Forum Nauka i edukacja DOKTORANCI
ZMIEŃ
      biologia

biologia

(7 wyników)
    • Dziekuje za odpowiedzi w moim wczesneijszym poscie. Jesli chodzi o studia doktorancie na mojej katedrze to sprawa ma sie nastepujaco - promotor narzuca temat, niestety nie specjalnie mnie to zagadnienie interesuje, poza tym sama katedra chyba nie jest przychylnie nastawiona do doktorantow, mam takie wrazenie, ze chca aby ich wogole nie bylo, poza tym jesli chodzi o mozliwosci badan , samorozwoju to cienko z tym, gdyz ..hm jak to okreslic, finansowe wspieranie doktorantow jest bardzo niewielki...
    • Witam.Jestem zainteresowana studiami doktoranckimi na Wydziale Biologii. Jak wyglądają takie studia? Jaki jest plan studiów? Interesują mnie wwszystkie informacje na ten temat. Z góry dziękuję.
    • Witam, poszukuje dobrej (i ciekawej) pozycji, ktora w przystepny sposob opisywalaby mechanizmy utrzymywania stanu rownowagi (czyli homeostazy) w organizmach. Pisze "w przystepny sposob", poniewaz doktorat robie z zarzadzania, a nie biologii. Nie mam ambicji poznania wszystkich szczegolow z zakresu chemii, biologii i fizyki. Chodzi mi jedynie o mechanizmy na ogolnym poziomie, raczej z perspektywy ich funkcjonowania jako procesu regulacyjnego i znaczenia dla funkcjonowania calosci...
    • Proszę o informację na jakiej uczelni (najlepiej w centrum Polski) można zacząć zaocznie doktorat z pedagogiki? Czy trzeba być absolwentem pedagogiki czy można skończyć inny wydział z tym że robiło sie równolegle uprawnienia pedagogiczne (tzw. blok pedagogiczny)? Jestem absolwentką Wydziału Biologii i Nauk o Ziemi UŁ kierunek: biologia specjalność: biochemia ale przez 3 lata od 2 do 4 roku studiów robiłam równolegle bolk pedagogiczny (miałam wykłady , ćwiczenia i egzaminy z: pedagogiki ...
    • Caly czas zastanawiam sie nad tym czy udac sie na studia doktoranckie. Wlasciwe to chcialam tego od momentu rozpoczecia studiow, albo nawet wczesniej- poniewaz studiuje biologie i nie przypadkowo wybralam te dziedzine nauki jako kierunek studiow, od zawsze mnie fascynowala. Nie chce zostac na uczelni, bardziej interesuje mnie dalsze ksztalcenie w Instytucie PANu, akurat takowyistnieje niedaleko mojego miesjca zamieszkania. Tylk ooczywiscie najpierw trzeba sie tam dostac, mam takie wrazenie , ...
    • Witam, Jestem studentka V roku biologii, coraz czesciej mysle o pozostaniu na studiach doktoranckich. Rozmawialam z moim promotorem pracy, powiedzial ze bede musiala poczekac, poniewaz wszysctko zalezy od finasnow i grantow. tylko najbardziej boje sie mojej sytuacji finansowej. Nie ma stypendium, ani znizek na przejazdy. Za co bede zyc? Jak wy sobie dajecie rade? Najwaznijsze pytanie dotyczy insytytutow w Polsce, chcialabym bardzo kontynuowac nauke wlasnie w takim insytyucie naukowym (zoolo...
    • Witam! Jestem absolwentką Biologi na UWr oraz ukończyłam Studium Farmaceutyczne. Bardzo chiałabym pisać doktorat i zastanawiam się nad dwoma kierunkami: Pedagogika lub Farmacja. Może moglibyście mi doradzić który kierunek jest bardziej trafny jeżeli chodzi o późniejszą pracę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się