Forum eDziecko Ciąża i poród Wszystko o imionach
ZMIEŃ
      drzewo genealogiczne

drzewo genealogiczne

(3 wyniki)
    • Witajcie kochani, chciałabym się Was zapytać czy macie dla mnie jakąś radę w sprawie tworzenia drzewa genealogicznego? Mam takie marzenie, żeby odtworzyć swoje drzewo na kilkanaście pokoleń wstecz :) Od czego powinnam zacząć, gdzie się udać, z kim rozmawiać? Będę wdzięczna za wszelkie wskazówki :)
    • Pomyśłam, że chętnie podjełabym się zadania ,aby zrobić drzewo mojej rodziny, żeby dowiedzieć się jakie posiadali imiona i pochodzenie . Jednak nie mam pojecia jak się do tego zabrać :(( Może ktoś wie i podsunął by mi jakieś wskazówki??:)
    • Nie jest to pewnie rzadne odkrycie, że imiona modne są całymi "pokoleniami", ale myślę, że na tej podstawie można próbować prognozować, jakie imiona będą modne za kilka - kilkanaście lat. Zauważyłam, że szalenie modne o kilknastu lat imiona naszych prababek a pra- prababek naszych dzieci (Karolina, Wiktoria, Natalia) już mocno spowszechniały i dominują raczej w szkole/ przedszkolu niż wśród niemowlaków. (sama mam nstoletnie siostrzenice o tych imonach). Na topie są obecnie imona na...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.