Dodaj do ulubionych

Termin maj 2017

02.09.16, 20:14
Hej! Po 10 latach wreszcie odważyłam sie być mamą poraz drugi. Termin na 7 maja 2017. Zapraszam przyszłe mamuśki do rozmowy na forum😊
Obserwuj wątek
    • malszysz Re: Termin maj 2017 04.09.16, 11:16
      hej, jestem dokładnie w tej samej sytuacji, pierwsza ciąża 10 lat temu, teraz druga, termin koniec kwietnia ale może być też początek maja, zrobiłabym sobie prezent na urodziny smile też nie mogłam się wcześniej zdecydować na drugie a teraz już nie mogę się doczekać
      • pikolo99 Re: Termin maj 2017 05.09.16, 22:06
        Ja sobie powiedziałam: "nie ma na co czekać", tymbardziej, że teraz coraz trudniej kobieta zachodzi się w ciaze. Myślałam, że będziemy się z moim tż długo starać a tu bach za pierwszym razem się udało.
        A jak u ciebie z objawami masz już jakieś? Mnie jak narazie dopadły mdłości i mam strasznie bolące piersi. W pierwszej ciąży obyło się bezobiawowo ale każda ciąża jest inna
        • malszysz Re: Termin maj 2017 06.09.16, 09:23
          Mdłości nie mam, nie miałam też w pierwszej, miałam za to jadłowstręt, którego teraz nie mam; z objawów to takie uczucie rozciągającej się macicy, coś jak przed okresem, ból to nie jest ale przyjemne też nie, mrowienie w piersiach, jak przy laktacji; mam też co jakiś czas kłujący ból w jednej piersi i to mnie akurat trochę martwi bo w styczniu miałam biopsję tej piersi także to chcę sprawdzić u lekarza; poza tym wszystko ok; aha zaczęłam już częściej sikać i gorzej śpię; Powiedzieliście już starszakowi? Nasz córka bardzo czeka na rodzeństwo, od lat nas urabia, jeszcze jej nie powiedzieliśmy, trochę bałam się tych początków, że coś pójdzie nie tak ale już nie mogę dłużej wytrzymać; w czwartek mam usg, jak będzie widać bijące serce powiemy jej a potem rodzinie, mamy w planach zrobić mały performance smile
          • pikolo99 Re: Termin maj 2017 09.09.16, 07:28
            Hej, u mnie zaczęło się wczoraj brązowe plamienie, dziś jest skąpe ale lekko różowe... Czasem przy zagnieżdżaniu zarodka takie objawy występują ale u mnie jest 6 tydz więc trochę późno jeśli chodzi o implantacje. Wizytę u lekarza mam dopiero za tydzień w piątek więc muszę cierpliwie wytrwac.
            A u was jak po usg, słyszeliście serduszko maleństwa? Mam nadzieję, że wszystko ok.
            • malszysz Re: Termin maj 2017 09.09.16, 12:54
              na razie nie idę na usg, na pierwsze lekarz wysłał mnie za wcześnie i serca jeszcze nie było, teraz mój, który będzie mi ciążę prowadził odradził usg bo w październiku a potem w listopadzie czeka mnie genetyczne, ze względu na wiek; zawiedziona jestem ale zalecił czekać, nie przeginać z usg to go słucham licząc, że fasol rośnie zdrowo, serce mu bije i ma się dobrze; nic nie wskazuje żeby miało być inaczej; mam nadzieje, że u Ciebie to nic poważnego i szybko przejdzie to plamienie.
              Wczoraj powiedzieliśmy córce, jest mega szczęśliwa, rodzina też zachwycona bo myśleli, że już sobie daliśmy spokój z rozmnażaniem smile
              Trzymaj się zdrowo i Twój maluch też!!!!!
              • pikolo99 Re: Termin maj 2017 13.09.16, 16:00
                W niedzielę wieczorem wylądowałam w szpitalu z podejrzeniem ciazy pozamacicznej. Pobrano mi krew na beta hcg i dziś spadło z 1500 na 1000. Narazie lekarze nic nie mowia ale wydaje mi się że może to być poronienie... czekam jeszcze na jeden wynik bety i zobaczymy jutro co dalej.
                • agate_cc Re: Termin maj 2017 14.09.16, 10:15
                  Poroniłam. 3 miesiąc. Tyle czasu sie staralismy, a później cieszyliśmy. Jestem zalamana. Nie wiem co teraz robić. Kompletnie nie wiem sad
                  • malszysz Re: Termin maj 2017 15.09.16, 06:39
                    Dziewczyny, strasznie wam współczuję, u mnie już wszyscy wiedzą i z radością czekają na malucha, mam nadzieję, że wszystko u nas będzie szło tak dobrze jak dotychczas. A wy się trzymajcie i siły życzę.
      • natusiek2412 Re: Termin maj 2017 23.09.16, 01:12
        Ooo witajcie mamusie smile
        U mnie termin na koniec kwietnia także blisko Was, obecnie 11tc,jak Wasze samopoczucie? Bo ja odkąd lykam luteine zamiast brać pod język to jest znacznie lepiej smile w końcu apetyt wrócił hehe
        • licze_na_cud Re: Termin maj 2017 13.10.16, 19:17
          To i ja się melduję, jestem mniej zaawansowana od Was bo dopiero 7 tydzień, serducho już widziałam na usg.
    • mandi75 [...] 14.09.16, 21:47
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • alina_paulina Re: Termin maj 2017 19.09.16, 13:42
      ja też na maj!! jakoś w połowie mam termin. za tydzień pierwsze usg. czekam z niecierpliwością!!
    • zieloonooka Re: Termin maj 2017 22.09.16, 14:28
      Witam! Ja mam termin na 9 maja 2017. Też ciąża po 10 latach, ale trzecia. Nie mogę się doczekać maleństwa, a tu jeszcze tyle czasu smile We wtorek druga wizyta u lekarza i drugie usg, tym razem zobaczę bisie serduszka smile
      • natusiek2412 Re: Termin maj 2017 23.09.16, 01:15
        Ja zobaczyłam w 8tc, cos niesamowitego wink nie mogłam powstrzymać łez, tym bardziej, że 5-6 tc był ciężki sad
        Pozdrawiam cieplutko mamusie wink
        • malszysz Re: Termin maj 2017 23.09.16, 17:34
          Ja opuszczam wątek, moja ciąża dzisiaj się zakończyła, w 9 tygodniu. Powodzenia dla was i dla waszych maluszków.
          • natusiek2412 Re: Termin maj 2017 24.09.16, 00:57
            Jejku tak bardzo współczuję sad
            Życzę dużo siły i wsparcia.
          • pikolo99 Re: Termin maj 2017 25.09.16, 12:21
            Ojejku bardzo mi przykro... Ja leżę 2 tydz w szpitalu bo wykryto u mnie ciążę pozamaciczna. Otrzymuje metatrotex i jestem cały czas pod obserwacja.
            • malszysz Re: Termin maj 2017 26.09.16, 10:52
              to mega Ci współczuję, masz chyba jeszcze trudniej niż ja;
    • alina_paulina Re: Termin maj 2017 27.09.16, 10:26
      u mnie też nienajlepiej sad w niedzielę byłam na usg, niestety nie było widocznego zarodka. mam jeszcze czekać tydzień, ale nie jestem dobrej myśli - w poprzedniej ciązy też miałam puste jajo płodowe. obawiam się, że będzie to samo...myślałam, że drugi raz mi się to nie przytrafi sad((
    • dudu123 Re: Termin maj 2017 27.09.16, 12:31
      witajcie,

