Dodaj do ulubionych

Sierpień 2016

04.12.15, 13:05
Hej. Wracam na to forum po 9 latach. 3 dni temu zobaczyłam dwie kreski, po 5 latach oczekiwania na 2 dziecko. Trochę z zaskoczenia, bo już dawno przestaliśmy się starać, ileż można smile
Termin na 5 sierpnia.
Czy są tu jakieś inne sierpniówki?
Obserwuj wątek
    • ciri_77 Re: Sierpień 2016 07.12.15, 09:29
      sa, sa... wink
      • agaszz76 Re: Sierpień 2016 09.12.15, 11:08
        To ja też się dołączę. Dzisiaj pokazały się dwie kreseczki na teście. Sprawdzałam termin porodu wychodzi na 16 sierpień smile
    • szyszunia11 Re: Sierpień 2016 12.12.15, 19:57
      Witajcie! Bardzo bym chciała dołączyc do sierpniówekwink
      Jeśli się udało, to już sobie wyliczyłam, że miałabym termin na samą końcóweczkę sierpnia - 28.08wink
      Uwaga - zrobiłam już 5 (!) testów, wszystkie za wcześnie, bom niecierpliwawink póki co wszystkie negatywne, ale ostatni, o czułości od 25 jednostek, robiłam w 20 dc więc nic jeszcze nie jest przesądzonewink
      Dzisiaj u mnie 22 dzień cyklu. I cały czas sie niecierpliwię!

pozdrawiam
      Szyszka
      • blaszany_dzwoneczek Re: Sierpień 2016 13.12.15, 09:11
        Życzę powodzenia. Daj sobie spokój z tymi testami, szkoda kasy i nerwów. Sama widzisz, że to nie ma sensu. Zrób jak nie przyjdzie okres w spodziewanym terminie albo przynajmniej do terminu doczekaj.
        A ja jestem na etapie: w co ja się znów wrobiłam... Mdli mnie bardzo non stop całymi dniami, rzygam i bardzo źle się czuję. Miałam naiwną nadzieję, że w tej ciąży będzie inaczej, bo podobna ciąża ciąży nierówna. A guzik. Znów przynajmniej 2,5 miesiąca wyjęte z życiorysu sad
    • anka2602 Re: Sierpień 2016 13.12.15, 11:13
      Cześć dziewczyny, może do was doł?czę na stałe.
      Wczoraj robiłam test (2 dni po terminie spodziewanej m) i wyszły 2 ale ta jedna bardzo słabiutka.
      Miałam już tak na początku tego roku ale niestety skończyło się to samoistnym poronieniem, zarodek się nie zagnieździł w macicy sad
      Teraz wolę się od razu nie cieszyć, poczekam jeszcze miesiąc jak nic się nie wydarzy to wtedy cieszyć się będę i partnera powiadomię, ostatnio bardzo to przeżywał, chyba nawet bardziej niż ja.
      Na domiar złego mieszkamy w Angli a tu nie robią USG wtedy kiedy sobie zachcesz, czekają dopiero do 11tc albo i dalej. Mogę iść prywatnie do polskiego gina ale taka wizyta kosztuje 100 ?, a nie chcę wyrzucać pieniędzy w błoto jakby miało się skończyć jak poprzednio. Kalkulator mi mówi, że to 5 tc a termin porodu 21.08 z jakimś badaniem USG poczekam do przynajmniej 8 tc wtedy powinno być już słychać bicie małego serduszka.
      Mam jeszcze jedno zmartwienie, bo córcia (5lat) zachorowała na ospę i boję się, że może mieć to ujemne skutki dla ciąży.
      Ale się rozpisałam. Życzę wam powodzenia i sobie z resztą też.
      • pstryk85 Hej agaszz76 :) n/t 15.12.15, 21:28

• pstryk85 Re: Sierpień 2016 15.12.15, 21:22
      Chyba ja...
    • anka2602 Re: Sierpień 2016 16.12.15, 01:04
      Nie ma więcej sierpniowych mam?

