jakimi

(23 wyniki)
  • Witam Proszę o radę. Rozważam wzięcie kred. hipotecznego na zakup mieszkania, które będę mogła odebrać za 2 lata, a obecnie nie rozpoczęła się jeszcze budowa. I mam pytanie, na czym lepiej jest ustanowić zabezpieczenie: czy na posiadanym mieszkaniu, czy na tym, które chcę kupić. Za opcją ustanowienia hipoteki na posiadanym mieszkaniu przemawiają 2 rzeczy: nie wszystkie banki kredytują dziurę w ziemi, znacznie krótszy okres (max 6 m-cy zamiast ok. 2,5 roku), kiedy płacę t...
  • Jakie warunki trzeba spełniać by dostać kredyt hipoteczny w Holandii w wysokości 95000euro?
  • Witam. W maju ubiegłego roku wzięłam wraz z mężem w PKO BP kredyt na mieszkanie w złotówkach w wysokości 196000. Raty spłacane są terminowo. Obecnie oprocentowanie wynosi 6,79. Zastanawiamy się nad refinansowaniem tego kredytu we frankach. Nie mamy dzieci, a nasze dochody wynoszą ok. 5200 netto. Kredyt brany był na 100 % wartości nieruchomości ale teraz oceniamy wartość mieszkania na 220-230 tys. Na jakie warunki możemy liczyć? Z góry dziękuję za odpowiedź.
  • pracyje w anglii i chcemy w polsce wziasc kredyt hipotecznymamy pyanie jakie dokumnty sa potrzebne w banku. i jak dlugo zazwyczaj trzeba czekac na decyzje banku.
  • myślałam, ze z zarobkiem 3530 brutto, 2500 netto... dostanę kredyt hipoteczny w wysokości 250tys...weszłam do millenium i okazało się... że do kredytu we frankach brakuje mi tysiąca netto... znacie bank, który udzieli kredytu w takiej wysokości przy moich dochodach? mam kredyt studencki do spłacenia, ale zacznę dopiero za 2 lata, innych zobowiązań kredytowych nie mam... kończę właśnie studia i myślę, że ten dochód jeszcze sie zwiększy w najbliższym czasie... a chciałabym już wziąć kred...
  • Mozecie mi poleciec do jakiego banku przeniesc kredyt mieszkaniowy w CHF?. Mamy kredyt mieszkaniowy w kwocie ok. 195 tys zlotych. Chcielibysmy przeniesc ten kredyt z Pko Bp do innego banku. Zalezy nam na minimalnych formalnosciach, minimalnych oplatach i oczywiscie niskiej marzy banku za udzielenie kredytu. Oprocz tego kredytu nie posiadamy innych kredytow.
  • Mamy problem. Potrzebujemy skredytować zakup mieszkania. Mamy 30 procent wkładu i myślimy o kredycie w chf. Tylko w jakim banku teraz wziąć a w zasadzie na jakich warunkach i czy przy dochodach rzędu 4700 netto na trzyosobową rodzinę i kwocie kredytu 150 tyś dadzą ten kredyt.I czy wybór chf w obecnej chwili to dobry ruch.
  • Witam, chciałabym kupić mieszkanie od developera na zasadzie przejęcia umowy od osoby trzeciej przed podpisaniem aktu notarialnego(przez tę osobę).Mieszkania w budynku są juz oddawane i mam niewiele czasu.Nasza rodzinka jest 4-osobowa, oboje z mężem prowadzimy działalnośc gospodarczą na zasadach ogólnych, spłacamy kredyt hipoteczny (około 650 zł m-cznie), wspólne dochody 2007 to około 6500miesięcznie. Kredyt chcemy wziąć na 100%wartości + wyposażenie (razem około 200 tys.)Gdzie ...
  • Potrzebujemy kredytu w wysokości ok. 600- 700.000 zł na zakup nowego mieszkania, najlepiej bez wkładu własnego. Kredytobiorca ma 30 lat ,niepracującą żonę ,umowę o pracę ok.8.000 zł netto, dodatkowe dochody z wynajmu lokali handlowych w duzym miescie ok.10.000./ miesięcznie Prosze o pomoc w ocenie zdolności kredytowej.
  • Witam. Moja sytuacja przedstawia sie nastepujaco niebawem a dokladnie za 2 tygod.jade do polski na urlop 2,5tyg.(mieszkam w U.K) w trakcie pobytu chce kupic mieszkanie na rynku wtornym wartosci ok.300tys.zl posiadam wklad wlasny 50tys.zl,mam stala prace od 20 m-cy.Zarabiam 6tys.zl w przeliczeniu na zl.Interesuje mnie kredyt w CHF na okres 30lat/chodzi mi o niskie raty, dlatego decyduje sie na taki okres kredytowania (kredyt napewno spalace szybciej,gdyz zona niebawem idzie do p...
