Forum Nauka i edukacja Studia Studia
ZMIEŃ
      bydgoszcz

bydgoszcz

(25 wyników)
    • Więc sprawa ma się tak: jestem przyjęty na UMK w Toruniu (kierunek informatyka). Zastanawiam się jednak czy nie pójść na WSG w Bydgoszczy. Dlaczego? Już odpowiadam - kierunek informatyka jest tam dofinansowany (otrzymywałbym stypendium 1000zł/msc, więc po opłaceniu czesnego 4000zł/rok resztę kasy miałbym na "życie"). Pomijając kwestie finansowe - WSG podobno (podkreślam "podobno") jest zdecydowanie lepiej wyposażona i nowocześniejsza, a w skład kadry wchodzą profesorowie zarówno z uniwersytet...
    • Czy ktos z tutaj obecnych studiował architekturę krajobrazu? a może ktoś się wybiera w tym roku? czekam na jakiekolwiek odpowiedzi, byle dot. powyższego tematu;p
    • 1) Jedne z 2 miast w Polsce z dwoma Uniwersytetami (właściwie 3). (Uniwersytet Kazimierza Wielkiego - humaniści, Uniwersytet Technologiczno Przyrodniczy - przedmioty ścisłe oraz Collegium Medicum UMK [dawna akademia medyczna] - medycyna) 2) Mimo, że Bydgoszcz jest 8 miastem pod względem wielkości w Polsce (400 tys.) jest tu taniej, niż we Wrocławiu, Poznaniu, czy Wawie. To ważne dla każdego studenta! 3) W tym roku ruszają nowe kierunki na UKW: komunikacja społeczna, dziennikars...
    • Dostałem się na obie uczelnie na kierunek Historia jednak nie wiem co wybrać czy studiowanie w Bydgoszczy czy w Toruniu Gdzie jest większy poziom, która jest lepsza uczelnia ?
    • Kto z Bydgoszczy dostał się na UJ,chodzi mi o osoby głównie które dostały się na UJ w tym roku?Pozdrawiam
    • Czy ktoś planuje z was iść na akademięmedyczn w Bydgoszczy proszę o opinię.
    • Czy studiuje ktoś na UTP w Bydgoszczy?Proszę o kilka opinii.
    • Poradźcie za dwa dni musze być pewna a ja ciągle sama nie wiem! Napiszcie co wy byście zrobili i co wiecie mniej więcej o tych dwóch uczelniach!? Co się o nich mówi w studenckim uczelnianym świecie! Proszę Was bardzo o radę ! Nie lekcewazcie tego wpisu!
    • Czyli albo ATR się ugnie i wtedy będziemy mieli najgorszy uniwersytet w kraju, albo się nie ugnie i wtedy bez pomocy miasta będzie tracić prestiż... fajne. Miłościwie nam panujący tym razem się popisał jak cholera.
    • Kto chętny i z jaką ilością pkt? ;P Ja mam 215 pkt i mam nadzieję, że się uda ;P
    • Czy ktoś studiuje psychologie w zarządzaniu w Bydgoszczy? proszę o szczegóły czy warto to studiowac jeżeli nie to jaki kierunek polecacie oczywiście w Bydgoszczy?
    • Witam. Chciałam się zapytać czy ktoś studiuje ZAOCZNIE w bydgoszczy pedagogike przedszkolna i wczesnoszkolna? Chciałabym sie dowiedzieć na jakiej uczelni i jak to wszystko wygląda. Opłaty, poziom trudności i czy wszyscy się dostają ? ; ))
    • Dobra Towarzystwo czy ktoś z Bydgoszczy się wybiera studiować na UW?
    • co wiecie i myślicie? co najlepiej zdawać?
    • szukam wspollokatorki do 2-pokojowego mieszkania w Bydgoszczy Bartodzieje ;)
    • Jak sądzicie, czy lepiej studiować dalej na lepszych uczelniach, ale ciągnąć kasę od rodziny (średnio mi się to uśmiecha) czy iść bliżej po prostu, gdzieś w okolicach? Mam bdb wyniki i dostanę się zapewnę do Poznania, może nawet do Warszawy. Mieszkam niedaleko Bydgoszczy. I mam dylemat - czy iść studiować do Bydgoszczy, chociaż tutejszy uniwersytet jest dość kiepski, ale nie mieć problemów z kwaterą, jedzeniem itd. Czy udać się np. do W-wy? Niby uczyć można się wszędzie, ale sądzę, ż...
    • Heh hej kto sie dostal, kto sie cieszy, skad jest i czy na lekarski??!!! Ja się dostałam, ciesze się, jestem Z Bdg i na lekarski. Licze na odzew!!!!
    • witam Czy ktos z Was startuje na psychologie na UKW?? Wlasnie dzisiaj dostalam informacje na moim IRK, iz jestem w grupie rezerwowej na ten kierunek. wy tez?? mialam 70 na 100. Co o tym myslicie?? mam szanse sie dostac?? a jak mozna sie dowiedziec jak jestem daleko na tej liscie rezerwowych?? a moze ktos sie dostal i rezygnuje?? prosze o jakiekolwiek info, komantarze i opinie... Czekam i pozdrawiam;)
    • Mam ogromny dylemat. Dlatego prosze Was o pomoc. Co byscie mi radzili? Musze wybrac czy isc na psychologie na Uniwersytet kazimierza wielkiego w Bydgoszczy czy na SWPS do Wawy. W bydgoszczy mialabym wymarzone studia za darmo, jednak w Wawie mialabym z kim mieszkać(idzie tam duzo znajomych) i byloby z pewnoscią łatwiej. W bydgoszczy bylabym zupelnie sama... prosze o jakiekolwiek opnie...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się