braku

(3 wyniki)
  • Witam, jestem studentem i w tym roku wybieram się do USA za pośrednictwem biura CCUSA. Niestety nie znalazłem pracy. Lecę pod koniec czerwca najprawdopodobniej w ciemno i sam. Czy jest ktoś w podobnej sytuacji? A jeśli nie to czy potraficie doradzić jak można znaleźć ofertę pracy "last minute"? :) Nie mam już siły szukać - wysłanie kilkuset CV przez 3 miesiące nic nie dało. Studiuję na dobrym uniwersytecie, a nawet nie mogę znaleźć pracy za minimalną płacę w USA.
  • Jestem na studiach medycyny i bardzo chcialabym wyjechac do Stanow ze względu na prace. JEst jednak mały problem...nie mam rodziny ani znajomych w USA. Co w tej sytuacjii mozna zrobic aby zapewnic sobie mieszkanie tam orasz prace?:* Z góry dziekuje
  • Dostałem 2 mandaty w Las Vegas - jeden za spowodowanie kolizji 4.11.07 (wymuszenie pierszeństwa), drugi bezpodstawny za brak dowodu rejestracyjnego podczas gdy to było auto z wypożyczalni(wystarczy umowa, nie dają dow.rej. do samochodu). W kolizji nikomu nic sie nie stalo, ale policjant w rubryce injuries wpisal Yes. Wróciłem do Polski, bezkutecznie próbowałem sie dodzwonić do sądu w celu info ile wynosi mandat i co mam robić. Wysłałem list z wyjaśnieniami do sądu przed rozpraw...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się