasy o profilu hist wos, klasa 2. dziś moja biologiczka powiedziała że nie mam szans zdać matury rozszerzonje z biologii. naprawdę jest już za późno i sama nie dam ardy się przygotować?? bo nie wiem czy zaczynać.
    • Kochani poradżcie....z jakich korzystacie materiałów ucząc się do matury z biologii i chemii rozszerzonej.Chodzi mi o ewentualne zbiory zadań, testy , tak aby matura wypadła jak najlepiej. Proszę o pomoc.
    • Czesc dostałam sie na biologie i fizjoterapie. nie wiem który kierunek mam wybrac tym bardziej ze zamierzam poprawiac mature z chemi i fizyki aby za rok startowac na AM. prosze doradzcie mi.
    • I jak... Znacie jakieś zagadnienia na jutrzejszą biologię podstawową?
    • To najpierw pytanka skieruje do studentów.. 1) jakie przedmioty są wykładane na poszczególnych latach 2) czy uczelnia posiada 'godne' zaplecze naukowe 3) czy po biologii na sggw łatwiej o pracę 4) ....??warto??.... :)) Są jacyś kandydaci na sggw ---> biologia ???
    • ile trzeba mieć z biologii i chemii zeby dostać sie na biologie albo na chemie nie wie ktoś????
    • witam zdaję dodatkowo biologię w tym roku. swoją mature zdawałem w 2006. muszę zdawać rozszerzoną bo jest to dodatkowy przedmiot. mam pytanie. czy musze być na próbnej maturze? czy muszę pisać najpierw podstawową, a dopiero potem rozszerzona czy od razu rozszerzoną?? odpowiedzcie bo próbna juz w piątek, a ja ni ewiem co robic
    • Hi wszystkim, Mam pytanie i prośbe... Czy mógłby mi ktoś powiedzieć jaki zakres materiałów trzeba opanować na podstawową maturke z biologii. Oraz podać jakieś strony w których znajdę potrzebne materiały... Z góry dzieki za pomoc
    • witam wszytskich maturzystów ;-) a szczegolnie tych ktorzy zdaja na maturze biologie:) jak wam idzie nauka i na jakim jestescie etapie w szkole ??? duzo poswiecacie czasu w domu na wkuwanie??? w szkole jestesmy na etapie ukl. pokarmowego... W domu staram sie robic ale nie zawsze jest chęc i czas a jak jest z wami ??:) macie jakies tajne sztuczki jak sie zmobilizowac ;D pozdrawiam ;-))
    • Pomimo,że była bardzo łatwa,to trochę żal tej całej nauki ,pytania na poziomie gimnazjum,wstyd!!!!I co wszyscy będą mieli po 80 % i wyżej też mi coś!!!!!I tak nie będzie się czym chwalić skoro i matoły tyle dostaną!!!!! Biologia to rozległy matriał ,naprawdę mogli dać szanse niektórym się wykazać,a nie.....Jak ktoś kto nic się nie uczył napisze na 80% to nic dziwnego przy tym poziomie,chyba każdy umie czytać i jakieś wnioski wyciągać...
    • Ten wątek jest dla tych którzy się dostali na biologie UJ. Może zapoznamy się wcześniej niż dopiero w październiku.
    • Z jakich książek przygotowywaliście się do matury podstawowej z biologii?
    • Biologia(17)

A JA ZNALAZŁAM KLUCZ DO PODSTAWOWEJ BIOLOGI A WYDRUKOWAM JUZ GO NAWET SZCZERZE MÓWIC TO NIE POPISAL SIE NA NIMCHYBA ZAWALIŁAM SPRAWE :-((((( BO U MNIE W SZKOLE NIGDY NIE ROBILISMY TEGO TYPU ZADAN BA WOGÓLE NIE ROBILISMY ZADNYCH ZADAŃ :-((((
    • hej mam pytanie jak wyzej dla osob zdajacych na AM pozdrawiam
    • Kto bedzie widzial listy z bioloii moze sie odezwac na 8673494 mi napisali ze jestm na rezerwie i nawet nie wiem na ktoreym miejscu a w komunikatach pisze brak wiadomosci a do krakowa mam naprawde daleko wiec nie moge nic zobaczyc:(((

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się