Forum Turystyka Europa Europa
ZMIEŃ
      grecja

grecja

(7 wyników)
    • Chcemy na początku września wybrać sie do Grecji - na własną rękę, samochodem, Grecja kontynentalna. Chcieliśmy jechać przez bylą Jugosławię - chyba Serbię, jak sie nie mylę, ale teraz w świetle zamieszek w Kosowie trochę się obawiamy tej podróży. Czy moze wybrać opcję przez Włochy plus prom?? Bułgaria nie wchodzi w grę. Czy też nie obawiać się tego, co dzieje się w Kosowie ( choć patrząc wstecz to moze być kolejna wojna domowa)
    • Witam, właśnie zarezerwowałam pobyt na Krecie w czerwcu. Zastanawiam się czy obecna sytuacja (zamieszki) nie jest pewnym ryzykiem. Wprawdzie do czerwca pewnie sie uspokoi, ale ... Czy ktoś też ma takie obawy? Może odezwie się ktoś kto tam mieszka? Wydaje mi się że Grecja turystyką stoi więc chyba rozwiążą problemy do lata ...
    • W przyszłym roku chciałabym wybrać się do Grecji, zrobić sobie taki objazd jak kiedyś autor przepięknych zdjęć bah77 fotoforum.gazeta.pl/72,2,91,50565337,50565337,0,2.html?v=2 Mam pytanie, ile dni potrzeba na taką wyprawę? Czy trzy tygodnie urlopu wystarczą?? W tym roku byliśmy w Hiszpanii, w Andaluzji, łącznie 10 tys km i zajęło nam to trzy tygodnie. Dlatego myslę, ze Grecja tez może się zamknąć w trzech tygodniach ( bo troche bliżej)
    • gdzie jest ladniej (krajobrazy)? smaczniej? plaze ladniejsze pewnie w grecji...? grecja jest tez chyba bardziej egzotyczno-folklorystyczna, portugalia chyba sili sie strasznie na tzw. wielka europe...? chce spedzic pierwsze od wielu lat wakacje w europie a to sa jedyne kraje ktorych nie odwiedzilem. pomozcie z uzasadnieniem :) dziekuje
    • Czesc! Mam do Was pytanie, a szczególnie do tych, ktorzy juz wyjezdzali do Włoch, Hiszpanii lub Grecji na własna reke. Jak to w ogole organizowaliscie? Czy rezerwowaliscie jakies pokoje juz w Polsce, czy mozna jechac w ciemno i na miejscu cos znalezc?? W necie jak szukalam pokoi do wynajecia to sa cholernie drogie, wydaje mi sie ze na miejscu moga byc o wiele tansze, np. u jakichs ludzi miejscowych, tak jak u nas nad morzem. Co o tym myslicie?? jesli ktos byl to podajcie ceny itp. Dz...
    • na drogach europy spotkalam rozne nacje w czasie uropowych wojazy, byli szwedzi, norwegowie, byli dunczycy, przyzwyczajeni do szybkich autostrad niemcy, rozkosznie nieobliczali wlosi, holendrzy i wiele innych nacji , byli rowniez i polacy, jako jedyni wyprzedzali na ciaglej linii po serpentynach, jako jedyni lamali wszystkie zakazy, nie tylko kierowcy aut, rowniez 'dawcy organow' czyli swedzace pisanki na 2 kolkach skad sie bierze ta glupota polaczona z chamstwem, jezeli ktos chce ...
    • Mam grupe Japonczykow - mamy 7 dni. Gdzie pojechac? Oni moga startowac gdziekolwiek w Europie i nie musza wracac do tego samego lotniska. Ja mysle o Austria - Wlochy - Grecja. Czy da sie? Jakies inne pomysly? Dziekuje za pomoc. Wycieczka w pierwszym tygodniu pazdziernika.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się