Forum Zdrowie Homeopatia
ZMIEŃ
      inhalacje

inhalacje

(5 wyników)
    • Do tej pory pzy katarze smarowalam dziecko pulmexem, ale on ma w skladzie mentol. Co rozgrzewającego mozna w takim razie przy homeopatii? I jeszcze jedno: do tej pory przy gardlowych problemach stosowalam inhalacje z inhalorem. Teraz nie mogę, co w takim razie wymiennego można? Propolis? Własciwie to nawet nie wiem, czy istnieje propolis do inhalacji, tyle, że oniegdaj w pewnym osrodku sanatoryjnym chodzilam na takie inhalacje, więc pewnie jest.
    • Witajcie, Mój 3 latek ma od zeszłego czwartku potwierdzone zap. oskrzeli. Bierze notakhel żeby nie poszło w zakarzenie bakteryjne i swoja konstytucję z wody (chamommila). Na kszel ładnie działała mu malia więc nie była odstawiona i zmieniania na pojedyńczy. Brał pojedyńcze ale nie było poprawy. Wczoraj bylismy na osłuchaniu w oskrzelach nadal świszczy:( Pediatra najchętniej dałaby juz antybiotyk ale uprosiłam ją jeszcze o 2 dni inhalacji. Stwierdziła, że może to alergia bo poza ś...
    • Corka rozlozona, prawdopodobnie jakies wirusisko zwiazane z gardlem - od rana 38.5 - lezy, nie je, pije, nie ma sil na nic, troche spi. Kontat z homeo tylko telefoniczny, jak to w niedziele. Mam jej podawac belladonne 30 z wody co 20 min, najlepiej tez w nocy - do jutrzejszej popoludniowej wizyty. Podaje od poludnia i bez zmian w stanie dziecka - co mysliscie o takim leczeniu?
    • Moje diecko po tygodniu pobytu w przedszkolu dostalo katar. Pojawił sie dzis w nocy, jest gęsty, kleisty i jest go dużo. Czasem jest zielonawy (jak kichnie to szczegolnie widać). Co mu podać? Zaczełam rano od pół fiolki oscillo, nasmarowałam pulmexem, dalam sok z malin i syrop z cebuli ale nie wiem, co dalej. Poradzcie.
    • Prosze o pomoc w zeszłym tygodniu miałam mega katar, ropny , brałam kalium inhalacje z rumianku z miety siemie na głowie wypróboałam wszystkiego, w tym tygodniu kataru nie mam ale mam potworny ból głowy (zatoki czołowe) nadal robie inhalacje ale nie ma poprawy rano wsatje z wielką pulsującą głową, każdy ruch mi sprawiaból prosze o pomoc, zaznaczam ze to nie jest przewlekła choroba

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się