Forum Zdrowie Migrena
ZMIEŃ
      czopki

czopki

(9 wyników)
    • Napiszcie, czy ktoś brał może tryptany w czopkach? Bo tryptany w zastrzykach,jak się od Was dowiedziałam ,są. Czy są w ogóle w Polsce tryptany w czopkach. Mam kłopoty z żołądkiem i chętnie zamiast tryptana-tabletki zstosowałabym czopka. Jeśli są czopki, to ile kosztują. Napiszcie, jeśli coś na ten temat wiecie. pozdr.
    • Czesto przewija sie na forum uwaga ze szkoda wziac tego lub tamtego bo jak zwrocimy to sie zmarnuje, albo ze zdalo sie psu na bude bo z powodu wymiotow stracilismy lecznicze dzialanie jakiegos medykamentu. Przypominam wiec ze sa takze leki dostepne w innej postaci niz tabletki do polykania. Sa takze CZOPKI WAFLE lub OPLATKI rozpuszczalne w ustach SPRAY'e do nosa ZASTRZYKI Wafle (oplatki) sa bardzo dobre bo prawie natychmiast sie rozpuszczaja w ustach, nie trzeba nawet ich...
    • działa bdb,szybko sie wchłania, czasem dzieki temu ból nie występuje a jedynie lekkie otępienie.Rano jest juz ok... sprobujcie!
    • Witam, Jak w temacie pilnie poszukuję czopków, które pomogą mi zwalczyć migrenowy ból głowy. dotychczas brałam czopki Pyralginum 750 mg. Pomogały, i to bardzo. Niestety zostały wycofane.A zatem: 1) jakie inne (tylko) czopki możecie mi polecić; 2) próbowałam juz przepisany przez lekarza Naproxen 500mg, ale on mi nie pomga. Z góry dziękuję :)
    • mnie migreny napadaja po przebytym stresie, często po 2, 3 dniach po - kiedy juz organizm zaczyna luzować. co zauważyłam, w trakcie stresu pozostaję przy dużych ilościach herbaty zwykłej koniecznie z cukrem, i jem tylko chleb z masłem - moze byc lekko podeschniety - wtedy jest lepszy bo trzeba dłuzej rzuć i jesli sie trzymam tego to nie mam bólu głowy. Jeśli mnie zaczyna bolec głowa to już nic nie jem - wiadomo, bo i tak moga się zacząć wymioty, zaczynam wtedy pic znowu herbate (czasami parę ...
    • witam serdecznie wszystkie cierpiętniczki pragne się z wami podzielic swoimi metodami przeciwbólowymi gdzies przeczytałam ze przy migrenie lepiej zaaplikowac sobie czopek bo przy wymiotach tabletka nie ma szans na zadziałanie zaczelam stosowac jak tylko poczulam ból i rewelacja na prawde pare minut i po bólu a gdy jest wyjątkowo sil;ny to i tak czopek uśmierz ten ból ze jest do wytrzymania takze polecam a poza tym jeszcze nie zastosowalam ale sąsiadka robi sobie okład na czoło z plaste...
    • Jak sobie radzicie z migrenami wywołanymi wyżem? Przez ostatnie cztery dni, kiedy było tak strasznie wysokie ciśnienie, mój ojciec nie wychodził z łózka. Pierwszą dobę brał sumamigren / cinie, ale potem przestał, bo i tak nie pomagało. Innych prochów już nie może, bo mu wysiadł żołądek. Macie jakieś sposoby? Od wczoraj jest trochę lepiej, dzisiaj nawet wstał na trochę, ale zapowiadają wyż na najbliższe dwa tygonie!
    • Hej, czy możecie mi polecić leki przeciwwymiotne, które mogę stosować przy migrenie? Generalnie stosuję Sumamigren, na zmianę z Nurofenem, bo nie zawsze mam Sumamigren w domu. Ale w tym najgorszym stadium "napadu migreny" strasznie dają mi się we znaki dodatkowe efekty - jak w temacie. Farmaceutka w aptece nie była mi w stanie zaproponować nic ze względu na to, że każdy taki lek jest na receptę. Zanim pójdę do lekarza, podzielcie się wiedzą, co bierzecie, jeśli w ogóle. Pozdrawiam
    • Czy możecie polecić jakieś skuteczne środki przeciwwymiotne lub Wasze sprawdzone domowe sposoby na zapobieganie wymiotom w czasie migreny? Ja niestety jestem z tych ostro wymiotujących, zdarza mi się to również zaraz po zażyciu leków, więc nawet nie mają kiedy zadziałać. Często kończy się tym, że dopiero któraś kolejna porcja sumamigrenu pozostaje "na miejscu". Po pierwsze wykańcza mnie to fizycznie a po drugie finansowo. To już trzecia mega migrena w tym miesiącu :((

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się