https://www.suwaczki.com/tickers/zem3t5od9ppxtv3o.png
    • anonimowa84 Re: Sierpień 2016 17.12.15, 19:58
      Jestem też ja. Czekam jednak, aż ktoś odważny i kompetentny założy forum rówieśnicze - sierpniówki 2016. Myślę, że zgromadzi ono sporo zainteresowanych. Blaszany_dzwoneczku może masz ochotę podjąć wyzwanie? Ja niestety nie znam się na tym. Termin mam na sam początek sierpnia. Należę też do majówek 2014
    • szarotka83 Re: Sierpień 2016 21.12.15, 10:21
      Ja też dołączam. Termin wychodzi tak na połowę sierpnia. Jutro mam wizytę i czekam aż znowu zobaczę fasolkę. Synek ma już sześć lat i od dawna dopomina się o rodzeństwo.
    • alina_paulina Re: Sierpień 2016 21.12.15, 16:15
      jestem i ja smile termin trudny do ustaleniabo nieregularne cykle, ale cos koło 28 sierpnia smile to kto zakłada forum rówieśnicze? smile
      • grosz.ek35 Re: Sierpień 2016 26.12.15, 22:58
        I ja sie dolaczam!
        Nie znam dokladnego terminu, ale wg moich obliczen musi to byc sierpien! smile
        • pstryk85 Re: Sierpień 2016 26.12.15, 23:36
          O groszek! Jak u lekarza? smile
          • anonimowa84 Re: Sierpień 2016 28.12.15, 18:30
            Widzę, że tworzy się już forum rówieśnicze big_grin hurrra!
            • iziula1 Re: Sierpień 2016 -anonimowa84 11.01.16, 22:41
              Anonimowa84 proszę zmniejszyć sygnaturkę do 4 linijek.
          • grosz.ek35 Re: Sierpień 2016 29.12.15, 07:48
            Hej pstryk smile bylam u lekarza w srode przed swietami; lekarka powiedziala, ze wszystko rozwija sie bardzo dobrze. Mowila, ze leci wlasnie 5 tydzien, czyli teraz jest 6 tydz. Chciala zebym przyszla w tym tyg, ale jestem na urlopie, wiec pojawie sie u niej dopiero w drugim tyg stycznia.
            • necia27 [...] 29.12.15, 10:24
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
              • blueish Re: Sierpień 2016 29.12.15, 11:27
                Jest tutaj. Mam nadzieję, że link zadziała poprawnie.

Zapraszamy na dalsze dyskusje przy e-herbatach tamżesmile
          • grosz.ek35 Re: Sierpień 2016 12.01.16, 18:54
            pstryk jak zdrowko?
            • pstryk85 Re: Sierpień 2016 13.01.16, 09:34
              No jakoś... Chociaż cała ta ciąża to chyba przereklamowana jest wink a co u Ciebie?
              • grosz.ek35 Re: Sierpień 2016 13.01.16, 19:39
                Bylam w tym tyg u lekarza, widzialam serduszko jak pyka smile i termin mam na 25.08.2016. Jestem teraz w 8 tyg., dzidzius ma 11mm. Czemu przereklamowana? smile Zle sie czujesz? Ja sie normalnie czuje, nie mam raczej zadnych mdlosci, az sie zastanawiam czy to normalne...
                • pstryk85 Re: Sierpień 2016 13.01.16, 20:12
                  Ja tez widziałam serce w 7t2d smile i wtedy miało też 11mm big_grin
                  Na szczęście nie wymiotuję, ale drażnią mnie zapachy BARDZO, po trzeciej godzinie lekcyjnej to bym podrzemała sobie i dokuczają mi jelita uncertain Wyobrażałam sobie, że będę promieniała aurą przyszłego macierzyństwa, a czuję się jak podkurzony balon wink
                  Widziałaś rowiesnicze?
                  • grosz.ek35 Re: Sierpień 2016 13.01.16, 21:18
                    Sorki jestem zacofana (w koncu to 1.sza ciaza wink ) na czym polega to rowiesnicze? czemu nie mozna byc na tym? na jakichs innym bylam, ale tam nikt sie nie odzywa. Jestes nauczycielka? Mnie chyba raczej nic nie drazni. Jedyne takie co odczuwam taki dyskomfort, to to, ze ciezko spac na brzuchu, bo piersi bola. Tez chce mi sie szybko spac. Wkurza mnie to tez, ze siedze tyle czasu w pracy sad Jeszcze dzis mialam taki stres, zreszta do konca tygodnia lepiej nie bedzie. Ba! podejrzewam, ze teraz to sie dopiero u mnie zacznie. A co do promieniowania aura, to podejrzewam, ze dopiero nadejdzie fajny czas, tak mi sie wydaje. Samo to jest dla mnie glupie, ze trzeba trzymac to w tajemnicy w pracy, mysle, ze jak beda w pracy juz wiedzieli, to tez bedzie jakos inaczej.
                    • pstryk85 Re: Sierpień 2016 13.01.16, 22:00
                      Uczę w podstawówce smile Jest fajnie, ale intensywnie.
                      O za spaniem na brzuchu tez tęsknię sad