  • Sytuacja wygląda następująco: Płacimy kredyt hipoteczny za mieszkanie(rata 350zl)Mieszkanie kupiliśmy za 70tys, teraz jest warte 120tys. Chcemy kupić działke i wybudować dom w technologii szkieletowej(dom kanadyjski. Po wybudowaniu domu, mieszkanie do sprzedania. Moje zarobki 2800zl, rodzina 3 osobowa.mamy po 30lat W którym banku moge liczyć na kredyt i w jakiej wysokości? Im większy kredyt=większy dom Wiem ze santander ma Kredyt Duet, który uwzględnia takie sytuacje,ale wydaje mi się...
  • Ktoś brał kredyt? Byłam w "okienku" - ocena zdolności wydaje się być bardzo liberalna?
  • Witam chciałabym bardzo kupic mieszkanie na rynku wtórnym-jakas mała kawalerke tak do 230 tys. Zarabiam netto 2600 mies, mieszkam z rodzicami, wydaje tyle co na komórke i rachunek za internet, spłacam równiez pozyczke bankowa mies.145 zł (zostało mi jeszcze do spłaty 5000 tys). Jest szansa na taki kredyt? z góry dziekuje za odpowiedz:) pozdrawiam
  • Chce wziąść kredyt 50000-60000 tys.Który bank ma najlepszą ofertę , czy ktoś ma doświadczenie , bo brał już kredyt hipoteczny w mBanku, GE Money, Millenium
  • Witam moje pytanie dotyczy zdolnosci kredytowej przy kredycie hipotecznym (z uwagi na argumentu przedstawione ponizej inna opcja zabezpieczeniaraczej nie wchodzi w gre). Przy zalozeniu kredytu na kwote ok 300 tys. wkład własny 100 tys. wiek 25 lat wykszt. wyzsze brak jakichkolwiek zobowiązan zyciowych (dzieci :) jak i finansowych, umowa o prace na czas nieokreslony (niestety na papierze minimalne wynagrodz) z pracodawca z ktorym wczensiej byla roczna umowa cywilnoprawna. Czy cos bym do...
  • Mam pytanko?W jakim banku mam szanse na kredyt w wysokości 400 tyś i wkładzie własnym około 20% przy nienajlepszym BIK-u a dokładnie to nietrminowe spłaty rat w przedziale 90-180 dni.Mój dodód to 3400 netto.
  • Proszę o pomoc. Cztery dni temu podpisałem umowę kredytową w PKO BP na kupno domu. Dzisiaj dowiedziałem się, że nie dojdzie do tranzakcji z powodu Sprzedającego. Jakie będą konsekwencje odstąpienia od umowy kredytowej? Zapłaciłem już prowizje w banku czy jest szansa na jej odzyskanie?
  • Wartośc nieruchomości z operatu 540 tys. wartośc działki 50 tys. kredyt wychodzi więc 490 tys. (nie potrzebuję tyle, ale co zrobić??.. ??) wiek kredytobiorcy 30 lat 1 dziecko rozdzielnośc majątkowa kredyt konsolidacyjny 850 zł (z ubezpieczeniami) na 20 lat limit 1200 debet 3000 - ale mozna zlikwidować Jaka rata na max okres? Jakie min. zarobki przy tych założeniach? W e-hipoteka.. wyszła rata 2150/40 lat w Polbanku opr. coś w okolicy 4% - jakie to muszą być zarobki? i cz...
  • czy ktoś wie o jakiej kol wiek opcji wzięcia kredytu hipotecznego bez bik na kwotę 200 000 tys?proszę o pomoc
  • Witam.Na wtępie: mam dochody wraz z żoną około 5500 złotych brutto. Mamy umowę o prace na czas nieokreślony. Nie jesteśmy obciążeni kredytami. W mieście w którym mieszkamy koszt M4 wynosi około 250 tysięcy zł. Zastanawiamy się nad budową małego domu do 100 m2. Koszt inwestycji wraz z działką wynosiłby około 350 tysięcy zł. W związku z powyższym mam pytanie. Czy na takie przedsięwzięcie możemy dostać kredyt tj. na działkę i budowę domu, a jeżeli tak to w jakim banku najkorzystni...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się