-
www.niedziela.pl/wiad.php?p=201008&idw=146
-Cieszę się z tego niezmiernie że irlandzki kosciół zdołał się podnieść po skandalach pedofilskich. Ci nowi księża są nadzieją dla irlandzkiego kościoła no i zostali solidnie prześwietleni pod wzgl moralnym czy aby nie mają jakichś patologicznych skłonności. A jednak mozna przezwyciężyć tragiczne dziedzictwo rewolucji seksualnej!
-
wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,10143779,Irlandia__Koscioly_bankrutuja_przez_skandale_pedofilskie.html //--Oto obraz pasterzy.
-
wyszlo na jaw ,ze obecnie trzydziestu pedofilom w koloratkach ( na
tapecie u prokuratora ) zarzuca sie w cgu ostatnich 15 lat ok 100
przypadkow molestowania nieletnich (niechlubny spadek po rzadach K .
Wojtyly ).
Wiercy beda musieli sie zrzucac na ofiar(e)y .
-
Raport o nadużyciach w irlandzkim Kościele.
Światło dzienne ujrzał w końcu równie kontrowersyjny co mocno oczekiwany raport o irlandzkich instytucjach dla młodzieży kierowanych przez katolickich księży i zakonnice - podaje "The Irish Times".
Z 2600 stron dokumentu wynika, że w ponad 250 ośrodkach przypominających obozy pracy bito, poniżano i wykorzystywano seksualnie tysiące chłopców i dziewczynek.
Tworzony przez dziewięć lat raport zawiera zeznania byłych uczniów i pensjonariuszy, d...
-
Tematem rozmów będą, jak łatwo się domysleć, pedofilskie skandale z
udziałem katolickich księży. A o czym szczegółowo ci dwaj dostojni
panowie będą debatować?
1. Benedykt będzie się chciał dowiedzieć o co chodzi z tą aferą, bo
jak wiadomo, papieże o złu dziejącym się w ich własnym kościele
podobno nigdy nic nie wiedzą.
2. Benedykt wspólnie z kardynałem zastanowią się jak pomóc ofiarom
przestępstw katolickich księży.
3. Obaj notable uzgodnią wspólne kroki jak wyprowadzić irlandzki...
-
Tak sobie zebrałem kilka europejskich krajów, które ustawiłem wg
liczebności katolików, w drugiej rubryce umieściłem dochód narodowy
brutto per capita w euro
Włochy.............92%.............. 26.100
Hiszpania...........90%.............. 21.700
Francja..............82%.............. 29.300
Niemcy.............33%............... 28.211
W. Brytania........ 8%............... 32.259
Finlandia............ 1%............... 31.628
Szwecja............ 0%............... 30.100
i kraj...
-
wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title,Kosciol-z-piekla-rodem,wid,11200428,wiadomosc_prasa.html
O ile jestem zwolennikiem delegalizacji tej sekty, to nie chciałbym by tego powodem były takie masowe molestowania i tortury, jakie miały miejsce w Irlandii. Oczywiste jest, że i u nas dochodziło do podobnych rzeczy, ale miejmy nadzieję, że na znacznie mniejszą skalę.
W piosence Dziękujemy ci boże ( www.youtube.com/watch?v=2x4_57Rd8Jw ) autor powinien dodać zwrotkę o Irlandii.