Tu forum forum.gazeta.pl/forum/f,253537,SIERPNIOWKI_2016.html
                      • grosz.ek35 Re: Sierpień 2016 25.01.16, 20:28
                        hej pstryk! jestes na tym ukrytym forum w "Sierpniowkach"? Bo cos mi sie wydaje, ze trzeba miec "fory", zeby wejsc do tych kregow?!
                        • blaszany_dzwoneczek Re: Sierpień 2016 26.01.16, 13:57
                          Hej, A zgłosiłaś chęć uczestnictwa? Blueish załozycielka była zajęta i to chwilę potrwało, była prośba żeby się dziewczyny zgłaszały i wtedy chyba najłatwiej zaakceptować kandydaturę. Forum fajne, dziewczyny aktywne, warto.
                        • pstryk85 Re: Sierpień 2016 26.01.16, 18:48
                          Jestem smile wyślij zgłoszenie smile
                          • grosz.ek35 Re: Sierpień 2016 26.01.16, 21:33
                            wysylalam dwa razy
                            • pstryk85 Re: Sierpień 2016 26.01.16, 22:45
                              "Groszek została dodana 22.01 na listę.
                              Dla pewności usunęłam ją przed chwilą i dodałam ponownie.
                              Poproś ją żeby się wylogowała z forum, zalogowała ponownie i spróbowała wejść smile"

Spróbuj teraz smile
                              • grosz.ek35 Re: Sierpień 2016 28.01.16, 21:53
                                dzieki pstryk za twoje "wtyki" wink juz siebie tam odnalazlam wink
    • marki526 Re: Sierpień 2016 31.12.15, 11:46
      Ja jestem w 7 tyg i jesli dobrze pojdzie to termin bylby w sierpniu.
      • tttruskawka Re: Sierpień 2016 06.01.16, 11:34
        U mnie tak samosmile
    • madzia_ldz Re: Sierpień 2016 13.01.16, 11:53
      Cześć,

