Forum Kultura Książki Książki
ZMIEŃ
      ceniony

ceniony

(12 wyniki)
    • Trudne pytanie?
    • malo na tym forum jest o Jerzym Kosinskim.Jesli juz to wspominacie MALOWANEGO PTAKA,jako ksiazke wstrzasajaca ,ponurą itd.ale czy jednoczesnie przez to nie wciągającą?ja zachlysnęlam sie Kosinskim-od \Malowanego Ptaka począwszy przez Kroki, diableskie Drzewo i inne..te ksiązki mają coś w sobie,jakiąs tajemnicę,dreszczyk, nie sa przewidywalne.Ktos kiedys zarzucil,że zaweiraja sceny sm,ale w tych ksiązkach to nie razi a wręcz sprawia ze sa jeszcze mroczniejsze a przez to intrygujące...
    • i często sięgacie po ich dzieła?
    • Często zaglądam na forum "książki" i są tutaj osoby, z których zdaniem sie liczę, ponieważ nie raz polecili mi coś dobrego lub odradzili coś złego. Cenię meteorah, osobę bez krzty złosliwości, ale za to bardzo oczytaną i słuzaca pomocą. Często równiez zdanie kawy malinowej zgodne jest z moim. A drażni mnie Gamoń, który próbuje się wyróżnić, ale coś mu nie wychodzi, a jego wypowiedzi przypominają sądy chłopca z podstawówki (nie obrażajac nikogo). Pozdrawiam! A jeśli ktoś powie, że ...
    • piszcie czy lubicie jego prozę ,jaką powieść uznajecie za najlepszą a jaką za najsłabszą, może jakiś ranking jego dzieł?
    • Witajcie! Proszę o odpowiedż co to jest The malady A. Sapkowskiego? Nowa rzecz czy tytuł opowiadania? Dziękuję.
    • Za co najbardziej cenicie Dostojewskiego? Czy poza nim wyroznilibbyscie jeszcze jakichs pisarzy rosyjskiej klasyki? Mnie ostatnio zachwycila Zbrodnia i kara. To jest arcydzielo! Co polecilecie z dziel napisanych przez wielkiego mistrza i jego rosyjskich braci?
    • Maria Antonina.Podróż przez życie-Antonia Fraser. Ostatnio się natknęłam w ksiegarni. To chyba na podstawie tej ksiażki powstał film Coppoli. Może ktoś czytał i napisze czy ciekawa to rzecz?
    • Którego z nich bardziej cenicie?
    • Postmodernistyczny majstersztyk. Fantastyczna, paranoidalna historia o tajemniczej organizacji Tristero... Polecam
    • Wlasnie skonczylem czytac "Miasto utrapienia" J.Pilcha hmm... i ze nigdy nie bylem przekonany do wspolczesnego pisarstwa tak teraz wiem ze bylo to mylne stwierdzenie, po przczytaniu zmieniam zdanie i czytam juz tylko polski ksiazki polskich autorow! Ksiazka narawde jest swietna, nie bede jej recenzowal... musicie ja przczytac!!!!
    • W dzisiejszej warszawskiej Wyborczej jest konkurs na to z jakiej ksiazki Williama Whartona pochodzi ten cytat: "To tak jakby chcieć uczynić zero jeszcze bardziej zerem, pisząc zero-zero- zero dziesięć tsięcy razy pod rząd. A ono wciąż będzie zerem" Będę wdzięczny za pomoc.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się