Forum Turystyka Świat Dominikana
ZMIEŃ
      dominikana

dominikana

(10 wyników)
    • Planujemy podróż z dziećmi na Dominikanę do hotelu Gran Bahia Bavaro w lipcu - mam jednak wątpliwości odnośnie pogody. Może ktoś był w tym miesiącu i podpowie czy to dobry pomysł.
    • Witam.Zakupilem bilet za 1tyś pln RT na Dominikane na 04.10.2012r. Wybralem też już Ville Hibiscus na SAmanie za 800pln/2tygodnie. www.holiday-rentals.co.uk/Caribbean/Dominican-Republic/holiday-villa-Las-Terrenas/p5875.htm Czy nie przeplacilem? Stąd moje pytanie odnośnie samego pólwyspu.Czy ktoś tam był?Coś mozecie powiedzieć w tym temacie? Pozdrawiam
    • Jaka bzdura ten artykuł...Czasami w styczniu, lutym i marcu pada tu dwa tygodnie non stop. Typowy artykuł napisany na podstawie stereotypów. Pora deszczowa w Dominikanie to 15-30 minut deszczu nad ranem lub ulewy w nocy. W dzień tu praktycznie nie pada dłużej niż 30 minut. Więcej informacji tutaj: rapfan.tv
    • Na 321wakacje jest oferta przelotu z Dusseldorfu na 14 dni. Do Santo Domingo. Czy ktoś wie, czy warto tam jechać, ale nie z zamiarem leżenia na plaży? Nie lubię nic nie robić i chcę intensywnie zwiedzać... czy Dominikana to dobre miejsce na taki wypad z intensywnym zwiedzaniem?
    • Witam, wróciliśmy z Dominikany (28.09.2012) i chętnie odpowiem na pytania związane z tym miejscem(hotel, plaża itp) jak i wycieczkami fakultatywnymi ( jaskinie fun-fun, Santo Domingo, Safari - duże auta, wyspa Saona, jazda quadami jak i autami buggy, park linowy).
    • Szukam koleżanki na wyjazd na Dominikanę . Termin okolice listopada .Interesują mnie także inne kierunki z wyjątkiem krajów arabskich . Wylot z Warszawy . K 30 traveling303@o2.pl
    • Witajcie, mam pytanie. Latala ktoras z malym 1.5 roku dzieckiem tak dlugo, 10h? Stary sie podpalil, a ja mam watpliwosci. Glowne, to dlugi lot, zmiana czasu flora bakteryjna, opieka medyczna itd. Ma ktoras doswiadczenia w tym temacie? Polecialybyscie, sylwester to bedzie. Jak pogoda? Jak bylam na jamajce w tym okresie, szalu nie bylo. 5 miejsc w samolocie zostalo, do wieczora trzeba placic. Prosze argumenty za i przeciw. No i przetlumaczcie starej babie, ze nie ma co sie bac latac, ...
    • Witam...wybieramy sie na Dominikanę w styczniu 2008r. Chcaiałabym sie dowiedzieć jak tam wyglada z komarami, czy są bardzo upierdliwe :)? Trzeba mieć ze sobą jakieś środki na komary? Trzeba uwarzać na inne insekty? Czekam na odpowiedzi i pozdrawiam serdecznie
    • Ja tez mam pytanie wakacyjne: w czerwcu lecimy na Dominikane z dziecmi (2 lata i 6 lat). Do hotelu all inclusive. Samochod pewnie wynajmiemy na miejscu, zeby chociaz do stolicy podjechac, ale na wielkie zwiedzanie nie nastawiamy sie (-dzieciaki). Jakie macie doswiadczenie z pobytem z dziecmi w tamtej czesci swiata?jakies uwagi? co mowili Wasi lekarze nt. szczepien? (mi jeden zaleca zaszczepic przeciw durowi brzusznemu i wzw a, inni mowia, ze to niepotrzebne, bo nie bedziemy zaglebiac sie w gl...
    • witam:) wybieram sie 16.11-30.11.2011 na Dominikanę możę ktoś bedzie tam w tym samym czasie??? a może ktoś był w tym miejscu??? i jak myslicie jaka bedzie pogoda w listopadzie?? pozdrawiam i dzieki za odpowiedzi:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się