Forum eDziecko eRodzice emama
ZMIEŃ
      grecja

grecja

(13 wyniki)
    • za rok planujemy z mężem wyjechać do Grecji w ramach świętowania 5 rocznicy ślubu:D ale nigdy tam jeszcze nie byliśmy i tak na prawdę nie wiem gdzie byłoby najlepiej pojechać. Nasz cel to przede wszystkim odpoczynek i plażowanie, ale mąż chciałby trochę pozwiedzać, a ja chciałabym kupić coś lokalnego do kuchni, przede wszystkim oliwę, przyprawy, może jakieś cytrusy i dobre wino choć nie wiem jak to potem z tym w samolocie wygląda. W każdym razie jakie miejsce w Grecji zapewnia wszystkie te at...
    • Grecja demonstruje przeciwko planowi oszczędnościowemu. Nie ma się co dziwić zwykłym ludziom, że nie zgadzają się na obniżenie poziomu życia. Rozumiem ich. Ale jak tam właściwie jest teraz ? Jak było 2 lata temu ? W Polsce ponad 10% ludzi żyje poniżej minimum egzystencji, 60% - poniżej minimum socjalnego. Czy Grecy protestują przeciwko znalezieniu się w takiej sytuacji ? Czy już tam są ? Czy może daleko im do tego nawet po wprowadzeniu oszczędności ? Bo nie wiem, czy im współczuć bardzo...
    • Wlasnie przeczytalam w swojej zagranicznej prasie artykul o zostawieniu 2-letniej Mai na lotnisku. Czuje czlowiek nieprzeparta dume ze swojego kraju, no, no. W artykule napisano, ze rodzicom grozi 5 lat wiezienia za pozostawienie dziecka bez opieki poniewaz personel lotniska uznal ze oni nie mieli zadnego prawa ani obowiazku opiekowac sie dzieckiem, a dziecko to nie bagaz ktory mozna zostawic w przechowalni. Ciekawe, jak tam im sie odpoczywa w tej Grecji? Jakies sluchy musza do nich dochodzic...
    • Korzystajac z tego,ze yenny nie ma i mam nadzieje,ze sie w tym watku nie pojawi,by zaczac swoja litanie.To jak tam kibicki,co obstawiacie. Ja 3:0 dla Niemcow. Dzis ogladamy na spokojnie w domu.Piffko sie chlodzi,chlop podekscytowany,trzeba bedzie za raczke potrzymac,syn od rana nadaje o Podolskim i jak go znam informuje przedszkolanke,ze bedzie ogladal,ze bedzie Podolski Polska i ze mama lubi Müllera;-) W przedszkolu wisi tabela z wynikami,chlopcy ostatnio tylko o tym gadaja,wszedzie powiew...
    • gdzie emama poleca wypoczynek w Grecji? Na jakiej wyspie? Marzę o świetym spokoju,bez halasu,dyskotek
    • mama w ramach prezenty na urodziny - dla mnie funduje wczasy w Grecji- pobyt tygodniowy...dla mnie i mojej 11.5 letniej córki...i tu pojawia sie problem poza tym że boję sie latac..może powinnam na ten wypoczynek wziąc jednak mojego 5 latka? planowo miał zostac z tata i dziadkiem...ale może źle robie? powinnam go zabrac? wprawdzie mama mówi ze jedziemy wypoczac, przy 5 latku bedzie to trudne..na plaży zbytnio nie poleże...ale..ja sama nie wiem..co byscie poradziły?? zmienic pobyt córki na syn...
    • Doganiamy Grecję, hurrrra! wyborcza.biz/biznes/1,100896,11979572,Polska_goni_Europe_pod_wzgledem_poziomu_rozwoju.html
    • Wiem, że to tylko gra pod publiczkę i populizm, ale trudno nie przyznać im racji. Dlaczego my mamy płacić za kryzys w Grecji ? Ja pracuję i nie mam co do garnka na koniec miesiąca włożyć i nie mam zamiaru sponsorować greków, choćbym nie wiem jak im współczuła. Zgadzam się z pomysłem PiS oddłużenia Grecji w 65 %, za które to oddłużenie miały by płacić banki Francji i Niemiec. Ponieważ to właśnie te banki całą tą bańkę spekulacyjną nadmuchały i spowodowały kryzys. Niestety PiS doskonale wie,...
    • Oświećcie mnie czy wysyłając dziecko na wakcje z dziadkami do Grecji, muszę pisac jakąś zgodę?
    • Dziewczyny, pomóżcie, bo zdecydować się nie mogę :) Mam do wyboru dwie opcje: bardzo drogi wyjazd do super hotelu na Kanarach, oraz prawie o połowę tańszy wyjazd do przyzwoitego hotelu w Grecji. No i nie wiem... Stać nas wprawdzie na pierwszą opcję, ale mimo wszystko, jak sobie pomyślę, że mam wydać tyle kasy to wąż mi się w kieszeni otwiera ;) Drugi hotel jest w porządku, myślę, że byłabym z niego zadowolona, no ale mam jednak chrapkę na te Kanary. Co byście wybrały? Dodam, że przejrzałam ch...
    • Grecja i "fantastyczne muzea archeologiczne" - taaa, to podstawa dla SZKRABÓW :) + kamienisto-żwirowe plaże.. Egipt i 45C w lipcu/sierpniu :) + egzot. opieka medyczna poza UE to też super sprawa dla SZKRABA (szczeg. jak zachoruje) P.S. Ze "szkrabami" to akurat można pojechać POZA SEZONEM i oszczędzić kupę pieniędzy. Gorzej z dziećmi w wieku szkolnym.
    • Witam. Jestesmy stosunkowo mloda para, +/- 30 lat. Mieszkamy w ´´cudownym´´ kraju jakim jest Grecja. . Moj mezczyzna jest dobrym, zdrowym i inteligentnym czlowiekiem. Bardzo pracowitym. Skonczyl studia zupelnie niezyciowe. Pracowal zawsze jako sprzedawca w sklepach luksusowych firm. Zawsze byl niezwykle pracowity, lubil ta prace, interesowal sie roznymi sztuczkami sprzedazy i moglby sprzedac nawet wieszak;). Problem polega na tym... no wlasnie. W listopadzie 2008 go zwolni...
    • Frappe(7)

Wiem, że ta kawa bardzo popularna jest w Grecji, ale moi rodzice będąc w Bułgarii też często ją pili i są nią bardzo zachwyceni. Czy może któaś z was wie, jak można zrobić Frappe?? Byłabym baaardzo wdzięczna za każdą wskazówkę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się