czop

(16 wyników)
  • Witajcie! Dziewczyny mam taki problem, wczoraj wieczorem odszedł mi czop śluzowy (co prawda to moja pierwsza ciąża ale na forum się dowiedziałam, że to był właśnie czop) i teraz moje pytanie jest takie: czy powinnam się zgłosić do swojej gin w takiej sytuacji? Bo wizytę mam zaplanowaną dopiero na 22 kwietnia i nie wiem czy mogę zaczekać do wizyty czy muszę iść wcześniej na kontrolę? aha, termin mam na 7 maja, pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedź, Guśka (37tc)
  • Mam jeszcze jedno pytanie do Was. Od kilku miesięcy zaobserwowałam, że zawsze na koniec owulacji - 1 - 2 dni po owulacji mam jednorazowo taki podbrawiony na brązowo śluz, taki jakby czop. Przypomina to czop śluzowy który odchodzi przed porodem tylko jest mniejszy i trochę luźniejszy, przypomina konsystencją śluz płodny tylko jest w dużej dawce, na raz i właśnie brązowo - przezroczysty. To jest raz i potem już nic, zwykle przy wizycie w łazience. Nie przypominam sobie czy wcześniej też c...
  • jeszcze mam pytanie na temat śluzu. jest tzw. czop, który odblokowuje szyjkę. czy ten czop jest zauważalny w ogóle? jakie są wasze obserwacje? z góry dzięki za odpowiedź.
  • Ile czasu przed prawdziwą akcją porodową odchodzi czop śluzowy. Mi wczoraj wieczorem odszedł cały i zastanawiam się czy to już lada moment czy może jeszcze z tydzień lub dwa. Jak to jest? Dodam że jestem w 36 tc.
  • podczas kąpieli. Jestem w ósmym tygodniu. Jest to ciąża bliźniacza. Kompałam się i wypadł mi jakiś czop. Teraz boli mnie brzuch co kilkanaście minut. Nie jest to pierwsza ciąża.
  • czop...(14)

Witajcie!! Od soboty 'wypada' mi czop. Dzis rano wypadlo go bardzo duzo..Wczoraj mialam rozwarcie na 1,5 palca.. Skurcze jakies tam...w nocy tylko, w dzien czuje sie az za dobrze.. Jak myslicie kiedy moge urodzic??? Dzis?? Oj, jak juz bym chciala... pozdrawiam serdecznie!!!! Gosia
  • Kto mi powróży? ;-) Jestem w końcówce 38 tygodnia. Termin na 16 grudnia wg miesiączki. Wg USG połówkowego może być tydzień wcześniej, ale niekoniecznie. Czop śluzowy odszedł w piątek i część w sobotę (czyli 4-5 dni temu). Nie było w nim krwi. Był przezroczysto-żółtawy. Brzuch obniżył się trochę, nie widać tego za bardzo ale jest odczuwalne - lepiej się oddycha, więcej mogę zjeść, czuję też nacisk na miednicę, chwilami na odbyt i pęcherz. Czasami ten nacisk jest taki kłujący. Skurc...
  • Witam zostało mi jeszcze 16 dni do porodu czop odszedł mi 12 dni temu mam napinanie brzucha i lekkie skórcze i rozwarcie na 1,5cm.Podczes chodzenia pobolewa mnie krocze i ostatnio jak chodze na dłuższe spacery to tez mam napinanie brzucha i musze sie zatrzymac az przejdzie.Czy są też mamy na koncóweczce co maja juz jakies oznaki zblizajacego sie porodu lub podobne dolegliwosci?
  • Kochane,wczoraj z mężem stwierdziłam że obniżył mi się brzych.Jaki jest następny 'etap'?Kiedy (i czy zawsze) wychodzi czop śluzowy?Proszę odpiszcie.pozdro
  • Witam dziewczyny. Mam kolejny problem ktory chodzi mi po glowie od jakiegos czasu. W 14 tc. mialam zakładany szew, poniewaz juz wtedy skracala mi sie szyjka. Obecnie jestem w 30 tc., a lekarz obawia sie tego, że porod bedzie przedwczesny. Na zdjęcie szwu (gdyby wszystko przebiegało zgodnie z planem) miałam się zgłosic do szpitala 2 tyg. przed rozwiązaniem. No i tu zaczynają się dla mnie schody. Co będzie jak rzeczywiście będzie poród przedwczesny? Kiedy zdejmą mi szew? podczas poro...
  • nie, nie chodzi o stres czy obawy z porodem. chodzi o to ze mam juz DOŚĆ! wiem, ze mam jeszcze czas ale slowo daje chcialabym zeby mlody juz sie pokazal. tak bardzo chcialabym juz go miec obok! poki co zero rozwarcia jakiegokolwiek. brzuch nawet nie wiem czy sie obnizyl. 2 tyg temu myslalam ze sie obnizyl ale chyba tylko w mojej glowie. chociaz fakt jak siedze to mi jakos dziwnie opada na uda...ale tez nie wiem, moze mi sie wydaje? ciagle ogladam czy slynny czop mi opadl. jak ma...
  • ... Dobija maksymalnie!! Wiem, że takich postów było tu już sporo, ale musze sobie ulżyć, bo przez to że nie mam ochoty nawet się już z nikim spotkać ani rozmawiać, tylko tak mogę sobie "pomóc".. Minął termin z OM (10 dni po), i z usg (3 dni po). Powiem szczerze, że na swój sposób zazdroszczę tym, które maja umówioną cesarkę na konkretny dzień. Przynajmniej wiedzą dokładnie, kiedy ! Nie, żebym chciała cesarkę, ale wiecie, o co chodzi.. Zaczynam powoli łapać (w sumie pierwszego w ciąży...
  • Witam.Dzisiaj zaczął sie u mnie 40 tydzień ciązy...z usg mam termin na dzisiaj a z om na 11 października.wypadł mi juz czop śluzowy wczoraj,ale żadnych innych oznak porodu nie widać.A jak jest u was kobitki w 40 t.c?
  • Już 39 tc - koniec... To moja 3 ciąża a jestem coraz głupsza ;-) ostatnio zauwazyłam że jak chodzę albo robię siusiu coś mi "puka" na dole(w środku pochwy) co to może być ? mam termin na 10 sierpnia i wiem że to koniec ale czy wy też tak macie ?albo miałyście ? Pozdrawiam wszystkie mamy i te rodzące...Marta z Radomia
  • W 37 tygodniu byłam u lekarza stwierdził ze 80 % szyjki juz nie ma a rozwarcie jest na 2cm i ze do terminu z OM czyli 7 marzec 2009r nie doczekam. Brzuch mi twardnieje i boli, krocze tez boooli. Dzis w nocy wyszedł mi taki dziwny sluz pierwsze co przyszło mi do głowy ze to czop. Jutro zacznie sie 38 tc jak sobie pomysle ze jeszcze dwa tygodnie albo i wiecej to mnie krew zalewa tak juz chce byc po wszystkim i przytulic moja mała dzidzie.
  • dziewczyny jak radzicie sobie z oczekiwaniem. Ja mam termin na jutro ale jakoś nic nie wskazuje żebym urodziła. Macie jakieś objawy. Lub pomysł? Kasia i Julka w 40 tyg

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się