dekada

(7 wyników)
  • Nie wiem, czy ktoś będzie się chciał w to bawić, ja sam nie mam za bardzo pomysłu, i nie wiem, czy jakieś płyty będę w stanie wymienić. Więc może rzecz potraktować bardziej globalnie, powiększyć o filmy czy wydarzenia różnego rodzaju? Ktoś się przyłączy do moich rozmyślań?
  • Wow, Lech Janerka wyszedl na scene w teszircie zielonym, bojowkach maskujacych, czarnej czapeczce na glowie i okularkacg lenonkach w kolorze czarnym. Zona Bozena, mlodsza z kazdym rokiem, siedziala w wdziekiem przy wiolonczeli ubrana na bialo-czarno. No i zagrali. Fajnie, bo bylo pol na pol Klausa Mittfocha i solowych plyt. Bardzo dynamicznie i z wykopem. Bylo wsystko co najlepsze: ewo, rewo i ja, ogniowe strzelby, konstytucje, mul pancerny, paragwaj, wyobraz sobie, ze zawsze masz...
  • Bywały takie kiedyś, jak podliczane były głosy na najlepsze albumy lat 70 według SF, albo 200 ulubionych płyt (chociaż to już by dziś nie przeszło i byłoby chyba niefajne. Ja bym zrewidował poszczególnie epoki teraz - gdy jesteśmy już starzy i zdziadziali
  • smiem twierdzić że tak. nie wiem czemu, ale pomimo dość ubogich mozliwości instumentalnych, ona dla mnie po prostu brzmi lepiej. Muzycy poszukiwali, a czasem mając wykształcenie muzyczne (konserwatorium, akademia muzyczna) "przeciągali" instrumenty pozornie dla rocka obce. np. dzwony rurowe, gongi -> tu przykład ELP Toccata pl.youtube.com/watch?v=O6vN9nadqtQ to tak tytułem wstepu do polemiki. no i niech sie krew poleje....
  • za onet.pl " U2 zostało wybrane najlepszym zespołem dziesięciolecia w rankingu magazynu "FHM". Najlepszą płytą okazała się "Californication" Red Hot Chili Peppers. W głosowaniu przeprowadzonym przez magazyn "FHM", w którym wzięło udział ponad 100 tysięcy osób, najlepszym albumem muzycznym ostatniej dekady okazał się być krążek "Californication" Red Hot Chilli Peppers. Płyta została wydana pięć lat temu i sprzedała się w nakładzie ponad 15 milionów egzemplarzy. Krążek "(What's...
  • Polecam! www.screenagers.pl/
  • no własnie...lata 80-te w powszechnej opini uważane były za wyjatkowo mizerne muzycznie. tymczasem dzis okazuje sie że są one najwiekszym xrodłem inspiracji dla nowych twórców. joy division, echo and the bunnyman, psyhedelic furs, the cure itp to świetne kapele o niepodrabialnym stylu. z ta dekadą jest troche tak jak z mrokami średniowiecza w literaturze. okazuje sie okres pogardzany i marginalizowany wyrasta na jeden z najbardziej inspirujących i najciekawszych w historii muzyki ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się