czop

(11 wyników)
  • po jakim czasie od odejścia czopa śluzowego urodziłyście? czop odchodzi mi już 3 dzień- najpierw taka kulka śluzu, a teraz plamię na brunatno. Po jakim czasie mogę spodziewać się skurczy i porodu? Jak to było u Was?
  • dziewczyny, jak bylam spokojna tak zaczynam chyba dostawac schizy, to chyba pod wplywem tych ostatnich wpisow "urodzilam"...;). wlasnie zauwazylam na papierze galaretke, wielkosci opuszka palca, czy to moze byc czop czy za male? czy czop moze odchodzic w kawalkach?
  • dziewczyny jak wyglada czop? czy to jakos wylazi w calosci czy np po troszke? mam od wczoraj gesciejszy sluz niz zwykle, taki ...maziowaty a nie wodnisty jak do tej pory (ale to nie zadna kulka, ani wieksza ilosc), tylko taki, hm...bladozolty (przepraszam za takie dokladne okreslenia ;) w kazdym razie termin za 2 tyg. (3 lipca) czy cos moze mi sie zaczynac powoli ...saczyc ? czy to raczej za jednym razem ten czop wyskakuje?
  • jak wyglada czop sluzowy jak wychodzi. zauwaze ze wcyhodzi? czy mozna go wysiusiac?/
  • Dziewczyny dzis rano odszedl mi czop podbarwiony krwia - w zasadzie caly czas mam sluz podbarwiony leciutko krwia. Skurcze mialam w nocy, ale jak na razie sie skonczyly. Wiec pewnie przyjdzie mi jeszcze zaczekac na mojego synka, juz marze, zeby go przytulic
  • Kochane, dzis narobilam paniki bo rano zaczelam miec uplawy w kolorze jasnej krwi,ale nei galaretka,tlyko jak poczatek okresu,plyn. Pojechalam do szpitala,zeby sprawdzic czy wszystko ok no i okazuje sie ze w miedzyczasie pojawila sie i "galareta"i tak mi ta "galaretka zakrwiona" wycieka co jakis czas. Do tego po poludniu pojawily sie skurcze -bol w krzyzu i podbrzuszu taki pierunski, trwa jakies 20 sekund, potem przechodzi i tak co jakies 15 lub 30 minut. Myslicie ze to juz sie zaczel...
  • czesc rankiem odszedl mi czop- jesli dobrze zindentyfikowalam;-) a teraz sama nie wiem nasluchuje siebie i chyba cos sie dzieje ;-) sluz mam rozowy lekko. ciekawe ile to potrwa
  • 1. czy przed porodem odchodzil wam czop sluzowy czy nie zauwazylyscie? 2. czy bierzecie witaminy do porodu i podczas karmienia - do jakiego czasu? cos jeszcze zmialam zapytac ale skleroza......
  • Kochane jak to jest z Wami,bo jesli dobrze pamietam bylo nas troche z terminem 7 lipca - czy juz cos sie zaczelo, jak sie czujecie? Ja dzisiaj zrobilam generalne porzadki w domu z nadzieja ze to cos pomoze. W czwartek bylam na wizycie u poloznej (niestety rodze w anglii) ktora stwierdzila ze glowka w kanale,co do szyjki to nic nie wiem,bo tu nie badaja:( teraz tylko by sie skurcze przydaly, no a z tym gorzej.Zadnego czopa tez nie zauwazylam,wiec nie wiem co myslec. Troche sie wystraszy...
  • Dziewczyny rano na wkladce mialam zbita kulke wydzieliny,wielkosci 2zl,jasno zolta-zupelnie inna niz normalna wydzielina.Kulka miala wyglad zbitej galaretki. Sorki za opis z samego rana ale zastanawiam sie czy to moze czop??? Zagladalam po ok 30min i nie ma nic. Szukalam w przegladarce i dziewczyny pisza ze moze odchodi w fragmentach przez kilka dni. Doradzcie prosze bo juz nie bardzo pamietam jak to bylo w pierwszej ciazy,chyba nawet wtedy nie zauwazylam czopu :( Jesli to czop to chyb...
  • Właśnie rano odszedł mi czop dość mocno brunatno-krwisty. Dzwoniłam do swojej położnej i kazała czekać na rozwój akcji. Skurcze jakieś niby miałam, ale myslałam, ze mi się to śni. Teraz lekkie ćmienie w dole brzucha i kręgosłup boli. W biegu się spakowałam (wczoraj sobie obiecałam, że dzisiaj to zrobię na spokojnie). I czekam na rozwój sytuacji. Najgorsze jest to, że właśnie starsza mi się rozchorowała.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się