Forum Kuchnia Wegetarianizm
ZMIEŃ
      jogurt

jogurt

(13 wyniki)
    • Niektórzy producenci jogurtów nie wymieniają żelatyny w ich składzie np Bakoma (używa żelatyny do ich wyrobu )- nie wspomniawszy o tym na opakowaniu Chciałabym się dowiedzieć które jogurty naprawde nie zawieraja żelatyny ???
    • Od jakiegos czasu kupuje jogurty, ktore bardzo mi smakuja. Sa po prostu przepyszne!!! NO i dzis, pijac sobie swoj jogurcik wczytalam sie w sklad. I co??? w zawartosci byla ZELATYNA WIEPRZOWA!!! ja nie wytrzymuje juz! takie dobre.. chyba sie przerzuce znowu na danona... :(
    • Ostatnio zwróciłem uwagę, że do jogurtów Danone'a dodaje się świńską żelatynę.
    • potrzebuję szybkiej odpowiedzi na temat konsystęcji tofu wędzonego jest zawsze twarde czy wygląda jak jogurt!jeżeli ma konsystęcję jogurtu to znaczy że jest stare?
    • Ne wiem czy taki wątek już był, ale nie znalazłam w wyszukiwarce. Otóż dziś w sklepie jak zwykle kupowałam jogurt Bakoma zagęszczany jak napisano pektyną. Następnie poprosiłam o pomidory w puszce, ale żeby pan dał mi do ręki bo chcę przeczytać skład bo jestem wegetarianką. Na to pan powiedział mi, że jest teraz jakaś afera i Bakoma dodaje do jogurtów żelatynę, nie informując konsumenta. Czy coś słyszeliście na ten temat? Bakoma to jedyne jogurty jakie jadłam, nie mam na co się przerzu...
    • na samym żarciu roślinnym człowiek może żyć i to w zdrowiu a na samym odzwierzęcym nie da się żyć lub żyje się tylko do 20-30 lat (tak jak żyli eskimosi na żarciu odzwierzęcym zanim dotarły do nich owoce i warzywa), w tym samym czasie wegetarianie Hunzowie żyli (żyją nadal) często ponad 100lat. Hunzowie jedzą same warzywa i owoce gdyż jest tam za mało ziemi uprawnej by przeznaczyć ją na pastwiska. Dopiero w zimie spożywają odrobinę sera z nielicznych kóz i suszone morele. Przed wi...
    • czy nabial jest zdrowy?ktos mi mowil,ze ma cukier laktaze i ten cukier nie jest najlepszy dla watroby. Ja-co przyznaje-kompletnie sie na tymnie znam. gdy jem ser zolty, ser plesniowy, czy camembert-jest Ok, ale gdy zjadam serek wiejski lub pije kefir lub jogurt naturalny, lub nawet mleko, to boli mnie zoladek.slyszalam o nietolerancji laktozy, ale ja nie mam po nabiale biegunek, tylko po niektorych serach-takim zwyklym twarogu i kefirku i jog. nat, boli mnie brzuch=zoladek...co to...
    • Ja jestem wegetarianką. Jem jogurty, jajka, białe serki, piję mleko, lubię surówki, piję soczki, kakao, jem żółty ser... Dodam, że mam 11 lat. Chciałabym poznać Waszą opinię, i tak nie będę jadła mięsa. Nie jem mięsa dlatego, że kocham zwierzęta. Nie mogę znieść myśli, że to co leży przede mną na talerzu, kiedyś biegało...Może to dziecinne, lecz dla mnie poważne.
    • W wielu różnych źródłach się podaje, że mleko jest szkodliwe - powoduje raka czy jakieś tam inne choroby :P Ale chciałam się dowiedzieć, czy tylko stricte mleko, czy wszystkie jego przetwory też?? Typu jogurty czy masło?? Czy ktoś może mi coś powiedzieć na ten temat??
    • -Optymalna dieta odchudzająca. - W harmonii z Natura i Twoim zdrowiem. - Niezawodna- 200% skuteczności. - Jesz ile chcesz ile razy chcesz dziennie, można przegryzac między posiłkami. - I chudniesz niezawodnie dochodząc do swej wagi optymalnej. - Jeśli rzeczywiście chcesz zdrowo osiągnąć szczupłą sylwetke to jest dieta dla ciebie. _ Jest to słoneczna dieta, owocowo, warzywno, ziarenkowa.Optymalnie jest jeść wszystko na surowo: dlaczego? o tym niżej. - Ważne w diecie;jakie pro...
    • co , z czym i jak?
    • Widze, ze niezla walka tu trwa miedzy forumowiczami. Widze tez znajome osoby. Dam wam kilka sznurkow i walczcie dalej - skomentujcie kazdy sznurek, ktory dostaniecie od spamkillera. Niech komentuja optymalni, wegetarianie oraz neutralni forumowicze wszystko jedzacy po trochu (sa tu tacy?). forum.dieta-optymalna.info/index.php?cmd=show_msg&group=dieta.optymalna.ogloszenia&post_nr=360 www.optymalni.waw.pl/forum/display.php3?ID=498 a na koniec cos fajnego www.dieta-optymal...
    • Ciekawa jestem, czy na tym forum bywaja rownoiez tzw scisli weganie ?? Dopisuje sie jako pierwsza, czy jest tu jeszcze ktos ? Ciekawi mnie tez, co sklonilo Was (jesli sie tacy znajda) do przejscia na odzywianie weganskie ? Zapraszam do dyskusji :-))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się