Forum Dom Materiały budowlane
ZMIEŃ
      blacha

blacha

(17 wyników)
    • Witam prosiłbym o kilka poważnych opini , porad co do pokryć dachowych. Nie bardzo się w tym orientuje i chciałbym wiedzieć jaką blache z wymienionych przezemnie polecacie i jakie są ich wady o zalety. Proszę o porade Dziekuje
    • Proszę o opinię, która z blach jest lepsza jakościowo. Architekt w projekcie wskazał na Plannja Royal a dekarz powiedział mi, że blachy Pruszyńskiego są w takiej samej jakości jak Plannji i są tańsze.
    • Proszę o pomoc.Mam parapety z blachy (okna plastikowe),blok 3 piętro i za każdym razem ,gdy pada deszcz krople uderzają z takim hałasem ,że nie można spać.Podkładałam już gąbkę ,ale spada i nie ma jak zamocować.Czy może zna ktoś jakiś sposób aby wytłumić ten hałas?
    • Której firmy blachodachówka jest lepsza? Traffic Blachy & Dachy Pruszyński Prosze o odpowiedz ludzi ktorzy maja doczynienia z tymi pokryciami strony producentow www.traffic-blachy.pl www.pruszynski.com.pl
    • proszę o pomoc,kto mi pomoże w wyborze pokrycia dachowego?własciwie wolę dachówkę ceramiczną.czy ktoś mi zaproponuje dobrego producenta
    • ?(6)

Czemu mój wątek został usunięty,ja pytałam sie tylko o to gdzie mogę dostać konkretny gatunek blachy na pokrycie domu... wrrrr │║__(▒wink(▒wink │║_(▒wink(█wink(▒wink │║__(▒wink(▒wink │║▌║▌-----------(▒wink(▒wink │║▌║║▌║▌---(▒wink(█wink(▒wink │║▌║║▌║▌&...
    • Witam. Obecnie jesteśmy na etapie uzgodnień co do materiałów z jakich zostanie wykończony dom. Zastanawiamy sie poważnie nad blachodachówką, jednak chcemy mieć wieksze przekonanie że słusznie. Prosze o Wasze opinie, rady , doświadczenia związane z wyborem pokrycia dachowego. I jeszcze jedno: czy odeskować dach czy też nie, bo wiem że wiąże się to z dodatkowymi kosztami.
    • Witam. Czeka mnie w tym roku remont dachu na altance w ogrodzie, bo niestety obecny jest całkowicie juz zniszczony, przecieka mocno, deski zgnite... Zastanawiam się jak(z czego) zrobić nowe poszycie dachu żeby było w miare tanio i dobrze. Dach ma ok. 23m.kw i jest prawie płaski z minimalnym spadem. Konstrukcja to dość grube legary w rozstawie ok.100cm
    • Dachówka(29)

Witam serdecznie:) Mam pytanko. Jaka dachówka jest lepsza: ceramiczna czy betonowa? Jakie sa plusy i minusy jednej i drugiej? Mamy wycene jednej i drugiej dachówki na dach naszego domku, róznica w cenie 4 tys. zł. Oczywiście betonowa tańsza. Nie wiem, na którą się zdecydować. Dzięki z góry za info.
    • Trzy rzeczywiście jest takim kiepskim pokryciem dachu jak to widzą niektórzy z forum?
    • Czym pokryć dach (niewielki)? Co jest trwalsze, praktyczniejsze...? Jakie są plusy i minusy jedego i drugiego pokrycia...? Pomóżcie....
    • Który z tych materiałów jest lepszy na pokrycie dachu?
    • Co można położyć na dość płaski dach - nachylenie 7 stopni. Czy tylko papa czy ewentualnie blacha? Jeśli blacha to chyba trapezowa? Prośba o poradę.
    • Witam. Zabieram się za ocieplenie poddasza a konkretnie dachu. Mam juz pełne deskowanie, papa i blacha. Teraz trzeba by to ocieplić. Planuje położyć 5 cm. + 15 cm. wełny. ( 5 od strony dachu i na to 15) Czytałem ze jak jest deskowanie to trzeba by zostawic szczeline między dachem a wełna ok.1 cm. Ale jak to w praktyce wykonać. Podobno rosciąga się sznurki mocowana na małych gwozdziach. Ma ktoś może jakis poradnik albo jakieś zdjęcia ze swoich realizacji. Będe wdzięczny.
    • Witam, Mam problem. Chciałbym ocieplić od zewnątrz ... stalową barkę. :) Wiem ze sprawa nietypowa, ale zasady chyba podobne jak przy dachach czy tarasach. Chodzi o to że nie moge za bardzo obniżyć powmieszczenia na dolnym pokładzie (przepisy BHP) więc zostaje ocieplenie od zewnątrz. Problem w tym, ze górny pokład też bedzie użytkowany i nie bedzie zadaszony (przynajmniej na razie). Musze więc wykonac podłogę i nie wiem jak to zrobić w połączeniu z ociepleniem. Na razie pomysł jes...
    • Witam. Proszę o radę w sprawie systemu rynien dachowych. Jakie są dobre plastikowe oraz metalowe? Czy warto płacić za metalowe?
    • Czy zna ktos ten temat???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się