Forum Zdrowie Służba zdrowia
ZMIEŃ
      irlandia

irlandia

(8 wyników)
    • Czy ktoś z Was pracuje w Irlandii? Mamy zamiar zamieszkać na zielonej wyspie i tam realizować sie jako lekarze ( łącznie z robieniem specjalizacji). Jak tam się pracuje, jak żyje? Jakie są koszty utrzymania? Jak wyglada specjalizacja? Zaczyna sie od 2 lat SHO a później? Pozdrawiam Kasia
    • stawka zdrowotna bardzo podobna do tego co w Polsce - ponad 4% roznice w opiece system minimalizuje ilosc osob niepotrzebnie chodzacych z byle czym (od tego w Polsce nalezaloby zaczac) w szpitalach nie ma oddzialow i ordynatorow co jest pozywka dla lapowkarstwa pracujemy od rana do czasu az zostanie wykonana praca, czesto do poznego wieczora (mysle ze to znaczy ze nie ma tam dyzurow takich jak u nas) ludzie moga sie na kilka sposobow ubezpieczac i polowa z nich to czyni, kazdy z ...
    • Zatrudnijmy u nas np. ukraińskich lekarzy, a naszych wyślijmy np. do Irlandii (na zawsze!), niech tam robią szmal.
    • Czy jest tutaj ktos kto pracuje w Irlandii.Mam kilka pytan.
    • Chciałbym poznać opinie lekarza pracujacego w Anglii (Irlandii) na temat tzw."locum post" - czy jest to stanowisko z którego można uzyskać stały kontrakt? Jeśli tak to po jakim czasie i na jakich warunkach? Mam juz wszystkie dokumenty z GMC, dobra ofertę ale jadnak jako "locum consultant post" (a nie "consultant post"). Z góry dziękuje za odpowiedzi.
    • wielokrotnie zarzucałyście mi wysysanie z palca danych dotyczących kosztów wizyty położniczej w krajach europy zachodniej. aby nie być gołosłownym - przekazuję wam podstawową stawkę kalkulacyjną dla lekarzy w MPS ( UK ) dla Irlandii proszę wzrócić uwagę na pozycję consultant - obscetric contract holders 64045 whole time practise 127107 zródło: www.medicalprotection.org/adx/aspx/adxGetMedia.aspx?DocID=27115,123,121,9698,22,11,Documents&MediaID=8177&Filename=MPS0238_Medical_IR...
    • aron - zes duren to wiem, ale powiem ci krotko: kase 'za studia' oodalem i ja i moja zona juz dosc dawno (rezydent zarabia 1 100 netto, powinien 11 000) Ja oddalem w podatkach, moja zona w niezaplaconej pensji (aktualnie wbrew prawu pracuje samodzielnie w poradni przyszpitalnej, gdzie nie ma etatowych doktorow, ja tylko zbieram kwity razem z prawnikiem).
    • zachód aby podjąc tam prace.... Takie słowa często słysze w TV, czytam w gazetach, ale nijak to się ma do rzeczywistości. Gdzie oni wyjeżdżają? Ja sam jestem młodym lekarzem, po stażu i niestety nigdzie takich pracowników nie potrzebują - min. 2 lata doświadczenia, a to i tak tylko jako RMO!! Pytam więc, może jest tu kilku młodych lekarzy pracujących za granicą, gdzie można znaleźć prace jako młody lekarz i gdzie na zachodzie jest możliwość specjalizacji.Z góry dziękuje za odpowiedź.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się