czopki

(50 wyników)
  • czy karmiąc piersią mozna uzywac czopki POSTERISAN na hemoroidy???...niestety mnie ta przykra sytuacja dopadła...w ulotce nic nie pisze.
  • Prosze polećcie sprawdzone czokpi,globulki na stan zaplany pochwy,które sa bez recepty,działają szybko,ktore same stosowałyscie.Dziekuje
  • 3 dni temu odkryłam myjąc się, że mam guzek wielkości ziarnka grochu w okolicy odbytu - jakieś 1cm lub 2cm, tak bardziej "w górę"... Guzek jest bolący przy dotyku... Poszłabym do lekarza, ale tak naprawde nie wiem do jakiego.. proktologa? ginekologa? rodzinnego? onkologa? dermatologa? :( Czy któraś z Was miala coś podobnego i podzieli się ze mną swoją historią...? z góry dziękuję za odpowiedź...
  • witam , chciałabym sie dowiedzieć czy ktoś brał ten lek w czopkach , mam go na bole kręgosłupa , może opinie na jego temat będe wdzięczna
  • Od jakiegoś czasu mam chyba hemoroidy. Cos takiego malego i miękkiego wystaje mi z odbytu(przepraszam, że tak otwarcie). I teraz moje pytanie-czy to mozna wyleczyc(tzn. tak zeby tego nie bylo, zeby wrocilo do normy) tylko kremami i czopkami? Czy jesli juz wystaje takie cos to konieczna jest wizyta u lekarza i jakies zabiegi chirurgiczne??
  • polećcie cos taniego i skutecznego;)
  • Najpierw kilka dni swędziało ale tylko w nocy.Myślałam ,że może to owsiki tym bardziej ,że młodsza miała.Potem podczas mycia zauważyłam taką małą wypukłość tuż przy odbycie.Po czopkach jakichkolwiek mam rozwolnienia,zresztą mam zespół wrażliwego jelita i nigdy w życiu nie miałam zatwardzeń.Raczej w drugą stronę,stres=biegunka,za długo jakieś leki=biegunka,kapusta kiszona,maślanka itp=biegunka.Zawsze myślałam ,że hemoroidy są przy zaparciach.Teraz od tygodnia smaruje maścią prokt...
  • hej ,rok temu urodziłam dziecko i mam po porodzie hemoroidy stosowałam czopki prosto-gliwenol-czy jakoś tak, podobno sa mocne i minęło ale co jakiś czas wracają czy jest coś po czym pozbędę sie ich na zawsze ,oprócz interwencji chirurga,błagam odpiszcie
  • zrobilo mi sie w okolicy odbytu cos dziwnego. Otoz powstal tam jakby taki obrzek (zgrubienie), pod skora wielkosci trzech pestek np. wisni. To ,,cos" pobolewa. Nie mam pojecia co to jest i skad sie wzielo :( Strasznie wstydze sie isc z tym do lekarza, zreszta nawet nie wiem do jakiego :( Pomozcie!
  • Od kilku dni zażywam doodbytnicze czopki - distreptaza.Od wczoraj mam okropne krwawienia z pochwy i odbytu.Krew jest ciemna, ze skrzepami.Bardzo boli mnie brzuszek.Próbowałam dodzwonić się do swojego ginekologa, jednak ma wciąż wyłączoną komórkę.Boję się, że coś jest nie tak, ponieważ w ulotce nic na temat krwawień nie było.Czy któraś z Was stosowała te czopki? Proszę o POMOC!!!!
  • dziewczyny ratujcie, co mam zrobić, chyba załapałam jakieś drożdżaki i swedzi i piecze, ze chyba zwariuję, a w niedzielę jadę z rodzinka na wczasy, co mam zrobić, jak nestatyna nie pomaga, a na wizyte u lekarza za póżno. Za pomoc dziekuje
  • Urodziłam już ponad rok temu, a nadal mam hemoroidy po ciąży i porodzie. Powoli zaczynam odczuwać nieprzyjemne dolegliwości. Chyba muszę się wybrać w końcu do lekarza. Wam też wyszły hemoroidy po porodzie? Wchłonęły się czy nadal je macie? Może macie namiary na sprawdzonego proktologa w warszawie?
  • Drogie emamy. Pomóżcie. Czy wy też po porodzie miałyście hemoroidy? Stosowałam maść NEOASCULAN (czy jakoś tak) i HEMOROL czopki. Niby zeszło ale powróciło. Dodam że nie bolą ale są i DENERWUJĄ. Czy wy też miałyście problemy z hemoroidami po porodzie? Jak się tego pozbyć. Będę wdzięczna za wszystkie rady. Pozdrawiam i dziękuję.
  • Urodziłam 2 miesiące temu, do chwili obecnej nie miałam żadnych problemów. Od kilku dni przy oddawaniu stolca krwawię:(( Czy to są hemoroidy . Co stosować, bo odczuwam silny ból przy opróżnianiu. Dodam , że karmię piersią.
  • skusilam sie na seks analny. to byla pierwsza i ostatnia glupota jaka zrobilam, chociaz bylo przyjemnie. nie chce zebyscie mnie ocenialy bo juz sama to zrobilam, i wiem, ze wiecej tego nie zrobie. po 3 dniach od stosunku zaczelam odczuwac pieczenie w okolicach intymnych. ale to jest jeszcze do zniesienia, robie sobir nasiadowki z nagietka i rumianku. juz drugi dzien nie moge oddac stolca, przy tym czuje duzy bol pomimo parcia nic z tego nie wychodzi.przy podcieraniu wydaje mi sie, ze sl...
  • dziewczyny jestem 4 tyg. po porodzie i od jakiegoś czasu mam problem z oddawaniem stolca. Miałam szycie krocza...za każdym razem czuje ból w okolicy odbytu.czy to normalne a może coś wiecej mi zaszyli!?
  • Po zrobieniu cytologii (II grupa PAPa) na wyniku napisano, ze „przed kolejnym badaniem należy wziąć estrogeny w czopkach, zeby wynik był bardziej miarodajny. Dostałam o d lekarza takie globulki, (estrogeny) mam je wziąc przez 7 nocy po miesiączce i dopiero zgłosić się na cytologię. mam 49 lat, przebytą operację włókniaka na piersi, zawsze miałam dużo estrogenów i słyszałam od swojego starego lekarza,że nie powinnam brac hormonów, jeśli to nie jest konieczne. Obecny lekarz n...
  • ... mam takie pytanie czy globulki dopochwowe gyntima należy przechowywać w lodówce. Na ulotce pisze że przechowywać w chłodnym miejscu 10-25 stopni. Pytam ponieważ inne globulki i kapsułki doustne z probiotykiem przechowuje się w lodówce.
  • Jakie są dobre maści i czopki na hemoroidy? Dokuczają mi one bardzo . Używałam Psterisan H ale pomagają mi tylko na pewien czas. Napiszcie co Wam pomogło. Dziękuję
  • W trakcie porodu powstaly u mnie hemoroidy.Lekarz przepisal mi tabletki Detralex i czopki hemoral.Jak długo mogą się utrzymać dolegliwości?Czy może być konieczny zabieg chirurgiczny?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się