-
zajrzyjcie na wątek pismo dyscyplinujące i wypowiedź jm-25
zaczyna się.....
wnet zamilkną ludzie z centrali, ciekawe czy wiedzą co się szykuje
ja wiem, odkąd przyzwoici ludzie z ROD-u złożyli wypowiedzenie dając do zrozumienia , że nigdy nie pogodzą się z ocena zero-jedynkową....
-
świąteczne 200 z hakiem..żenada w tak wielkiej firmie z takimi dochodami, ludzie pracujący na tę kasę czują się jak gówno w betoniarce..robić robić robić za friko a potem i tak dostaniesz premię 2 tygodnie później a o ustawowych odsetkach ani mru mru chyba nas równo zaczynają w rogi robić czas iść do konkurencji,,,,popracujesz krócej ale za kasę a nie jak tu,,,do emerytury za grosze..a kurde największy POLSKI bank :((((z prezesem o solidarnościowych korzeniach ponoć, po 89 zapomniał chyba.....
-
Szukam pracowników kasjero-dysponentów lub doradców,którzy otrzymali
wypowiedzenie lub zostali zwolnieni za brak sprzedaży.16 sierpnia po powrocie
z urlopu uroczyscie mi wręczono wypowiedzenie bez odprawy.
-
podobno "podwyżka" miała być dla wszystkich...:) w moim przypadku ominęła mnie szerokim łukiem...!!!
-
Czy ktoś mógłby mnie poinformować czy jest jakieś rozporządzenie, na
podstawie którego kobieta, która przebywa na urlopie macierzyńskim nie
otrzymuje podwyżki. W czasie ciązy na zwolnieniu byłam ok. 2 m-cy, dwa m-ce
macierzyńskiego przypadły na rok 2006 i 2 na 2007. Czy w przyszłym roku też
jej nie dostanę? Mój przełożony poinformował mnie, że tak jest przyjęte. Może
macie ma bardziej szczegółowe informacje. Pozdrawiam.
-
wyborcza.biz/biznes/1,100896,7725935,IKEA__Alior_Bank_i_Leroy_Merlin___najlepsze_miejsca.html
-
Czy za niezadawalajaca sprzedaż może być przyczyną zwolnienia?? I
jaki jest stosowany wobec takiego pracownika okres wypowiedzenia? i
czy należy się jakaś odprawa?
-
Ostatnio odwiedziłam koleżankę w Oddziale 1 w Poznaniu. Ku mojemu
zdziwieniu wszędzie powykładane są ogłoszenia o zatrudnieniu
doradców-kasjerów. Czułam się jak przy kasie w tesco :) Tam też
wszędzie ogłoszenia. Coś źle się dzieje. Masowe wypowiedzenia czy co?
-
Byłam dziś u siebie w oddziale(jestem na macieżyńskim) i dowiedziałam się od
koleżanek, że nie dostaną urlopów w związku ze szkoleniami i wdrażaniem ZSI.
Wiele z nich ma male dzieci, zarezerwowane i przedpłacone wyjazdy i teraz
dowiadują się, że z tego nici. Czy w innych oddziałach też tak jest? Uważam,
że to już przegięcie, pracownik pracuje ciężko cały rok i odmawia mu się
zasłużonego wypoczynku.
-
Co powiecie na taką sytuację? Pani Naczelnik Wydz. Operacji zajmująca to stanowisko od 10 lat (albo dłużej) nie ma nawet matury. Mało tego - nawet nie myśli o uzupełnieniu swojego wykształcenia w dzisiejszych czasach, kiedy trudno jest o pracę. Może odpowie na taką sytuację ktoś z centrali - dlaczego tak się dzieje? Czy naprawdę nie ma ludzi wykszałconych?
-
współczuję Lublinowi, ale w moim oddziale jest podobnie, dyrektorka nie szanuje pracowników ani klientów, jest prostaczką która widzi czubek swojego nosa. Potrafi do klienta, który cyt.Pani tu siedzi sobie, a tam kolejka aż do drzwi, odp. "jak by się Pan uczył to też by tu siedział" Wiem, ze kto będzie mógł to ucieknie z tego Banku, i myślę,że nie zawsze chodzi o pieniądze ale bardziej o szacunek i wsparcie w tak trudnej pracy.
-
wszędzie zmiany kadrowe a tam bez zmian nie licząc tego, że najlepsi
już dawno odeszli, albo się dostosowali do poziomu
-
Czy u was też mówi się już o imiennych "zaproszeniach" do Wawy na temat sprzedaży funduszy inwestycyjnych. A może już ktoś był? Klienci to mają dobrze , przynajmniej MiFID ich chroni.
A może by tak po"włosku" ???? Każdemu klientowi super ofertka: krótki przegląd po funduszach w podziale na np ryzyko, horyzonty inwestycyjne.... potem bardziej szczegółowo: skład portfeli,
następnie ...krótkie zasady inwestowania , dalej zgodnie z dyrektywą opowiemy o rodzajach ryzyka (ok 24:)) , na koniec k...
-
Czy ktoś może wie jakie produkty wchodzą w te nowe supertajne plany MPO PIP
STW i hgw jak jeszcze się nazywające.
I ile produktów będzie trzeba obrabiać.