Forum Religia Religia
ZMIEŃ
      irlandia

irlandia

(7 wyników)
    • www.niedziela.pl/wiad.php?p=201008&idw=146 -Cieszę się z tego niezmiernie że irlandzki kosciół zdołał się podnieść po skandalach pedofilskich. Ci nowi księża są nadzieją dla irlandzkiego kościoła no i zostali solidnie prześwietleni pod wzgl moralnym czy aby nie mają jakichś patologicznych skłonności. A jednak mozna przezwyciężyć tragiczne dziedzictwo rewolucji seksualnej!
    • wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,10143779,Irlandia__Koscioly_bankrutuja_przez_skandale_pedofilskie.html //--Oto obraz pasterzy.
    • wyszlo na jaw ,ze obecnie trzydziestu pedofilom w koloratkach ( na tapecie u prokuratora ) zarzuca sie w cgu ostatnich 15 lat ok 100 przypadkow molestowania nieletnich (niechlubny spadek po rzadach K . Wojtyly ). Wiercy beda musieli sie zrzucac na ofiar(e)y .
    • Raport o nadużyciach w irlandzkim Kościele. Światło dzienne ujrzał w końcu równie kontrowersyjny co mocno oczekiwany raport o irlandzkich instytucjach dla młodzieży kierowanych przez katolickich księży i zakonnice - podaje "The Irish Times". Z 2600 stron dokumentu wynika, że w ponad 250 ośrodkach przypominających obozy pracy bito, poniżano i wykorzystywano seksualnie tysiące chłopców i dziewczynek. Tworzony przez dziewięć lat raport zawiera zeznania byłych uczniów i pensjonariuszy, d...
    • Tematem rozmów będą, jak łatwo się domysleć, pedofilskie skandale z udziałem katolickich księży. A o czym szczegółowo ci dwaj dostojni panowie będą debatować? 1. Benedykt będzie się chciał dowiedzieć o co chodzi z tą aferą, bo jak wiadomo, papieże o złu dziejącym się w ich własnym kościele podobno nigdy nic nie wiedzą. 2. Benedykt wspólnie z kardynałem zastanowią się jak pomóc ofiarom przestępstw katolickich księży. 3. Obaj notable uzgodnią wspólne kroki jak wyprowadzić irlandzki...
    • Tak sobie zebrałem kilka europejskich krajów, które ustawiłem wg liczebności katolików, w drugiej rubryce umieściłem dochód narodowy brutto per capita w euro Włochy.............92%.............. 26.100 Hiszpania...........90%.............. 21.700 Francja..............82%.............. 29.300 Niemcy.............33%............... 28.211 W. Brytania........ 8%............... 32.259 Finlandia............ 1%............... 31.628 Szwecja............ 0%............... 30.100 i kraj...
    • wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title,Kosciol-z-piekla-rodem,wid,11200428,wiadomosc_prasa.html O ile jestem zwolennikiem delegalizacji tej sekty, to nie chciałbym by tego powodem były takie masowe molestowania i tortury, jakie miały miejsce w Irlandii. Oczywiste jest, że i u nas dochodziło do podobnych rzeczy, ale miejmy nadzieję, że na znacznie mniejszą skalę. W piosence Dziękujemy ci boże ( www.youtube.com/watch?v=2x4_57Rd8Jw ) autor powinien dodać zwrotkę o Irlandii.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się