Forum Specjalne Publicystyka
ZMIEŃ
      gazeta

gazeta

(503 wyniki)
    • Po co pomagać jak najlepszy już jest: "Gazeta Polska - zrozumiesz że nie wszystko wiesz" tylko im się trochę poprzestawiało, bo powinno być: "Gazeta Polska - wiedz, że nie wszystko zrozumiesz" :)
    • Czy normalny, przyzwoity, myślący dziennikarz polski może - wobec przytoczonych faktów - nie zrobić wszystkiego co w jego maocy, aby tych oszołomów i kłamcow nie dopuścić ponownie do władzy !? Ja w każdym razie, w całym swoim dorosłym życiu, gdy za przyzwoitość placiło się jakąś cenę (1956, 1965, 1980-1990) postępowałem tak, aby nie wstydzić sie przy goleniu...
    • Co by nie powiedzieć, to jest to dalej gazeta polska. Gazeta Wyborcza już nie jest gazetą polską. Prawo i sprawiedliwość jest w PiS, nie ma go natomiast w PO. Podpieranie się symbolami to sposób na nierozgarniętych. Usłyszą,uwierzą. Ile polskości jest w Gazecie Polskiej?
    • o zapłatę ewentualnego odszkodowania CBA powinno wystąpić do Mariuszka - kaczej szmatki - Kamińskiego i "agenta" Tomka - mam nadzieję, że odszkodowanie będzie na tyle wysokie, że tym panom już niczego więcej w życiu się nie zachce.
    • A dlaczegóż to w komentarzu Szackiego nie ma troski o jakość prawicy? Matkobosko, czyżby "GW" - powstała z solidarnościowego zaczynu - stała się gazetą LEWICOWĄ?!
    • Jako czytelnik GW od poczatku oraz autor www.gazeta.pl oraz www.wborcza.pl jestem mocno zasmucony,ze ta zalosna i nachalna kacza publicystka i blogerka dzisiaj ze smiechem pluje mi do zupy... Nie bierzcie czasem jutro Sakiewicza lub Pospieszalskiego,bo przerzniemy wybory przez te kacza watahe monopolistow prawdy jedynej... Won,kataryno,z portalu normalni.pl
    • ' " Pod koniec lat 30. XX w. Rzeczpospolita to prawie 35 mln obywateli: ok. 20 proc. analfabetów [...] Czytelnictwo było skromne, w miarę systematycznie prasę czytało 3-4 mln osób." ' Więcej... wyborcza.pl/1,75515,10241494,Jadowite_jak_gazety.html#ixzz1XWnWNEbZ Komuna zlikwidowała analfabetyzm, dała robotnikom godność człowieczą, mieszkania w bloku z ciepłą wodą w kranach, łazienkami i centralnym ogrzewaniem, bezpieczeństwo socjalne ... i w łbach im się z tego poprzewracało. Dali się ...
    • Brawo! Gratulacje dla Gazety!
    • Co za beznadziejna wpiska.
    • Naiwnoscia byloby spodziewac sie czegos innego po putinowskiej Rosji.
    • To nie hanba korzystac z kuponow, obojetnie, czy sie jest chzlowiekiem bogatym czy ubogim. Tendencyjny artykul - Jak zwykle...
    • Moim zdaniem nie ta część wypowiedzi pani minister jest istotna. Chodzi o słowa pani minister że składkę na zdrowie sobie odpisujemy od podatku czyli w istocie nie płacimy nic na zdrowie. To świadczy o braku wiedzy pani minister jak obywatel się rozlicza z fiskusem. Składkę na zdrowie jak i na ubezpieczenie społeczne odpisuje sobie obywatel od przychodu a nie od podatku. Odpisuje sobie ponieważ w innym przypadku musiałby od tej zabranej przez państwo zapłacić jeszcze 18% podatku dochodowego. ...
    • A nie mogliście poczekać z tą akcją? Upały po 40 stopni, a w jak na złość staruszków na bieżnię wysyłacie :) Przecież wiecie, że NFZ w złej kondycji finansowej, pieniędzy szuka... I kto zapłaci za leczenie tych wszystkich złamań, zerwanych Achillesów, wezwań do zasłabnięć Miejmy nadzieję, że przynajmniej staruszki wykażą zdrowy rozsądek...
    • Michnikowi było poniżej godności odpowiedzieć Ambasadorowi. Typowa... polska grzeczność.
    • Polacy przestali się bać żydów.Polacy zaczynają się bać "prawdziwych polaków". Ląduj dziadu we mgle,po trupach do celu. Niesiołowskiemu gratuluję celnych określeń sytuacji politycznej.Cyrk dopiero się zacznie po następnych wyborach.
    • Złem tego świata są wszelkie religije.
    • Wreszcie zaczelo sie cos prawidlowego dziac wokol ''S'', to zwykli oszczercy - SEKTY.
    • To nic nie da. I tak padną, tak jak padają gazety na cały świecie. Internet je wykończy.
    • a jednak Episkopat jest zwarty i gotowy do politycznego boju. cały czas za wariata robił przewodniczący KEP ,a tu bęc! mamy nowy okaz zdrowia i dobrego samopoczucia. czy abp Stanisławowi Gądeckiemu w organizowaniu Dni Judaizmu nie przeszkadzał szef ? arcybiskup Józef Michalik. od 2004 abp Gądecki jest wiceprzewodniczącym abp Józefa Michalika. i co ? nic facet nie wiedział o przekrętach finansowych i pedofilii w Kościele ? a o działalności w"dialogu i pojednania" Radia Maryja o....
    • Pisząc o żłobkach, Autor pozwala sobie na ironię, pisząc, że Platforma "nie dba o substancję narodową". Taki duży (Autor), a taki niemądry. Może by tak maleńki kurs demografii? Ciekawe co będzie sądził Autor o emeryturach swoich rodaków (współobywateli?) za 20-30 lat? ile wtedy pozostanie z dzisiejszej ironii?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się