Forum Zdrowie Pasożyty, candida
ZMIEŃ
      czopki

czopki

(3 wyniki)
    • Za kilka dni cała rodzina ma się przeleczyć Tinidazolem, dorośli tabletki, dzieci czopki - i tego się trochę boję. Wiem, że to może dziwne pytanie ale macie jakieś sprawdzone sposoby wkładania czopka dziecku.... , co zrobić aby nie wychodził, jak daleko wepchnąć...., w jakiej pozycji najlepiej ułożyć dziecko, ile musi siedzieć czopek aby zadziałał , a jak wyjdzie razem z kupą...... :). I drugie pytanie czego mogę się spodziewać, jakiegoś pogorszenia, bólu brzuszka, biegunki itp , jak Wasze...
    • Jako, że nie trafiłam na pediatrę znającego się na rzeczy- lamblie ++ i candida ++ u 3,5 letniego syna- przepisał młodemu furazolidon- ( my z mężem od naszych lekarzy dostaliśmy tinidazol)chcę znów iść dziś do pediatry i zmienić ten furazoilidon na tynidazol w czopkach dla małego. Chciałabym wiedzieć jak Wy stosowałyście ten lek u Waszych dzieci( w podobnym wieku i wadze 14 kg.), w jakich dawkach i odstępach czasu były powtórki. Chcę się niejako zorientować, i potem porównać z tym co zaleci ...
    • Czekam w wielkim napięciu, co dalej z naszym leczeniem. Najpierw rozmawiałam z naszą alergolog. Przyznała, że jak najbardziej alergia może być skutkiem lamblii, że sama candida takich objawów jak u Krzysia by nie wywołała. I że nie jest specjalistą w tej dziedzinie, ale obiecuje wgłębić się w temat, skonsultować z gastrologiem, zapisała wszystkie moje uwagi, całą moją wiedzę na temat procedury leczenia, przesłałam jej artykuł Wartołowskiej i w piątek mam się odezwać. Po chwili napisałam też d...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się