Forum Turystyka Europa Europa
ZMIEŃ
      irlandia

irlandia

(15 wyników)
    • Witam. Na poczatku wrzesnia wybieram sie do Dublina. Doradzcie mi co mozna ciekawego zwiedzac w okolicach Dublina a takze w innych miejscach Irlandii...ale zeby dojazd z Dublinu byl ok.
    • Witam Planuje wycieczke obiazdową po irlandii. Zastanawiam sie jaki wariant wybrać. Czy jechać w 2 osoby i zwiedzac , czy wykupić wycieczke, gdzie mnie dowiozą wszedzie. Problem - jest bardzo mało ofert wycieczek do Irlandii. Nie chciałbym sie też zrujnować finansowo. Bardzo prosze o wskazówki - co radzicie?
    • za kilka dni lecę do irlandii(jak się uda w celach zarobkowych!!) czy trudno jest znalżć pracę bez pozwolenia? i czy są jakieś specyficzne zwyczaje o których powinnam wiedzieć? proszę o szybki kontakt bo odlot już tuż tuż!!!
    • Chciałabym zapytać osoby, które znają temat i były w Irlandii w różnych okresach... Mam możliwość wyjazdu kilku tygodniowego, głównie będę w Dublinie, ale planuję też zwiedzić okolice w miarę możliwości. Stąd moje pytanie, kiedy najlepiej jechać, kiedy pogoda jest najlepsza - myślałam o przełomie sierpnia i września ale może czerwiec, lipiec byłby lepszy? Mam zamiar przejrzeć stare posty, ale może znajdziecie równiez czas, żeby napisać jakie miejsca w bliższej/dalszej okolicy Dub...
    • prosze o info ile kosztuje wypożyczenie malego auta w irlandii i jak najtaniej dolecieć do Dublina lub Shanon? A może jeszcze jakieś wskazówki co do Irlandii?
    • Czy rzeczywiście jest tam tak drogo? Trochę mnie przeraziły informacje, że jest to drugi w kolejności kraj pod względem cen po Finlandii w UE. A tak poza tym czy ktoś ma ochotę podzielić się swoimi przeżyciami z wycieczki do tego (jak mniemam) pięknego kraju?
    • Dzień dobry. Interesuje mnie w jaki tani sposób mogę dostać się do Irlandii? Był już ktoś może i byłby w stanie podać jak wygląda to cenowo? Oraz w jaki sposób można zminimalizować koszty podróży. Słyszałem o liniach lotniczych latających z Pragi. Mógłby ktoś potwierdzić? Mam zamiar odbyć w pierwszym lub drugim miesiącu wakacji miesięczną podróż do Irlandii -- cel zarobkowy, mógłby również ktoś wypowiedzieć się na ten temat? Dziękuje z góry.
    • Znalazłam za 908 zl, czy ktoś ma taniej?
    • zamierzam leciec z dublina do londynu - czy na tej trasie tez czeka na mnie oficer imigracyjny?? jak wyglada kontrola?? prosze o jakies informacje!
    • czy jest to mozliwe czy trzeba miec paszport?
    • Irlandia (10)

lecę na parę dni . czy ktoś może polecić jakieś fajne miejsca. będę dysponował samochodem .
    • To znowu nie turystyczny watek ale zwiazany z zyciem w innym kraju: Mam mozliwosc dostania ciekawej pracy w Irlandii a konkretnie w Dublinie. Niestety zupelnie nic nie wiem na temat tego kraju. Dublin kojarzy mi sie dobrze, czysto, bezpiecznie. Czy to jednak nie jest za daleko od swiata? Jak najlatwiej dostac sie tam z Polski? Podobnie jak na forum USA Gosia pytala o zycie w Ameryce chcialbym zapytac jak sie zyje w Irlandii? Konkretnie interesuje mnie jak drogie jest wynajecie miesz...
    • Za ok 2 mce jade tam do pracy.Jakimi liniami leciec ,aby bylo tanio i dobrze? Nie chce leciec przez LONDYN.Czy mozna jakos inaczej??Moze ktos lecial???A moze ktos wybiera sie tam tez? Bedzie razniej.Ja musze dostac sie do CORK.PROSZE PORADZCIE.....
    • Bardzo chciałabym wyjechac.Do Anglii?!wolałabym Irlandię,ale w celach zarobkowych - Anglia daje radę. Szukam kogoś takiego, kto również miałby ochotę wyjechać. Na parę miesięcy, może rok. Ja mam 20 lat i..byłby to dla mnie wielki krok. JakieśTam spełnienie marzeń, albo zarobek, zeby własnie swoje marzenia pospełniac?! troche sie boję tak w pojedynkę - mam jeszcze studia..Nic. Czekam na chętnych do wspólnego wyjazdu, tez na zachętę i wsparcie...dzięki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się