Forum Zdrowie Ortodoncja
ZMIEŃ
      higiena

higiena

(5 wyników)
    • mam wrażenie, że zęby poniżej linii retencji nigdy nie są wymyte perfekcyjnie... dzisiaj wiem, że wolałabym wkładać raz na 3 dni płytkę i móc porządnie umyć zęby btw. noszę retencję od 10.2006, mam 38 lat, długo będę biegać z tym drutem? Czy na dole też można mieć płytkę do noszenia na noc???
    • Jaką higienię podpowiada Pan swoim pacjentom noszącym stałe aparaty ortodontyczne? Czy jest to mycie zębów po każdym posiłku? Może jakieś specjalne(konkretne) pasty do zębów, płyny, żele? Specjalne szczoteczki,nitki?
    • higiena(11)

czy podczas noszenia aperatu trzeba stosować jakies specjalistyczne srodki do higieny jamy ustnej? boje sie tez, ze szczoteczka elektryczna rozwali mi te wszystkie druty i zameczki.
    • Mam problem z dokładnym czyszczeniem przestrzeni miedzyzębowych podczas noszenia aparatu. Dlatego postanowiłam kupić irygator. Czy ktoś z was go używa?
    • No i stało się... 24 wrzesnia zakladam Damona 3... jakie macie dla mnie rady? Co jesc? czego nie jeść? Jak dbac o Damona tzn o jego higienę ;) Proszę o wszystkie cenne wskazówki :) dzięki :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się