irlandia

(117 wyników)
  • witam, chcę wyjechać z tego złodziejskiego kraju, oczywiście na początek przez jakąś agencję np. ITC bo tak będzie łatwiej a że nie mam zamiaru wracać szybko to mi się nie spieszy do wielkiej kasy w krótkim okresie - nie mam żony psa i trójki dzieci i nie myślę o klasie "s"... - więc jakie są za i przeciw do anglii lub irlandii... gdzie lepiej... i łatwiej, wiem że nie tylko ja chcę jechać przez posrednika i jest tu więcej takich osób więc co sądzicie? jak już zaczne w jednym kra...
  • Czy Polscy lekarze mogą znaleźć zatrudnienie w Irlandii (podobnie jak w Wielkiej Brytanii i wielu innych krajach w Europie)?
  • Witam, czy ktoś mógł by mi poradziić jak wygląda założenie i prowadzenie własnej Firmy Budowlanej w Irlandii? Czy ktoś już może prowadzi własny interes? Dwie "złote rączki" które potrafią wszystko i od 10 lat prowadzą własną Firmę Budowlaną solidnie i profesjonalnie w Polsce mają już dosyć tego kraju i chcą spróbować w Irlandi. Czekamy na Wasze doświadczenia lub propozycje mgrcobra@poczta.onet.pl lub +48880351999
  • witam, ktos z mojej rodziny chciałby pojechać do Irlandii lub Wlk.Brytanii na parę miesięcy. W grę wchodzi praca na budowie, w gastronomii, sprzątanie itp.Mężczyzna ma prawo jazdy. Może ktoś podpowie gdzie szukać? Jakie tam są warunki pracy? Jakie zarobki? Podobno najwięcej tego typu pracy jest w Irlandii Północnej. Z góry dziękuję za pomoc!!!
  • aktualnie pracuje w pld. Anglii, ale otrzymalem powazna oferte pracy jako fachowiec w Pln Irlandii (od Graftona). zarobki okolo 15000 rocznie plus mieszkanie. obecnie zarabiam stawke podstawowa wiec kusi mnie ta oferta zwlaszcza ze to praca w moim zawodzie. obiecali znalezc tez prace mojej dziewczynie. waham sie bo ta czesc Wlk Brytanii ma zla slawe no i to zawsze dalej do domu. Czy ktos tam pracuje / pracowal i moze podzielic sie uwagami?? z gory dziekuje.
  • Ile miesięcznie moge sobie zaosczędzić zarabiając 7.5tys zł w Irlandii ( chodzi mi o koszty:jedzenie...)
  • Witajcie. Wkrótce wyjeźdżam do Irlandii Pólnocnej a dokładniej do miasta Magherafelt, otrzymałem oferte pracy za 20000 GBP czy może mi ktoś powiedzieć jak wyglada życie w tej republice co ile ksztuje i czy to jest miejsce bezpieczne.
  • bardzo prosze o informacje dotyczace pracy izycia w irlandii.wybieram sie tam za 4miesiace zkolezanka w ciemno w poszukiwaniu pracy.dodam ze biegle mowie po wlosku z angielskim troche gorzej,ale idzie sie dogadac .jakie mamy szanse na tamtejszym rynku pracy.z gury dziekuje
  • Jestem inżynierem budowlanym - konstruktorem, dwa i pół roku po dyplomie. Pracuję w Polsce, rozwijam się, robię całkiem ciekawe rzeczy, ale... ale z kasą trochę marnie, a naharować się trzeba ostro. :( Więc chodzi mi od dłuższego czasu myśl, żeby spróbować swoich sił na Wyspach. Proszę o wypowiedzi ludzi, którzy tam pracują, jak wygląda sytuacja. Widzę, że ogłoszeń jest całkiem sporo, wynagrodzenie wygląda atrakcyjnie, więc chciałbym się dowiedzieć czegoś więcej. Z góry dziękuję za...
  • dużo ludzi wali nd Tesco do Anglii, a czy wiecie może coś na temat takiego wyjazdu do Irlandii? thanks
  • Szukam ludzi chetnych na wyjazd w celu szukania pracy w Irlandi. Jesli jedzie ktos jakims fajnym sqadem to chetnie sie dolacze!
  • czy moze ktos sie orjentije czy jest mozliwosc wysylanie darmowych sms do irlandii?jakis link...:)dzieki
  • Ta prośba kierowana jest głównie do osób, które osiedliły się na dłużej w Irlandi. Mój mąż wyjachał na 2 miesięczny kontrakt do Irlandii. Jest pracownikiem budowlanym i specjalizuje się w wykończeniówce. Ja jestem od półtoraroku na bezrobociu, dlatego chciałabym, aby ten pobyt męża przedłużyć i oczywiście do niego dołączyć. Nie znam języka angielskiego, ale mogę sprzątać. W Polsce bez znajomości języka też nie mam perspektyw na pracę, a jeżeli już sprzątać to chyba lepiej za 800 e...
  • Witam, Czy slyszal ktos o tym, ze rzad Irlandii chce wstrzymac wydawanie PPS? A ktos mi mowil, ze w Dublinie juz wstrzymali?!
  • Witam, chodzi mi o podatki od zarobków w Irlandii? Jeśli np. w ogłoszeniu widnieje 2000 euro, to jest to chyba brutto a ile wynosi netto???
  • orientuje sie ktos jak to jest z podatkami w irlandii mam nedzne 8 euro a place 50 euro podatku i jakies 17 prs czy to duzo ? slyszalem ze mozna wogule nie placic ?
  • W irlandii jest okropnie, każdemu odradzam wyjazd. O pracę jest bardzo ciężko za najniższą głodową stawkę. Jeżeli jest praca to tylko tam gdzie żaden irlandczyk nie pójdzie.Sam spędziłem tam długi okres w jej poszukiwaniu i wróciłem z niczym, szczerze odradzab każdemu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11111
  • Czy orientuje się ktoś jak wygląda sprawa uprawnień bud. w Irlandii lub Anglii. Szczególnie interesują mnie uprawnienia dotyczące architektów i inż. bud.
  • Chciałem zapytać od jakiej sumy opłaca sie pracować w Irlandii, tzn. czy 7,5 euro/h to dużo? Czy to wystarczy aby się utrzymać i coś odłożyc? Jakie są koszty utrzymania przy oszczędnym trybie życia(bez żadnych zbędnych wydatków tj. tylko jedzenie mieszkanie i czasem ubrania), ceny taniego zakwaterowania itp. Jestem zainteresowany czy za tą cenę opłaca się wyjechać. Proszę tylko o poważne odpowiedzi bez wygłupów i udziwnień, piszcie po prostu z doświadczenia.
  • Czy to prawda że w Irlandii trzeba płacić za usługi w slużbie zdrowia ? Czy pracując legalnie ( umowa o pracę ) muszę płacić ? Jak funkcjonuje tamtejsza Kasa Chorych ? MOże ktoś zna odpowiedzi na te pytania . Będę wdzięczna .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się