imiona dzieci

(4 wyniki)
  • Czy ktoś miał problem z nadaniem imienia dziecku Max przez x na końcu? W USC nie chcą zapisać imienia Max przez x.Musieliśmy na razie zapisać syna jako Maksymilian ale chcemy żeby nasz syn miał na imię Max.Może ktoś też miał taki problem ?
  • czy któraś z Was wie może , jak powinnam to zrobić? z tego co wiem, to nie wystarczy zrzeczenie się przed notariuszem, chyba musze sie do Sądu rodzinnego zwrócić - ale kompletnie nie wiem, jak się takie sprawy załatwia - a zalezy mi na tym, bo inaczej moje dzieci odziedziczą długi - reszta rodziny się już chyba zrzekła i padło teraz na moje pociechy.
  • proszę o pomoc i odpowiedź jestem po rozwodzie i pozostawiłam sobie nazwisko męża. spodziewam się dziecka z nowym partnerem ale nie wyjdę za niego przed rozwiązaniem. czy gdy urodzę dziecko, będzie ono miało w szpitalu opaskę na rękę z nazwiskiem które teraz noszę (czyli mojego byłego męża)?? czy jest mozliwość aby dzidziuś juz w szpitalu miał nazwisko swojego ojca? co w tej sprawie można zrobić?
  • proszę mnie od razu nie wywalać - wiem, ze to nie to forum , ale na właściwym brak ruchu:) przegapiłam termin na odrzucenie spadku w imieniu dzieci i teraz nie wiem co zrobić - czy starać się o wydanie zgody prze sąd rodzinny i o przywrócenie terminu - wiąże się to wszystko z kosztami, czy zaniechac działania i pozwolic sądowi na uczynienie spadkobiercami mojej trójki. problem w tym, ze spadkiem jest dług bankowy i obawiam się,że moje dzieicaki będą musiały go spłacać.proszę po...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się