Gość: abecede IP: *.xdsl.centertel.pl 05.10.09, 15:00 witajcie! moj tata ojczulek bardzo lubi czytać książki wojenne. A że nadchodzą jego urodziny, chciałbym kupić takową książkę. Wiec moje pytanie : Jakie mi polecacie? Pozdrawiam pm. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: moro Re: Książki wojenne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.09, 18:06 Psy z Karbali Misjonarze z Dywanowa.Polski Szwejk na misji w Iraku. Walczyłem pod Stalingradem Walczyłem pod Kurskiem Afganistan. Relacja BORowika Dziesięć opowieści z Czeczenii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wlodekbar Re: Książki wojenne IP: *.aster.pl 08.10.09, 02:42 Misjonarzy czytalem. Napisana z pozycji zwyklego szeregowca, i z duzym talentem, obnaza cala prawde tzw. misji w Iraku, zarazem czlowiek sie czesto smieje do rozpuku. Jak w przygodach wojaka Szwejka podczas wojny swiatowej. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
cynamonika Re: Książki wojenne 08.10.09, 07:46 Ja polecam szczególnie te trzy: Willi Heinrich - Żelazny Krzyż Stephen E. Ambrose - Kompania braci Lynne Olson i Stanley Cloud - Sprawa Honoru. Dywizjon 303 Kościuszkowski. Zapomniani Bohaterowie II Wojny Światowej. Odpowiedz Link Zgłoś
nothing.at.all Re: Książki wojenne 08.10.09, 17:11 Misjonarzy - jak powyżej polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
imbirimbi Re: Książki wojenne 02.02.10, 20:06 Wiem, że to już trochę nieaktualne, ale na następne urodziny będzie jak znalazł;) Ben Macintyre "Agent ZigZag". Autentyczna opowieść o podwójnym szpiegu brytyjskiego wywiadu, Eddiem Chapmanie. Na pewno by się tacie spodobało;) Odpowiedz Link Zgłoś