Forum Kultura Książki Książki
ZMIEŃ
      irak

irak

(9 wyników)
    • ....prosze nie winic za to Irakijczykow ....za to sa winni tylko zbrodniaze wojenni z usa...
    • Właśnie skończyłem rewelacyjną książkę "Misjonarze z Dywanowa" Władysława Zdanowicza. Klimat coś pomiędzy Szwejkiem a paragrafem 22. Wszystko okraszone polskimi absurdami. Jeżeli ktoś spodziewa sie peanów na temat armii może sie zawieść. Ale Ci, którzy lubią książki, których wydarzenia mogły mieć miejsce a okraszone są dużą dozą absurdu i czarnego humoru nie zawiodą się. Szkoda tylko, że książkę można dostać w niszowych księgarniach bo sieciówki jej nie promują.
    • Podziwiam pana Sapkowskiego, wszystkie jego książki przeczytałam z przyjemnością, ale bez przesady!! Wojna w Iraku nie powinna wybuchnąć, ale skoro juz się "zdażyła", to możemy z niej skorzystać- nie mamy wiele do stracenia, a do zyskania- dużo. Porównywanie jej do wydarzeń z 1938 roku to lekka przesada- moim skromnym zdaniem.
    • jasne! dlatego o Hitlerze niech piszą hitlerowcy
    • witajcie! moj tata ojczulek bardzo lubi czytać książki wojenne. A że nadchodzą jego urodziny, chciałbym kupić takową książkę. Wiec moje pytanie : Jakie mi polecacie? Pozdrawiam pm.
    • dobrze, że Masłowska nie dostała NIKE...
    • A czy nikogo nie zdziwiło, że ten Salam Pax nadaje z Bagdadu, gdzie są problemy z prądem o telefonach nie wspominając? I że nikt go nie wytropił? Jest on prawdopodobnie wytworem saddamowskich służb specjalnych, albo np. chińskich.
    • Największe rozczarowanie tego roku. Myślałem, że potrafią pisać, a tu nuda panie, nuda... Znam gimnazjalistów piszących lepsze wypracowania - tyle, że oni byli w Bagdadzie (tzn. J. Mikruta i P. Marzec) a moim gimnazjaliści co najwyżej na koloniach w Ustce. Ksiązka na przemiał a nie do czytania. Sygestywny obraz Iraku???? Zdjęcia - kompletne dno.
    • A wojska Andersa dla brytyjskiego interesu walczyly tam nawet w lecie. Polsce dalo to tylko IV Rozbior Poczdamski. I co Wielki Mistrz Futurolog na to ????

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się