Forum Zdrowie Hashimoto
ZMIEŃ
      gluten

gluten

(5 wyników)
    • Witajcie, dzięki Waszym radom będę poszukiwać zródła swoich podwyższonych przeciwciał anty TPO w utajonym uczuleniu na pokarmy: gluten i laktozę oraz białka mleka. Dodam, że nie odczuwam żadnych niedogodności związanych z hashimoto typu obnizony nastroj, spadek energii zyciowej itp. Tak samo przy zmianie dawki eutyroxu nic mi sie nie dzieje, wiec szukanie celiakii itp moze odbywac sie jedynie przez badnaia krwi i wicinkow z zoladka. Proszę napiszcie jakich objawów mam u siebie szukać zanim...
    • gluten(25)

jestem ciekawa czy jakikolwiek endokrynolog zlecil Wam po postawieniu diagnozy Hashimotu badania w kierunku nadwrazliwosci na gluten?
    • Witam serdecznie. Jestem tu całkiem nowa, a o chorobie Hashimoto u mnie dowiedziałam się dopiero tydzień temu. Znam osobiście djpa stąd i to ona wiedząc o moim częstym odczuciu zmęczenia namawiała mnie na wizytę u endo. Wybrałam się tam w końcu, tym bardziej, że moja internistka też to zalecała, gdy narzekałam na zmęczenie i kłopoty z pamięcią. Moja historia jest o tyle nietypowa, że choroba została wykryta dość wcześnie. Lekarz już na pierwszej wizycie wypisał mi sporo badań - TSH, FT4, glu...
    • Troche tu czytam o nietolerancji laktozy, ale nie do konca kumam. Objawia sie tylko biegunkami lub wzdęciami? czy jeszcze czyms? jako dziecko miałam tzw. skazę białkową i unikałam mleka jak ognia. Teraz jem produkty mleczne(sery, jogurty itp) ale jak długo jestem na takim jedzeniu to czuję uczucie okropnej ciężkosci,takiego jakby zakitowania się tym, tak samo mam z chlebem. Czy to wpływa na stan jelit-na ich florę i w ogóle... np. na nieswieży oddech? Mleka surowego i ciepłego nien...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się