Forum Turystyka Europa Turcja
ZMIEŃ
      grecja

grecja

(17 wyników)
    • Witam, na początku września wybieram sie w podróż poślubną ale jeszcze nie wiem g..waham się pomiędzy Turcją a Grecją ( dokładnie Rodos, Kretą, Korfu).Nie byłam w żadnym z tych krajów, dlatego bardzo proszę o opinie i wrażenia z pobytu ;-)
    • Uwaga uwaga, do wszystkich odpoczywających w Alanyi w pierwszych dwóch tygodniach czerwca- [b]8 czerwca Polska grać będzie z Grecją[/b]- w tym czasie spotkajmy się i wspólnie kibicujmy z daleka naszej reprezentacji! jest kilka miejsc w Alanyi gdzie można zorganizować ekran z transmisją. Co WY na to?
    • Jeżeli ktoś z was był już w Turcji i Grecji, to proszę o podpowiedż, co wybrać Grecję czy Turcję. Rok temu byliśmy w Turcji, a w tym roku chcemy jechać do Grecji, ale zastanawiamy się ponownie nad Turcją, gdyż kraj ten nas bardzo zachwycił. Za podpowiedzi z góry dziękuję.
    • Witam , wybieram się do Turcji w okolice Bodrum i mam ogromną ochotę wybrać się na pobliską wyspę Kos . Tam wypożyczyć samochód i zobaczyć ciekawe miejsca. Dodam , iż chciałbym dostać się tam rano i wrócić wieczorem aby załatwić to w ciągu jednego dnia . Czy ktoś płynął z Bodrum do Grecji ? A może pływają też jakieś statki z Turgutries ? Proszę o wszelkie informacje . Nadmienię ,że wiem ,iż rejsy tego typu organizują polskie biura podróży , lecz nie chcę z nich korzystać .
    • W Grecji trzęsienie ziemi a w Turcji jak piszą w publikatorach panika na wybrzeżu i sie boja . Ciekawe czemu w końcu na Morzu Śródziemnym to tsunami raczej nie występuje . Ale jak NATO bedzie waliło w ziemie tymi Tomahawkami i Cruisami to kto wie czy Ziemia sie nie zbuntuje i zatrzęsie tak na fest a fala da popalić ... ano zobaczymy - na razie spokojnie
    • Witam. Właśnie zrezygnowałam z wczasów w Grecji.Szukam alternatywy. Planujemy wczasy z dwójką dzieci ( 2lata i 10lat).Do jakiego regionu i jaki hotel polecacie?. Pomóżcie!!!
    • Witam,wybieram się w czerwcu do Turcji i chciałabym popłynąć na Kos,co z wizą w takiej sytuacji?Czy na granicy trzeba prosić o jakąś specjalną wizę.Poproszę o informację osoby,które korzystały z takiej wycieczki.Dzięki,pozdrawiam.
    • np. Fethiye lub Marmaris tydzien, a tydz. Rodos. Wiem ze sopol i ecco, ale albo kiepsko zorganiz., albo drogo. Znacie inne oferty?
    • We wrześniu będę podróżować po Turcji, ale samolot powrotny do Polski mam z Aten. Chciałabym dostać się do Aten promem z przesiadką na którejś wyspie, myślałam o Rodos albo Kos. Z jakiej miejscowości w Turcji najlepiej dostać się na te wyspy? A może znacie lepsze połączenia?
    • Czy ktoś jechał do Turcji samochodem? Zawsze jeździmy na wakacje(Grecja, Chorwacja) "w ciemno". Czy w przypadku Turcji jest to bezpieczne? Jeśli macie jakieś rady, to będę wdzięczna. A może ktoś był i poda jakieś szczegóły? Zależy mi na czasie bo urlop zaczynam 14.07. Jeszcze jedno jedziemy w składzie 2+2(11,14).
    • Proszę o sugestie osoby, które były w tych krajach. Gdzie lepiej spędzić urlop na przełomie września i października. Chciałbym poleniuchować na plaży i zaliczyć ze dwie wycieczki zwiedzając ładne miejsca. Wyjazd na 7 dni nie drożej niż 2000zł za osobę. Czekam na subiektywne odczucia.
    • Witajcie! Będąc na Bodrum chciałabym popłynąc na którąś z tych wysp. Doradźcie która jest ciekawsza i piękniejsza na te parę godzin zwiedzania. pozdrawiam
    • Witam, pomóżcie mi podjąć decyzję. Wykupiłam 2 tyg. na Korfu sierpień/wrzesień z Itaki. Ale ze względu na kryzys w Grecji myślę o zamianie na Turcję Bodrum. Nie wiem jak tam jest. zależy mi na zwiedzaniu ( córka 8 lat jedzie), pięknych krajobrazach i na przeźroczystym, ciepłym morzu? Ja zamienię będę żałować??
    • Mam pytanko do osob, ktorzy odbyli jakakolwiek podroz z Turcji na wyspy greckie. Czy sprawdzane sa dokumenty podrozy przy takich wycieczkach. Interesuje mnie to dlatego, ze do Grecji potrzebuje wizy i nie wiem czy sie o nia starac. Ni echcialabym zeby na miejscu sie okazalo, ze nie moge pojechac na wycieczke na wyspy greckie.
    • Wiem, ze pytania takie juz były na forum, ale tam dyskusja toczyła sie głównie na temat podróbek ubrań i butów. Mnie takie zakupy nie interesuja, natomiast chetnie przywiozłabym jakies smakołyki, może coś do domu? Czy jest cos co bywalcy polecaja? Pierwszy raz jedziemy do Turcji.... Z Grecji to wiadomo - oliwa, oliwki, chałwa, wino, miód z orzechami :-) a co z Turcji? Pewnie maja jakąś swoja chałwę?
    • zaczyna sie :( info.onet.pl/913449,12,item.html
    • BARDZO PROSZE O TO ZEBY TURCJA MIAŁA SWOJE OSOBNE FORUM KTO JEST ZA?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się