Forum Dom Budowa i remont
ZMIEŃ
      dynamiczny

dynamiczny

(6 wyników)
    • prosze poradżcie, chciałam wymienić stary piec akumulacyjny na nowszy w pokoju dziecinnym, mam problem czy lepsze są z rozładowaniem statycznym czy dynamicznym, nasz polskie czy może zagraniczne, dziękuje za porady , pozdrawaiam
    • Witam. Proszę o pomoc w wyborze pieca akumulacyjnego. Czy wydatek jaki trzeba ponieść na zakup pieca zwraca się w niższej opłacie za prąd? Czy ktoś zna rzeczywistą wydajnośc tych urządzeń? Pozdrawaiam viper999
    • Witam, planuję zakup mieszkania w kamienicy z 1935 roku, poprzedni właściciele przerobili piece kaflowe na ogrzewanie elektryczne (siedzi w środku tych pieców). Grzeją wtedy kiedy jest najtaniej, czyli włączają się automatycznie między 13-15 i 22 - 6 rano. Mieszkanie ma 58m, 3m wysokości, 2 pokoje po ok 20 m, w nich właśnie są piece. Właściciele twierdzą, że płacą rachunki za energię elektryczną rzędu 200zł miesięcznie w sezonie grzewczym. Stąd moje pytanie. Ktoś może ma podobne ...
    • Wiem, że pora nie jest odpowiednia ( upalne lato), ale musze szukac pomocy, a raczej doswiadczenia. Pomożcie mi wybrac firme, nie wiem na jaki piec sie zdecydowac. Pan w sklepie mówił tylko o Technothermie, zbywając mnie , gdy pytałam o te inne ( tez stojace w sklepie) Dimplex AEG. Wiem, ze sa jeszcze inne firmy. W tzw. informatorach wszystkie informacje są takie same, ale może czymś się różnia?. Jaka jest korzyść z pieca dynamicznego ( w porównaniu ze statycznym)? Czy dynamiczny ...
    • Pilne, ponieważ od grudnia ogrzewam mieszkanko piecem elektrycznym z dynamicznym rozładowaniem. I od strony ciepła w mieszkaniu jest OK, ale martwi mnie i trochę tez denerwuje, gdy słyszę dziwne dźwieki wydobywajace sie z pieca juz po wyłączeniu wentylatora. Wentylator chodzi bardzo cichutko. w moim ciepłym mieszkaniu rzadko się włącza( dopiero przy zwiekszonych mrozach). Był pan z serwisu i powiedział, ze te piece ( czyt. wszystkie) tak mają i że to pracuje materiał, rozprężanie ...
    • Właśnie przystępuję do burzenia pieca kaflowego. Do tej pory miałam piec z grzałką elektryczną. Piec jest brzydki, zajmuje dużo miejsca i jakby gorzej grzeje niz na poczatku. Postanowiłam zaopatrzyć się w piec akumulacyjny nowej generacji. Mam nadzieję,że dobrze robię i bedę miała ciepło a trochę mniej zużyję energii. Czy ktos ma doświadczenia z ogrzewaniem takimi piecami? Nie wiem czy zdecydować się na statyczny czy dynamiczny, jakiej firmy? Jaką moc potrzebuję na 30 m2? Miesz...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się