dominikana

(51 wyników)
  • hej , wyjeżdżam w grudniu na Dominikanę i oprócz leżenia na plaży chciałbym zwiedzic stolicę tropikii coś tam jeszcze, ale nie orientuję sie w cenach i zależałoby mi żeby nie było drogo i przed czym sie ustrzec, pozdrawiam i dziekuje z góry za odpowiedz
  • Czy ktoś był ? Jakie wrażenia ?
  • Witajcie. Czytam to forum już od dluzszego czasu. Jestem zafascynowana Waszymi opowieściami o danych krajach. Sama dużo podróżuję, ale nie jestem taką maniaczka zwiedzania jak co niektorzy tutaj. Latam daleko w poszukiwaniu słońca, pięknych plaż i dobrego jedzenia. Nie interesuje mnie zabawa, kluby. Zwiedzam to, co powinnam zobaczyc. Bardziej napawam sie tym, co wokol mnie, czyli przyroda. Jestem mega niezdecydowana. Chcialabym pojechac oczywiscie i tu, i tu. Ale musze jednak na cos sie zde...
  • Na co się zdecydować? Punta Cana jest droższa niż Varadero. Termin wyjazdu to druga połowa sierpnia. Sam nie wiem, doradźcie.
  • Lecę z Niemiec na Dominikanę. Z jakim biurem wybrać się na wycieczki objazdowe? Z miejscowym na plaży, z biurem w hotelu, od rezydenta polskiego biura? Chciałbym poznać ceny np. jakie oferują polskie tui, neckermann, niestety nigdzie nie mogę znaleźć. Wszędzie tylko podrobione podpisy VillaPolonia, czy nie ma na Dominikanie innego polskiego biura, ewentualnie podanych cen u rezydentów polskich biur? Będę wdzięczny za konkretne ceny u innych organizatorów niż VillaPolonia.
  • Planujemy wakacje na 2011. Rozważamy Dominikanę lub Meksyk. Jeżeli chodzi o zwiedzanie będziemy troszkę zastopowani 5 letnią córką ale oprócz słodkiego lenistwa chcemy również pojeździeć. Co polecacie? I ewentualnie który hotel z dzieckiem?
  • prosze o jakies praktyczne rady przy wylocie na Dominikane. jakies moze sprawdzone srodki na komary,lub na malarie -podobno nalezy na to uwazac. i dodatkowo gdzie mozna dostac przejsciowke itp:) ogolnie moze jakies rady na co warto zwrocic uwage co warto zobaczyc na co uwazac:)dzieki !
  • Mamy z narzeczonym wielki dylemat-chcemy się wybrać w podróż poślubną na jakąś niebiańską wyspę:) nie musi to być zaraz po samym ślubie dlatego moje pytanie: - kiedy najlepiej lecieć na takie wakacje? (słyszałam różne opinie o deszczach itd.) - jaką wyspę polecacie? nie możemy sobie pozwolić na zbyt drogi wyjazd. ooo właśnie interesuje nas wylot z Niemiec -bo taniej. Malediwy kosztują nawet 3000zł w maju. ale czy to dobra pora? co na to osoby wtajemniczone i te które już były ...
  • Trzy lata temu bylismy na Dominikanie , było świetnie , ale lecieliśmy liniami LTU ( z Berlina). Teraz poszukałam i znalazłam fajna ofertę, przewożnikiem są Linie lotnicze Condor. Nic o nich nie wiem.Wyszukiwarka poinformowała mnie ,że to tanie linie lotnicze . I się przeraziłam. Czego się spodziewać ? Czy to bezpieczne linie? Lot na Dominkanę trwa ok. 10 h , czy dadza jeść? , czy w samolocie jest ciasno ? I wogóle jakie wrażenia pozostawia po sobie taki przelot. Proszę o jakie...
  • Co warto zobaczyć przebywając na Dominikanie. Wycieczek jest bardzo dużo, ale które są najciekawsze? Będziemy leniuchować w Punta Cana. Z kim się wybierać na wycieczki fakultatywne żeby nie zbankrutować? Możemy podczas dwóch tygodni wydać na nie maks. 300$/os.
  • Witam, czy ktoś mógłby się podzielić wrażeniami z pobytu na Dominikanie? Czy I połowa października to dobra pora na wyjazd? A może macie ciekawsze propozycje na podróż poślubną (gdzieś poza Europą)?
  • gdzie warto pojechac - ma to byc podroz naszego zycia! co sadzicie, bardzo prosze o informacje i uwagi! dzieki
  • Witam, czy ktoś z Was wrócił w ostatnim czasie z Dominikany?? jaka jest teraz pogoda? jak często pada i jak długo trwają te opady? czy dużo jest wczasowiczów o tej porze roku? Przeglądając pogodę w onecie zauważyłam że cały tydzień pada deszcz i jest pochmurno czy ta pogoda jest wiarygodna która jest w onet, jakie macie doświadczenie z pogodą w czerwcu /lipcu? Bardzo proszę o informację.
  • Cześć! Zwracam sie tutaj do kolegów i koleżanek ,którzy byli na Dominikanie w październiku.Jest sens w tym terminie tam lecieć?Czy nie zaczyna się tam pora deszczowa?Jeżeli tak to ile godzin pada?Jeżeli byliście proszę bardzo o podpowiedź.Bardzo proszę o opinie tylko tych ludzi którzy byli tam faktycznie Pozdrawiam
  • Czy ktos byl na Dominikanie w hotelu sieci Riu lub Iberostar?Bardzo prosze o opinie.
  • Czy ktoś to praktykował i co ciekawego zobaczył . Proszę o rady
  • Pomóżcie wybrać hotel na Dominikanie.Chcę się tam wybrać w podróż poślubną i nie wiem na jaki hotel się zdecydować. Z góry dziękuje za rady.
  • CZy ktos zna ten hotel? Jest w ofercie scanholiday, w dosc korzysnej cenie! Ale czy warto?? Zastanawiam sie tez nad hotelem z sieci Iberostar ( Bavero)! Moze ktos byl i bedzie mogl mi cos doradzic!
  • Pomóżcie dokonać mi wyboru gdzie lepiej sie wybrać na Mauritius czy na Dominikane? Gdzie jest bardziej egzotyczy pejzaż plaże itp.?
  • Wybieramy a raczej chcemy wybrać się do jednego z tych egzotycznych krajów. Preferencje wypoczynkowe a nie turystyczne tzn. plaża, morze, leniuchowanie. Co wybrać ? Aha - co z tzw. swobodą obyczajów; w oficjalnych poradnikach biur turystycznych przeczytałam między innymi: "topless zakazane". Nie ukrywam, że to dla mnie duży minus. Jak jest naprawdę ? Dzięki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się