bydgoszcz

(33 wyniki)
  • Od kilku lat dojeżdżam do pracy do Bydgoszczy. Cieszę się, że jeżdżą Busiki. Niestety z roku na rok są bardziej przepełnione. Ostatnio jazda Busem jest koszmarem. Ludzie jadą stłoczeni jak przysłowiowe śledzie w beczce". Każdy stara się jakoś utrzymać równowagę na jednej nodze i sięgnąć gdzieś ręką czegoś do przytrzymania się. Kierowcy starają się słownie "upychać" ludzi, żeby wszyscy mogli się zabrać. Nie mogę się nadziwić, że dojazd mieszkańców do pracy i młodzieży do szkół, nie jes...
  • może jakieś foto z Osielska chętnie bym obejrzał,wiele się tam pewnie zmieniło.
  • Czy ktoś z forumowiczów słyszał, jakoby Bydgoszcz miała puścić do Osielska nową linie autobusów miejskich. Takie doszły mnie słuchy. Ciekawe tylko czy to prawda(oby tak) czy wyłącznie plotka bazujaca na czyiś marzeniach.
  • Czy są jakieś plany UM w Bydgoszczy na zrobienie chodnika, na ul. Jeździeckiej od stacji bliskiej w kierunku Polo-marketu w Niemczu? Słyszałem, że problem tkwi w tym za czyje pieniądzę ma on powstać czy za pieniądze z Urzędu Gminy w Osielsku czy z Urzędu Miasta w Bydogszczy. Jeśli ktoś posiada informację na ten temat proszę o odpisanie. Pozdrawiam great.cyrius
  • Po zapoznaniu się z całym chórem głosów w czambuł potępiających budownictwo wielorodzinne na terenie Niemcza i gminy Osielsko, pozwolę sobie na głos polemiczny. Nie mam absolutnie zamiaru udowadniać, że bloki w Niemczu lub Osielsku budować należy. Nie chcę także polemizować z głosami kretynów, którzy widzą w mieszkańcach już stojących bloków środowisko potencjalnie kryminogenne, albo krew ich zalewa, że taki "blokers" też jest mieszkańcem elitarnego Niemcza, choć nie wydał na chałupę ki...
  • Niezwykle, jak wlodarz Bydgoszczy traktuje swoich mieszkancow, ktorzy prezentuja odmienne zdanie niz on. Na stronie bydgoszcz.pl mozna oddac glos w sprawie poprowadzenie S5 przez centrum miasta. Nie byloby w tym nic nadzwyczajnego, gdyby nie fakt, ze glos ten mozna oddac wylacznie "za" a nie przeciwko przebiegowi trasy przez centrum Bydgoszczy a tym samym Osielska. Przyznam, ze sam zlapalem sie na ta pulapke sadzac, iz po kliknieciu banera otworzy sie podstrona z wyborem opcji do glosowania....
  • i mógłby się podzielić informacjami.
  • Pozdrawiam wszystkich krzykaczy za obwodnicą przez środek miasta :) Bo z moich parodniowych obserwacji wynika , że korki i rano i popołudniu zmalały praktycznie do zera !!!Cud , wszyscy wyjechali nagle na EURO czy pojechali na urlopy ? A wystarczyło wiadukt na gdańskiej postawić w 3 miesiące a nie rok , tylko może o to chodziło bo , kto wówczas popierałby S5 w formie promowanej przez mistrza szybkich inewstycji miasta Bydgoszcz
  • miasta.gazeta.pl/bydgoszcz/1,35590,4140330.html?nltxx=1077720&nltdt=2007-05-18-02-06 Poprzedni mu nie wyszedl; i opuscil pole walki z podkulonym ogonem. Pisala o tym nawet gazeta regionalna 'Powiat', w artykule pt. 'Dombrowiczowi utarli nosa'. Widac, ze za malo odczul konsekwencje tamtej porazki na wlasnej skorze! Oglaszam kompletna mobilizacje! Nie brac jencow! Zero litosci i poblazliwosci!
  • Jestem mieszkańcem Żołędowa i zaniepokoiła mnie informacja o zmianie koncepcji przebiegu obwodnicy (rzekomo ma być bliżej wsi o około 300 metrów). Czy ktoś coś słyszał na ten temat? (wiem, że ten temat już był przerabiany wielokrotnie, ale jeśli znowu coś się zmieniło to wywoła to kolejne protesty). Mam podejrzenia, że obecna inicjatywa jest "nakręcana" przez jednego z właścicieli działek budowlanych i to on rozpuszcza te plotki, ale niepokój został "zasiany"
  • Bydgoszcz zamierza zmienic granice z Osielskiem. Kawalek lasu na zachodzie i kawalek pola na poludniowym-wschodzie. Kiedys wladze gminy oficjalnie mowily, ze to bardzo dobry pomysl zeby bydgoska ulica Smukalska, ktorej kilkaset metrow biegnie przez gm. Osielsko zostala wlaczona do miasta. Teraz krzycza, wraz z innymi gminami przeznaczonymi do przyciecia, ze sie nie zgadzaja. Nie mialbym nic przeciwko korekcie granic, gdybym nie podejrzewal, ze to tylko swoista proba sil. Jesli Bydgosz...
