dominikana

(15 wyników)
  • j.w.Planujemy wyjazd z synem 2,5 letnim w styczniu, interesuje nas egzotyka. Co polecacie? rozważamy powyższe kraje, może Sri Lanka, Tajlandia, czy polecacie bliższe kierunki. Myśleliśmy jeszcze o Wyspach Kanaryjskich, a konkretnie o Fuertaventura, poniewaz interesują nas piękne plaże, jednak w styczniu to chyba tam troszkę chłodno...doradźcie...
  • Planujemy z mężem egzotyczne wakacje zimą jako podróż poślubna, której nie mieliśmy. Nasze dziecko będzie wtedy miało około roku. Nie wiem czy np Dominikana,która wchodzi w grę nie jest zbyt egzotycznym miejscem dla takiego malucha.Co zabrac ze soba, by nie nabawić się jakiegos zaruciai w ogóle czy jest sens.Co sądzicie?
  • Chcielibysmy polecieć w lutym/marcu na Dominikanę z synkiem, który bedzie mial 5 miesięcy i córcią dwa lata 7 mieciecy. Prosimy o jakieś szczegoły od osob które podobne podróże odbyły i podzielenie sie radami i w ogóle wszystkim na ten temat. M.
  • Witam! W październiku planuję podróż poślubną. Chcieliśmy jechać do Paryża w grudniu, łącząc podróż poślubną z sylwestrem, ale na forum "turystyka" odradzili mi ten pomysł i zaproponowali październikową podróż na Dominikanę. Od jednej z forumowiczek wiem, że jest tu dwóch znawców Dominikany: Bepi i Krzysztof. Bardzo prosiłabym o radę. Zaznaczę, że środki finansowe troszkę nas ograniczają. Z góry dziękuję :)
  • Czesc Kochani, mam kilka pytan dotyczacych Dominikany. Znajomi wynajmuja tam dom i zapraszaja nas ze soba (nas: dwoje rodzicow i dzieci w wieku 6 i 2 lata), ja jednak mam obawy co do tego miejsca - martwi mnie egzotyka (dzikie zwierzeta, instekty...). Czytalam rowniez, ze wode przed uzyciem nalezy przegotowac, ale nie zawsze jest to czynione z woda uzywana do lodu. Do tego, podobno bardzo niebezpieczne sa owoce i salatki jedzone w publicznych miejscach, poniewaz czesto sa robion...
  • Czy warto wybrać się na Dominikanę w marcu ? Czy może gdzieś są piękniejsze tereny w tamtych rajonach godne polecenia (w tej granicy cenowej) ?
  • Witam, proszę o wszelkie spostrzeżenia dotyczące pobytu dziecka w wieku ok. 13-15 m-cy na Dominikanie. Na co uważać, co zabrać, jak mija podróż? Będę wdzięczna. Każda opinia jest dla mnie cenna? Ps. Lecimy pod koniec kwietnia z TUI.
  • dzieci do 13 lat jadą gratis? wolę zapłacić za siebie 6000 + dzieci gratis niż z naszą "drewnianą" triadą po 2000 od osoby (za 3 latka i 5 latka;-)
  • Czy ktoś był z małymi dziećmi na Karaibach? Gwadelupa, Jamajka, Dominikana, Martynika??? Planujemy wyjazd na Gwadelupę 29 stycznia. Jest nas pięcioro. Mąż i ja. Dzieci: 5 lat, 3 lata i 0,5 roku. Będę wdzięczna za jakieś informacji odnośnie pobytu z dziećmi na Karaibach.
  • Chciałabym polecieć z rodzinką (2+2) w grudniu na 2 tygodnie gdzieś, gdzie będziemy mogli się trochę wygrzać i wykąpać w ciepłej wodzie. Niestety tylko w tym miesiącu mogę dostać urlop. Planowaliśmy wstępnie Egipt lub Tunezję, ale słyszałam, że w grudniu niekoniecznie musi tam być ciepło. Czy możecie mi coś polecić? Zawsze spędzaliśmy urlopy w Polsce i trochę "nieświatowi" jesteśmy:) Do wydania mamy ok. 8.000zł, więc na szaleństwa wielkie sobie pozwolić nie możemy. Z góry dzięku...
  • Marze o tym, zeby w srodku zimy pojechac do cieplego miejsca. W gre wchodzi druga polowa lutego, bo mam akurat ferie zimowe. GDzie warto jechac? Gdzie jest cieplo? Oczytalam sie juz troche i np wiem,ze srednie temp w lutym na Kanarach to okolo 22 stopnie. No wlasnie- srednie- a jak to jest w praktyce. Dodam, ze ja chce jechac z dzieckiem, ktore bedzie mialo wtedy 11 miesiecy. (Jak miala 3 miesiace, to bylismy w Barcelonie, wiec to mala podrozniczka). i dlatego np Dominikana, to ch...
  • Czy macie jakieś pomysły co zabrać moim prawie dwuletnim bliźniaczkom do zabawy w samolocie? Czeka je 11-godzinna podróż na Kubę. Wymyśliłam kredki i gazety dla dzieci. potrzebujemy coś lekkiego, zajmującego mało miejsca i nie przeszkadzającego innym pasażerom.
  • Witam, Czy ktoś z Was albo Waszych znajomych wyjeżdżał na Kubę lub Dominikanę z rocznym dzieckiem? Pilnie potrzebuje informacji i opinii jak tam jest pod kątem takiego małego dziecka. Dzięki
  • Witam, porszę o poradę mam zamiar wybrać sie gdzieś gdzie będzie b. ciepło w okresie sylwestrowym tak aby odpocząć i wygrzać się wyjazd jest z 3 letnim dzieckiem, więc bardzo proszę o jakieś sugestie i rady, może ktoś podzieli się jakimś doświadczeniam, którego ja mie mam. pozdr i dziękuję.
  • dzisiaj wróćiłam z przecudownego urlopu na Dominikanie. Nie potrafię opisać słowami tego piękna, po prostu raj na ziemi!!! Zdecydowanie mogę powiedziec, że nawet moim córeczkom tam się podobało. Jeżeli tylko będę miała taką możliwość baaardzo chciałabym polecieć tam jeszcze raz i wam też to gorąco polecam!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się