blacha

(6 wyników)
  • Z czego powinna być wykonana blacha do ciast, żeby nie rdzewiała? Taka zwykła ocynkowana zardzewiała mi po pierwszym umyciu, i to ręcznym. Po paru miesiącach jest już całkiem nie do użytku. Chodzi o blachy na placek, około 25 x 30 cm oraz 40 x 28 cm. Silikonu nie chcę, wolę formę sztywną. Nie zależy mi na możliwości mycia w zmywarce ani warstwie nieprzywierającej - i tak wykładam papierem. Byle nie rdzewiało.
  • Ostatnio polubiłam udka kurczaka z rusztu. Niestety po upieczeniu porcji udek mam brudny ruszt i metalową blachę, na którą skapuje tłuszcz i kawałki mięsa. Żeby umyć ruszt i blachę muszę a. wsadzić je do wanny, polać płynem i szorować zmywaczkiem, zwijając się w chińskie dziewięć b. po kawałku namaczać je i szorować w zlewie, każdą ćwiartkę osobno. czy jest jakaś inna metoda? Próbowałam używać aluminiowych podstawek do grilla albo piec mięso w brytfannie, ale są mniej smaczne.
  • jakie WDPD znają i stosują sposoby? Szlag mnie trafia, gdy przy tej czynności (margaryna czy masło na papierku z opakowania czy czy innym) większość natłuszczacza zamiast w formie znajduje się pod moimi pzanokciami.
  • Jak zabezpieczyć piekarnik gdy pieczemy na blasze albo na różnie? Macie jakiś patent ?
  • Chciałabym wymienić formy na nowe. Nie chciałabym silikonu. Chcę móc myć je w zmywarce. Zwykłe foremki bardzo szybko rdzewieją, bo nie dbam o nie i dbać nie zamierzam :) Chciałabym jeszcze, żeby nie były bardzo drogie... Szukam keksówek, dużej blachy (30x40), kwadratowej (20x20) i innych. Pomożecie?
  • eksperymentuje na elektrycznym piekarniku mam takie funkcje: grzalka dolna i gorna grzalka dolna i gorna z nawiewem grill maxi grill maxi grill z nawiewem nawiew goracego powietrza grzalka dolna grzalka dolna z nawiewem grill i grzalka dolna Ktory z tych to tzw. termoobieg? i jakie ma zastosowanie termoobieg cos napisane jest tu forum.gazeta.pl/forum/w,49213,130856290,,Kuchenka_gazowo_elektryczna_funkcje_piekarnika.html?v=2&wv.x=2 ktora jest najbardziej energetycznie wydajn...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się