  • Ostatnio można zauważyć gwałtowne zmiany na mapie gospodarczej regionu. Inwestycje Sharpa i kolejnych azjatów, SSE pod Toruniem za kilka lat zmienią w znacznym stopniu topografię gospodarczą regionu. Razem z inwestycjami poprawi się układ komunikacyjny i ogólnie infrastruktura. Bierność władz Bydgoszczy i stronniczość środowisk toruńskich związanych z Urzędem Marszałkowskim doprowadziła do tego że aglomeracja bydgoska (miasto+okoliczne gminy) utraciła historyczną szansę na rozwój...
  • S-5 jest niezbędna dla Osielska i jej mieszkańców. Jeżeli ktoś orientuje się choć trochę w planach wójta i rady gminy to wie, iż na ten rok planowany jest plan zagospodarowania na 1000 ha ziemi w gminie Osielsko. Wszystko oczywiście na budownictwo mieszkaniowe. Już dziś jest problem z dojazdem do miasta, a co dopiero będzie jak działki ujęte w planie zostaną sprzedane i zagospodarowane. Policzmy: 1000 ha dzielimy na 1000 metrowe działki. To nam daje 10000 działek na których zami...
  • dorga S5(17)

odbędzie sie spotkanie z mieszkańcami na temat przebiegu drogi s5 przez gminę Osielsko www.osielsko.pl/?cid=411
  • Witam, Jak dojechać do Osielska z Żołędowa, Niemcza, Maksymilianowa, Bożenkowa, nie mając samochodu? Odpowiedź: Przez Bydgoszcz. Innego wyjście nie ma. Piechotką lub rowerem nie zawsze można z uwagi na temperaturę i warunki atmosferyczne. Co ma zrobić 70-letnia emerytka dojeżdżająca na zabiegi do ośrodka zdrowia ? Poddaję tę myśl decydentom Gminy Osielsko. Jest dobrze, ale czy nie może być jeszcze lepiej. Dzieciaki z sąsiednich wsi też chętnie jeździłyby na basen, czy zajęcia w GOK-u. Moż...
  • W czwartek 5 lipca o godz.18 w szkole rozpocznie sie zebranie wiejskie.
  • Droga ekspresowa nr 5 z Nowych Marz przez Bydgoszcz i Poznań do Wrocławia zostanie wybudowana do końca 2011 roku - zapewnia ministerstwo transportu. Aby trasa powstała, rząd tworzy specjalną rezerwę w budżecie państwa. Może uda nam się zaoszczędzić w korkach na benzynie... Pozdrawiam serdecznie "tych", którzy byli za! Super!!! z Osielska ma być tylko jeden wyjazd na "super drogę" Powodzenia...
  • Za GP: W Osielsku zlikwidowano samochodową "dziuplę". Właściciel legalnie działającego warsztatu naprawiał w niej auta, montując w nich kradzione części. Na trop "dziupli" wpadli funkcjonariusze z sekcji samochodowej Komendy Miejskiej Policji w Bydgoszczy. - Zajmowali się sprawą skradzionego renaulta kangoo. Trafili do warsztatu w Osielsku, gdzie znaleźli części od tego samochodu - mówi Ewa Przybylińska, rzecznik KMP. We wtorek zatrzymano właściciela warsztatu - 39-letniego ...
  • Ulica Jeździecka wdg. planu miasta Bydgoszczy należy właśnie do Bydgoszczy. Granica pomiędzy Bydgoszczą a gminą Osielsko przebiega dokładnie wzdłóż północnej strony tejże ulicy. Do jakiej gminy należą domy w tym przypadku jeśli znajdują się po północnej stronie ulicy Jeździeckiej? Ale zamotałem:0, ale jak ktoś z was zna kogos kto mieszka po północnej stronie Jeździeckiej nich napisze , czy ta osoba mieszka w Bydgoszczy czy w gminie osielsko.. pzdr
  • W kontekście ostatnich wydarzeń stadionowych - PP w Bydgoszczy, dzisiejsze zamknięcie stadionów Lecha i Legii chciałbym postawić pytania - czy można stosować odpowiedzialność zbiorową i to na tak wielką skalę? Czym kierują się przedstawiciele rządzącej dziś Polską Platformy Obywatelskiej - czy, aby nie jest to "temat zastępczy"? A może jest to prowokacja ze strony rządzących za antyrządowe hasła na stadionach? Dzisiaj w radio usłyszałem wypowiedź wojewody wielkopolskiego, który zamknięcie s...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się