date

(9 wyników)
  • Dzisiaj Pan na infolinii firmy ubezpieczeniowej poinformowal mnie, ze nie powinienem jezdzic na moim polskim prawie jazdy w UK dluzej niz rok. Na ile jest to prawda? Czy ktos wymienil juz prawo jazdy? Interesuje mnie glownie, co jest w nowym dokumencie napisane odnosnie daty uzyskania uprawnien - boje sie, ze dostane biezaca date i nagle dla ubezpieczalni bede "inexperienced driver" mimo posiadania prawo jazdy ponad 10 lat.
  • WRS(8)

Hejka,to tak: pracuje legalnie od stycznia,fajnie wszystko ladnie. Mam NIN ale nie wyslalam do tej pory papierow do Home office...no i teraz chce wyslac...wiem ze generalnie to jesli ktos ma byc obciazony ze jeszcze go nie mam to mooj pracodawca a nie ja, bo nie dopilnowal bla bla. Ale jak ja mam do cholery tam wpisac date rozpoczecia pracy 21.01 skoro powinnam zo zalatwic do 21 lutego...?? Mial ktos taka sytuacje, burzyli sie cos? Dzieki za odpowiedzi,pa
  • Szukam pomocy tutaj bo szlag mnie trafil. Przyjechalam tutaj na poczatku wrzesnia 2005, od razu zaczelam prace. Pracodawca zarejestrowal mnie w WRS, dokumenty dostalam na poczatku listopada. Przepracowalam bez przerwy 13 miesiecy u tego samego pracodawcy po czym przenioslam sie wiec zmienilam prace, mialam 3tygodniowa przerwe w pracy. Dzisiaj zadzwonilam do Home Office pytajac o residence permit i EEA1 form. No i dowiedzialam sie, ze dla nich wiazace jest 12 miesiecy pracy PO ZARE...
  • Oto wycinek wymagan wstepnych do rezerw Gardy: "has had a period of one year's continuous residence in the State immediately before the date of application to be accepted as a reserve trainee and, during the 8 years immediately preceding that period, has had a total residence in the State amounting to 4 years;" Czyli jak rozumie, Polacy, ktorzy przyjechali w ciagu ostatnich 3 lat do Irlandii, nie moga ubiegac sie o stanowiska? Pozdrawiam
  • wlasnie przeczytalem artykul o Google Trends i pomyslalem, ze warto sprawdzic, skad najwiecej luda sie wybiera do pracy w Londynie oto (dosc zaskakujacy) wynik: www.google.com/trends?q=londyn+praca&ctab=2&geo=all&date=all
  • Jak napisać najlepiej to co w nawiasie I intend to leave the property and hand keys back to you (w uzgodnionym z Tobą/Wami terminie)
  • Mam problem, znikaja mi funty z konta, czy ktos doswiadczyl czegos takiego? Bank twierdzi, ze wdrozyl sledztwo, a po kilku dniach znow "jakims cudem" ktos z mojego konta zaplacil za cos ponad 100L.Mam debit card i dostep do konta przez neta.Jestem w totalnej zalamce. Moze ktos cos doradzi? Aha i dodam, ze konto mam juz ponad pol roku i do tej pory wszystko bylo OK
  • w tym tygodniu wrocilem z uk a moja ostatnia pensja miala przyjsc na konto w hsbc.. i pieniadze sa tylko ze jest problem bo kiedy moj kolega staral sie wyplacic kase, bankomat zjadl karte... co robic?????? dzwonic do banku z PL nie mam tez mozliwosci zrobienia przelewu przez net.. poradzcie cos jak macie jakikolwiek pomysl!!!!
  • witam wlasnie umowilem sie na taka rozmowe. czy moze mi ktos powiedziec jak ona wyglada. o co tam sie pytaja, na co trzeba zwrocic uwage, czy sa jakies moze pytania-haczyki? czy jest wogole mozliowsc nie otrzymania tego numeru? czy za tlumacza sie placi? jakie korzysci,poza tym ze placi sie mniejsze podatki, uzyskuje sie otrzymujac taki numer? czy jest mozliwosc nie placenia wysokiego podatku przed uzyskaniem tego numeru? nie wiem na ile, ale wydaje mi sie ze z tym tematem wia...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się