ja czekam na wizytę usg. Na razie monitoruję beta HCG.

Pozdrawiam smile
    • elsa01072017 Re: Termin maj 2017 27.09.16, 13:41
      Witam. Ja prawie tak samo. Synuś w kwietniu będzie miał 10 urodzinki a ja termin na 1 maj. Jest przeszczęśliwy ze w końcu u doczeka się rodzeństwa. A ja juz nie mogę doczekać sie brzuszka 😊
    • anetah86 Re: Termin maj 2017 29.09.16, 18:01
      witajcie smile

Mam termin na 18.05.... jestem po pierwszym USG w 5tyg, jest zarodek lecz na serduszko było za wcześnie..mam już 3,5 letniego synka, staraliśmy się z mężem od stycznia, niestety w maju miałam poronienie, ale znów się udało, oby teraz było wszystko dobrze, syn nie może się doczekać jak to mówi "braciszka" ale dla mnie najważniejsze oby było zdrowe smile jeśli chodzi o mnie od niedzieli mam mega mdłości, jestem w świecie "nie żywych" nie mogę jeść, spać, ciągle mnie mdli,wymiotuje, przeciwieństwo pierwszej ciąży w której nic mi nie było smile oby szybko minęło,bo ciężko cokolwiek w domu zrobić sad
    • melonova Re: Termin maj 2017 11.10.16, 13:19
      Witajcie,

zapraszam na forum maj 2017.

forum.gazeta.pl/forum/f,254013,Maj_2017.html
      • dariiityle Re: Termin maj 2017 09.11.16, 13:53
        my zdecydowaliśmy się po 5 latach bo tyle ma nasza córcia na 2-giego potomkawink - termin 10 V 2017
    • flanelka.5 Re: Termin maj 2017 28.04.17, 16:12
      Witajcie - mam termin na 1 maja. Na dziś 3 cm rozwarcia i zero szyjki. Wg lekarza najrozsądniej byłoby zgłosić się do szpitala po majówce czyli 4 maja, ale czuje przez skórę że nie wytrzymam. Dzwonię dziś do szpitala (orłowski w Warszawie) z pytaniem jak przyjęcia w weekend majowy, a oni, że i tak miejsc nie mają... i teraz pytanie - gdzie jechać w razie czego? Zofia, Karowa, Madalińskiego ma standardowo duże obłożenie więc już nie chcę ryzykować.
      • licze_na_cud Re: Termin maj 2017 28.04.17, 17:50
        Spróbuj szpital MSWiA maja tam dobra opiekę i sporo miejsc. Powodzenia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka