Forum Praca Praca za granicą Au Pair
ZMIEŃ
      irlandia

irlandia

(12 wyniki)
    • Jetesmy polska rodzina zyjaca w Irlandii. Poszukujemy Aupair ktora zaopiekuje sie nasz 2,5 letnia coreczka od polowy stycznia, poczatku lutego 2013 roku. Kieszonkowe 100 tygodniowo. Wiecej szczegolow podam w wiadomosci prywatnej.
    • Cześc, niedawno wróciłam z Irlandii. Zupełnie pokręconą rodzinkę opuściłam bez żalu ale ta Irlandia... mieszkałam na zachodnim wybrzeżu, nad oceanem, w cudownym mieście Galway. Już myślę, kiedy tam wrócę. Już raczej nie jako operka. O nie, mam dość. Ale jako pełnokrwista turystka. Jeśli jesteście ciekawe Irlandii - obejrzyjcie moje fotki arwen.blox.pl/html Oczywiście jesliby ktokolwiek chciał się czegokolwiek dowiedzieć o operowaniu na Zielonej Wyspie - chętnie pomogę :) Pozdrów...
    • czy ktos moze mi podac strone, na ktorej znajduja sie oferty pracy z Irlandii. cos jak gumtree. ja niesttey gdzie zapodzialam ten adres. blagam o pomoc! Ala
    • Witam. Planuję wyjazd au-pair do Irlandii. Byłby to mój pierwszy wyjazd i w związku z tym mam masę dylematów. Ratunku!!! Po pierwsze - jak myślicie, czy możliwe jest aby tak zgrać miejsce i pobyt aby móc wyjechać razem z koleżanką, mieszkać gdzieś w pobliżu i móc być w kontakcie? Po drugie - mój angielski nie jest idealny. Taki typowo szkolny, rozumiem teksty ale niestety zbyt często trudno mi zrozumieć mowę no i płynnie mówić. Czy to nie skreśli mnie w oczach rodziny już na star...
    • bo sprawdzalam na au pair world i pisze ze 60-65 euro tyg a z tego co slyszalam to chyba raczej rodziny placa wiecej..ile dostajecie i za ile godzin?
    • Od września będę au-pair w Irlandii i to najprawdopodobniej niedaleko Dublina. Jeśli jest ktoś kto w tym czasie też tam będzie proszę o kontakt. Jestem troche zestresowana, i chciałabym sie tymi moimi stresami podzielić z inną przyszłą lub teraźniejszą operką. Kurcze, ja na tym forum widzę prawie same jakies negatywy. Niech zacznie ktos w końcu pisać cos pozytywnego o tym wyjeździe, bo nie wierzę, ze moze byc aż tak źle. Moze po prostu trzeba tylko troche zmienic swoje nastawienie...
    • Jestem summer au-pair u naprawde sympatcznej rodzinki w Dublinie (bardzo zielona, cicha dzielnica, ale niedaleko morza i centrum), wracam na studia pod koniec wrzesnia, a "umowiona" operka wlasnie zrezygnowala, bo znalazla prace w Polsce. Szukam jakiejs sympatycznej dziewczyny na dluzszy okres czasu - ok 10 miesiecy. Rodzice wyksztalceni, ojciec wykladowca, mama pracuje na pol etetu, 3 dzieci w wieku 3, 4 i 6 lat. Dzieci grzeczne, praca 5 dni w tygodniu po ok 8 godz, soboty wolne,...
    • Szukam kogos na swoje miejsce,znalazlam lepiej platna prace i jade do Portugalii.Musze szybciutko kogos znalezc .Bardzo ladna miejscowosc - Rush,5 minut do pieknej plazy i klifow.Rodzinka liczna ale bardzo sympatyczna.Jeden minus - niestety praca przez 12 godzin codziennie plus czasem (jak mialam wczoraj)wypad rodzicow na kolacje,bez dodatkowej kasy.Po prostu wiecej nie maja.Placa 140E na tydzien - to chyba calkiem nie zle.Pelne wyzywienie ,osobny pokoj,mozliwosc korzystania z net...
    • au pair(8)

Mam pytanko dotyczące wyjazdu jako au pair do Irlandii. Jeśli będe pracować jako au pair czy muszę płaciś jakiś podatek lub czy mam obowiązek zarejestrowac swój pobyt w jakims biurze. Jak inne au pair ubezpieczają sie.Czy karta euro26 wystarczy? Prosze o pomoc. Wyjeżdzam w przyszłym tygodniu. Z góry dziekuje
    • dobra teraz typowo kobiece pytanie :) co z kosmetykami?!? jade do irlandii i nie wiem co dalej. mam ochote zakupic z 5 kremow na zapas, bo watpie, ze takie dostane w irlandii.. no a oprocz tego nie wiem jak tam z kosmetykami :| tansze/drozsze? co radzicie? kupic po 10 sztuk podkladu, cieni, i pierdolek, zeby nie przeplacac czy wlasnie odwrotnie?! :) bede tam kupowala i wysylala rodzince markowe kosmetyki bo wyjda taniej?!? :)
    • Hej dziewczyny Pod koniec miesiąca będę już w Dublinie i szukam tam kogoś do pogadania :) Jest tam ktoś? a może któraś z Was też tam się wybiera? Piszcie!
    • Jestem w Irlandii au pair i wlasnie znalazlam sobie dodatkowa prace przy pilnowaniu dziecka, jutro ide na spotkanie do ich domu i miedzy innymi beda mnie sie pytac ile chce zarabiac za h, no i wlasnie w tym problem bo nie wiem ile mam powiedziec,a znowu jezeli powiem zeby oni sami ustalili stawke bo ja nie wiem ile powinnam dostawac to moga sobie ustalic smiesznie mala a tego bym nie chciala:) prosze poradzcie...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się