ja również sierpniówka smile termin 03/08 Mamy nasze forum na forum.gazeta.pl/forum/f,253537,SIERPNIOWKI_2016.html
      Zapraszamy!
    • brytyjka Re: Sierpień 2016 20.03.16, 22:45
      smile
    • paniwaz Re: Sierpień 2016 29.03.16, 00:16
      Witajcie, jestem w identycznych butach jak blaszany dzwoneczek, gdyż rodzę w sierpniu, po 9-ciu latach od poprzedniego porodu. Proszę o informację, jaki jest cel ukrywania forum Sierpniówki 2016.
      Pani Wąż
      • grosz.ek35 Re: Sierpień 2016 29.03.16, 15:33
        Ukrywanie jak ukrywanie, ale ja ostatnio zostalam wyrzucona z tej grupy surprised Nie wiem za kogo sie uwaza zalozycielka tego forum, ale to chyba jest lekka przesada ???????
        • blaszany_dzwoneczek Re: Sierpień 2016 29.03.16, 18:30
          Groszku, pewnie dlatego, że nic nie pisałaś. Może powinno być o tym w nagłówku forum, zwrócę na to uwagę admince, ale z tego co pamiętam, jak dyskutowałyśmy o ukryciu forum, była mowa o tym, że zupełnie nieaktywne forumki, będą po jakimś czasie traciły dostęp do forum. Możesz się zgłosić jeszcze raz, jeśli tym razem zamierzasz w miarę aktywnie udzielać się na forum.
          • grosz.ek35 Re: Sierpień 2016 29.03.16, 23:50
            Na forum zagladalam, co sie dzieje nowego, ale nic nie pisalam odkad zaczelam miec problemy z wlasna ciaza. Szkoda tylko, ze sie po prostu tak wyrzuca osoby nawet nie wiedzac z jakiego powodu moge byc "nieaktywna". Dziekuje w kazdym razie za twoja mila odpowiedz, ale raczej podziekuje za dalszy udzial a przede wszystkim nie bede sie tez plaszczyla i prosila o przyjecie na to forum. Tylko czasami przydaloby sie jej troche wiecej wyobrazni, ze ktos moze miec ku temu powody, iz nie jest aktywny i miec inne problemy anizeli codzienne wpisy na forum. Zreszta nie wiem co komu przeszkadza taka osoba jak ja skoro przygladam sie z boku o czym piszecie; tematy mile i wesole (przynajmniej tak zaobserwowalam), nie wiem po co mialam to psuc czy wzbudzac litosc u innych uczestniczek forum. Nawiazalam z jedna osoba z forum meila, wygadalam sie i tyle, ale nie uwazalam, iz mogloby to interesowac kogokolwiek innego, bo moglabym uslyszec tylko slowa wspolczucia, a tego to nie chcialam.
            • blaszany_dzwoneczek Re: Sierpień 2016 30.03.16, 03:07
              Szkoda tylko, ze sie po prostu tak wyrzuca osoby n
              > awet nie wiedzac z jakiego powodu moge byc "nieaktywna".

co komu przeszkadza taka osoba jak ja skoro przygladam sie z bo
              > ku o czym piszecie;

Myślę, że chodzi po pierwsze o to, żeby forum "żyło", jak by było dużo tylko przyglądających się, to wtedy forum zamiera. A po drugie udzielając się na forum przestaje się być tak kompletnie anonimowym i chyba chodzi o to żeby to było miejsce gdzie piszą i czytają osoby, które jakoś tam się kojarzy, żeby nie było "czytaczy-podglądaczy", które same o sobie nic kompletnie nie piszą. Stąd taka zasada, słuszna moim zdaniem przy tego typu forum. Zresztą myślę, że w uzasadnionych przypadkach nikt nikogo nie będzie skreślał z listy, tylko adminka musi o tym wiedzieć.

>nie bede sie tez plaszczyla i prosila o przyjecie na to forum

Chyba bierzesz to zbyt do siebie. Ot, nie pisałaś wcale, więc zasada zadziałała. Nie chodzi o żadne płaszczenie się, każda z terminem w okolicy sierpnia ma prawo się zgłosić i zostaje przyjęta. Jednak jakieś zasady działania forum są wypracowywane i obowiązują. Będzie regulamin, żeby było wszystko jasne.

co komu przeszkadza taka osoba jak ja skoro przygladam sie z bo
              > ku o czym piszecie; tematy mile i wesole (przynajmniej tak zaobserwowalam), nie
              > wiem po co mialam to psuc czy wzbudzac litosc u innych uczestniczek forum

Super jeśli nikt nie ma większych problemów, wszystkim tylko tego życzyć, ale forum ma być nie tylko dla żarcików, ale i jako wsparcie gdy coś dzieje się nie tak jak powinno. Nie rozumiem twojego nastawienia i słów o "litości" czy "psuciu" czegokolwiek. Na forum jest dużo doświadczonych dziewczyn, są mamy, które czekają na trzecie, czwarte dziecko, różne są ich historie i doświadczenia, nawet bardzo trudne niestety. I w tym jest moim zdaniem wartość, bo wsparcie takich osób to nie żadna litość. A może któraś miała podobne problemy?

