date

(7 wyników)
  • Wiem ze to smieszne ale ja chcialabym wiedziec nie mowie ze co do dnia ale chociaz do tygodnia czy znacie jakis dobry sposob?
  • z terminu ostatniej miesiaczki? z poczecia? z usg? Bo u mnie te trzy daty strasznie sie roznia!16 wrzesnia(minal), 18 wrzesnia (dzis), z usg-27 wrzesnia. Jak na to sie statystycznie patrzy?
  • Mam do Was pytanie, bo sama zaszlam w ciaze w cyklu 45dniowym i w zwiazku z tym ta pierwsza faza cyklu, zamiast normalnie 2 tygodnie wyniosla 4 tygodnie. A jak wiadomo date porodu wg om lekarze obliczaja od daty pierwszego dnia ostatniej @ czyli akurat u mnie to byl 2 lipiec i termin mam na 9 kwiecien ale w zwiazku z tym przyjete jest ze I faza trwa 2 tygodnie ja ustalam ta date doliczajac do mojego terminu jeszcze te dodatkowe 2 tygodnie i wychodzi termin po 20tym, natomiast wg usg ma...
  • Pisałam już o moich przebojach z USG (po dwóch było podejrzenie, że z maluszkiem jest coś nie tak bo był dużo za mały). I po trzecim zostało ustalone, że maluch jest 10-14 dni młodszy niż wynika to z OM. Dzisiaj miałam robione USG ze względu na plamienia i... okazało się, że tym razem maluch jest wielkości, która wyniaka z OM (nie jestem w 9 tygodniu, co zostało wyliczone z trzech pierwszych USG) ale w 10,6 ! I co najlepsze wszystkie USG były robine na tym samym sprzęcie Nic już ...
  • Cześć! Jestem mamą 15-miesięcznego synka. Jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem może w tym roku pomyślę o drugim dzieciaczku. Mam jednak dylemat. Mój synek urodził się przez planową cc (nieprawidłowe położenie) - termin miałam obliczony według kółeczka z kalendarzykiem, które lekarka miała w gabinecie (wg terminu ostatniej miesiączki). Prowadziłam przed zajściem w ciążę samoobserwację - powiedziałam o tym lekarce, ale nie była zainteresowana zobaczeniem moich wykresów, a ja pote...
  • Ciekawi mnie, czy podajecie lekarzowi rzeczywisty termin ostatniej miesiączki. Ja, pomna doświadczeń z poprzedniej ciąży, kiedy to za każdym razem musiałam tłumaczyć lekarzom i położnym, że mam dłuuugie, nawet 60 - dniowe cykle a maluch począł się w 39/40 dniu cyklu, postanowiłam, że tym razem postąpie inaczej. Wtedy termin z OM wycodził na 25.08, ja, znając datę owulacji wyliczyłam sobie na 20.09 a usg, niestety, kiepskiej jakości mówiło o 15 - 30.09. No i synek urodził sie zgodn...
  • Witam, jestem poczatkujaca ciezarowka i mam dosc glupie, ale nie dajcace mi spokoju pytanie: od kiedy liczy sie tygodnie ciazy? Gdzies przeczytalam, ze od daty ostatniej miesiaczki. Czy to prawda? Czy moze od daty owulacji, czyli poczecia? Z gory dziekuje i serdecznie pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się