dylemat

(3 wyniki)
  • Witam, mam pewnie dylemat i koniec końców wiem, ze będę musiała sama podjąć decyzje jednak pomyślałam, ze nie zaszkodzi jak zapytam o rade bardziej doświadczone koleżanki po fachu. Otóż, uczę o 4 lat (dodam, że kocham swoja prace, staram sie i nie wyobrażam sobie, ze mogłabym robić coś innego), jeszcze będąc na studiach zaczęłam w szkołach językowych, oczywiście popołudniami, na 4 roku zaczęłam tez prace w szkole państwowej, nie zliczę do ilu szkół zaniosłam swoje CV, chyba do każdej w ...
  • Pochodzę z Rosji i u nas wszyscy, kto przychodzi do kogoś do domu zdejmują buty obowiązkowo. Zauważyłam, że tutaj niektórzy to robią, ale niektórzy nie. Rodzina męża wchodzi w butach, zdarza im się wnieść coś na tych bucikach (raz dorosła siostrzenica przyniosła dog droppings, najpierw wtarła je w dywanik, który musiałam wyrzucić, a potem po całym domu). Ale do rzeczy: czy wasi uczniowi zdejmują buty? Bo ja mam głupie sytuacje, kiedy jeden kończy lekcje, zakłada buty, w tym czasie przy...
  • Stoje przed wyborem. Dwa miesiące temu pewne gimnazjum zaproponowało mi pracę na zastępstwo za osobę, która idzie na macierzynski a potem bierze jeszcze jakis urlop. Mam mieć umowe na czas nieokreslony ( ale dyrektorka zapewnia ze bedzie to na pewno do czerwca nie dłuzej). Szkoła mała, na wsi. Podoba mi się, jednak nie mam mozliwosci odrobienia stażu. Umowy jeszcze nie podpisałam, mam się zgłosić po 20 sierpnia z dokumentami i badaniami z medycyny pracy. Natomiast wczoraj zadz...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się