Życzę Ci wszystkiego dobrego, mam nadzieję, że będzie dobrze, mimo problemów, o których wspomniałaś. A na forum będziesz na pewno mile widziana, jeśli zmienisz zdanie.

-
              Anielka 11.10.2007
              Sierpniowy ktoś
      • blaszany_dzwoneczek Re: Sierpień 2016 29.03.16, 18:19
        Cel jest taki, że piszemy o sobie, o sprawach intymnych nieraz, o swoim życiu i nie chcemy, żeby było to widoczne dla wszystkich. Poprzednie forum rówieśnicze też było ukryte i większość chyba takich właśnie jest. Zapraszamy, zapraszamy, zawsze można dołączyć, trzeba tylko wysłać zgłoszenie.
      • ciri_77 Re: Sierpień 2016 30.03.16, 06:45
        paniwaz napisała:

> Proszę o informację, jaki jest
        > cel ukrywania forum Sierpniówki 2016.
        > Pani Wąż
        >
        Ukrycie forum ma na celu komfort jego dyskutantek i częściowo zapobiega wymoszeniu informacji intymnych oraz wrazliwych. Zawsze mozna do tegoż zacnego grona dołączyć, pogadać i w konsekwencji poznać lepiej. Zapraszamy smile
    • mamitymi Re: Sierpień 2016 28.04.16, 19:34
      Blaszanyd zwoneczku, pamiętam Cię z forum sprzed paru lat smile grrratulacje!!! Doczekalas się wink Ja też. U mnie grudzień.
      Pozdrawiam!
      • blaszany_dzwoneczek Re: Sierpień 2016 29.04.16, 17:53
        Zatem również gratuluję smile
        Ale muszę przyznać, że nie pamiętam twojego nicka uncertain A z którego forum mnie kojarzysz?
        • mamitymi Re: Sierpień 2016 25.08.16, 09:58
          Blaszany Dzwoneczku! Przepraszam że dopiero odpisuję. Miałam dwa nicki bo zapomniała hasła do tego drugiego. Drugi to małazdzicha. Twojego nicka nie da się zapomnieć wink pamiętam cię z forum nieplodnosc .Jak sytuacja? Nadal w dwupaku?
          Pozdrawiam
    • messire1980 Re: Sierpień 2016 02.09.16, 12:23
      dziewczyny witajcie, znalazlam to forum dopiero teraz i moge powiedziec ze ciesze sie z tego bo tez mi sie urodzilo szczescie-dziewczynka Alicja na poczatku sierpnia, chcialam z wami sobie pogawedzic i jak czytalam wczesniejsze wpisy to tematy ciekawe i mile, jako ze to juz wrzesien, pewnie w wiekszosci z was juz bobaski sie urodzily
      Moja Alutka jest kochana, spi i je, spi i je , wiec mam czas na to by troche posiedziec na kompie, rodzina juz pojechala i teraz czas odnalesc siebie w nowym zyciu
      pozdrawiam i prosze piszcie o swoich doswiadczeniach chetnie wezme czynny udzial w tej malej spolecznosci,
      ps. czy znacie moze jeszcze jakies inne fora o podobnej tematyce?, rozumiem ze majac malego bombolka w domu juz moze nie byc tak duzo czasu na czatowanie wiec chcialabym miec jeszcze wiecej mozliwosci na kontakt z kobietkami podobnymi do mnie, obecnie siedze w domu z dziecmi , maz pracuje wiec nie mam zbyt duzo mozliwosci na kontakt ze swiatem

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka